Προς το περιεχόμενο

Greek Debt Song! Oικονομικό-ιστορική ανάλυση σε country & western style


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητέ epikouris

 

Η "προγονολατρεία" (υπάρχουν και άλλες λέξεις για το συγκεκριμένο σύνδρομο) σας εμποδίζει να γνωρίζετε ότι ΟΛΟΙ ασχολούνται με την "ελληνική κρίση", αλλά όχι από τον καλλιτεχνικό χώρο. Καθηγητές οικονομικών επιστημών σε πανεπιστήμια, ειδικά στις Η.Π.Α., έχουν ξεπατωθεί να δημοσιεύουν μελέτες και εκτιμήσεις - μία ματιά στο Google θα σας πείσει.

 

Η απλή αλήθεια - την οποία δυσκολεύεστε να παραδεχθείτε - είναι ότι οι έλληνες απασχόλησαν όλη την οικουμένη, όχι ως απόγονοι των αρχαίων ελλήνων, αλλά ως μαλάκες.

 

Όπως μου αρέσει να λέω σε τέτοιες περιπτώσεις "Καφέ έχει στο ντουλάπι".

 

Φιλικά

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 223
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Αγαπητε Trolley,

 

Αν και ο Epikouris δεν εχει αναγκη απο δικηγορο,το να τον κατηγορειτε για προγονολατρεια ειναι σαν να κατηγορειτε εμενα για Humbuckeroλατρεια.....& ασβεστο μισος για τις Telecaster ;D   ;D

 

Πρεπει ομως να παραδεχτω οτι αυτο

 

Η απλή αλήθεια - την οποία δυσκολεύεστε να παραδεχθείτε - είναι ότι οι έλληνες απασχόλησαν όλη την οικουμένη, όχι ως απόγονοι των αρχαίων ελλήνων, αλλά ως μαλάκες.

 

θα επρεπε να διδασκεται στα σχολεια ,μπας και γινουμε ανθρωποι....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Trolley,

Μάλλον δεν κατάλαβες. Σαφώς και υπάρχει πληθώρα σχολιασμών. Εγώ όμως μίλησα για τον συγκεκριμένο τραγουδοποιό με καταγωγή από τον ΑΜερικάνικο Νότο. Σχολιάσα την ύπαρξη ενός ανθρώπου που σχολιάζει και γνωρίζει κάτι σε σχέση με τους συμπολίτες του που δεν γνωρίζουν που πέφτει η Βοστώνη και η Νέα Υόρκη. Θα με ενδιέφερε επίσης να μου πεις από που εξάγεις το συμπέρασμα πως είμαι προγονολάτρης. Δεν είμαι, ειλικρινά δεν είμαι. Θα με έβρισκε απολύτως σύμφωνο το σχόλιό σου αν μπροστά από το "Έλληνες" έβαζες το πρόθεμα "Νεο". Σαφώς και κανείς μπορεί να ασκήσει κριτική στα τεκτενόμενα και τους θεσμούς της αρχαιότητας. Οφείλουμε όμως να πούμε πως η δομή των πόλεων-κρατών ήταν τέτοια που η ζωή των "λαμογιών" ήταν σαφώς δυσκολότερη από οτι είναι σήμερα. Η πόλις κράτος ήταν κάτι το ιερό και ο πολίτης-οπλίτης είχε πραγματικό ρόλο να διαδραμματίσει. Μην ξεχνάς τον εξοστρακισμό του ίδιου του Θεμιστοκλή που αν και νικητής της ναυμαχίας της Σαλαμίνας και ένδοξος στρατηγός, κατέληξε στην αυλή του Αρταξέρξη όταν έβαλε χέρι στο δημόσιο ταμείο. Ανάλογο τέλος είχε και ο δημαγωγός Κλέων και πολλοί άλλοι. Επειδή όμως η συγκεκριμένη σελίδα μάλλον δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους συζητήσεις, μπορούμε να τα πούμε με e-mail

όποτε και αν το επιθυμείς. Το e-mail μου δεν είναι κρυμμένο. Θα χαρώ πολύ να μου γράψεις.

I was baptized in Muddy Waters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα με ενδιέφερε επίσης να μου πεις από που εξάγεις το συμπέρασμα πως είμαι προγονολάτρης. Δεν είμαι, ειλικρινά δεν είμαι.

 

Βασικά, από το σχόλιο σου περί εκτρωματικών Παρθενώνων. Το μνημείο στην Ακρόπολη των Αθηνών είναι τόσο κατεστραμένο που είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να φτιάξει κανείς χειρότερη απομίμησή του, ενώ για την αρχική μορφή του δεν ξέρουμε αρκετά.

 

Ποιος άλλος, παρά ένας θαυμαστής του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού θα έκανε αυτό το σχόλιο; Και ποιος άλλος παρά ένας προγονολάτρης (ή πανεπιστημιακός λόγιος) θα εκδήλωνε στις μέρες μας θαυμασμό για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό;

 

Ακριβολογώ ή υπερβάλλω;

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω πως συγκρίνεις ανόμια πράγματα. Οι κατασκευαστές των εκτρωματικών παρθενώνων δεν επιχείρησαν να κατασκευάσουν παρθενώνες βάση της σημερινής κατάστασης του δικού μας για του οποίου την πρωτυτέρα κατάσταση και κλέος υπάρχει πλήθος περιγραφών (για την αρχική του μορφή) από αρχαίες αλλά και σύγχρονες πηγές. Απλά, δεν τους βγήκε γιατί η γεωμετρία του Παρθενώνα είναι κάτι που σηκώνει πολύ συζήτηση.

Συνεπώς, αυτό που λες είναι άτοπο. Οι κατασκευαστές των λοιπών "παρθενώνων" βάση των αρχαίων πηγών επιχείρησαν να κατασκευάσουν τους δικούς τους και όχι φωτογραφίζοντας τα σημερινά ερήπεια.  Εκτός αν έχεις και πρόβλημα με τον Παρθενώνα γενικά σαν οικοδόμημα. Θα συμφωνήσω μαζί σου, οτι είμαστε λαός χωρίς μνήμη που γράφει στα παπούτσια του οτιδήποτε άξιο γεννήθηκε δώ χωρίς κανένα απολύτως ενδιαφέρον να το συντηρήσει πόσο μάλλον να το προβάλλει. Τώρα αν για σένα η αρχαία κληρονομιά είναι ντροπή και όνειδος, ναι, τότε διαφωνούμε. Θα σου πρότεινα όμως, να την μελετήσεις πριν την καταδικάσεις. O "Επιτάφιος" του Περικλή που παραδόθηκε σε μας από τον Θουκιδίδη, θα σε βοηθούσε στο να κατανοήσεις και τι συμβολίζει ο Παρθενώνας. Καλύτερα όμως να μη συνεχιστεί εδώ η κουβέντα μας γιατί δεν νομίζω πως η συγκεκριμένη σελίδα (που σέβομαι και τιμώ) προσφέρεται για τέτοιου είδους συζητήσεις. Σηκώνω το γάντι με οποιονδήποτε το επιθυμεί (καλοπροέραιτα πάντοτε και με απόλυτο σεβασμό σε πρόσωπα και αντιλήψεις) είτε μέσω e-mail είτε σε κάποιο άλλο πιο σχετικό forum.

I was baptized in Muddy Waters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

....

Απλά, δεν τους βγήκε γιατί η γεωμετρία του Παρθενώνα είναι κάτι που σηκώνει πολύ συζήτηση.

....

 

Υπαινίσσεσαι ότι οι αρχιτέκτονες του Παρθενώνα ήξεραν μαθηματικά που "η δύση" σήμερα δεν γνωρίζει?  ::)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλύτερα όμως να μη συνεχιστεί εδώ η κουβέντα μας γιατί δεν νομίζω πως η συγκεκριμένη σελίδα (που σέβομαι και τιμώ) προσφέρεται για τέτοιου είδους συζητήσεις. Σηκώνω το γάντι με οποιονδήποτε το επιθυμεί (καλοπροέραιτα πάντοτε και με απόλυτο σεβασμό σε πρόσωπα και αντιλήψεις) είτε μέσω e-mail είτε σε κάποιο άλλο πιο σχετικό forum.

 

Μα... δεν πέταξα κανένα γάντι... ντομάτα πέταξα σε κάθε σύγχρονη αντίληψη προγονολατρείας, την οποία έχω απορρίψει πριν πολλά χρόνια, όταν αντιλήφθηκα ότι χρησιμοποιείται από πλείστους γελοίους ως το ύστατο καταφύγιο του - κατά τα άλλα θλιβερού έλληνα - ώστε να αισθάνεται και αυτός σαν κάτι το σημαντικό.

 

Λες ότι σέβεσαι το χώρο, αλλά τη συζήτηση περί παρθενώνων εσύ την άνοιξες: δεν ήσουν υποχρεωμένος να μιλήσεις για παρθενώνες ή οτιδήποτε σχετικό. Όπως και λοιποί προγονολάτρες / αρχαιολάτρες κλπ, έτσι και εσύ ψάχνεις γενικώς για συζητητές με σκοπό να τους παρασύρεις σε άλλα φόρουμ και να τους πρήξεις με όλες αυτές τις ιδέες.

 

Αν έχεις να πεις κάτι για την αρχαία ελληνική μουσική, π.χ. τρόπους κουρδίσματος των οργάνων, ρυθμική αγωγή κλπ, ευχαρίστως να συζητήσουμε σε ΑΥΤΟ το φόρουμ. Όλα τα υπόλοιπα δεν μας αφορούν.

 

 

Υ.Γ. SF, ποτέ δεν κάνω λάθος, man.

 

:)

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να φτιάξει κανείς χειρότερη απομίμησή του, ενώ για την αρχική μορφή του δεν ξέρουμε αρκετά.

 

Κανείς σοβαρός αρχιτέκτονας στον κόσμο δεν ασχολείται με την "απομίμηση ερειπίων".

 

Ο Παρθενώνας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον/θαυμασμό/έμπνευση των ανθρώπων για ιστορικούς λόγους αρχιτεκτονικής και, κυρίως, για τον συμβολισμό που προσφέρει. Είναι κρίμα να μην είναι αυτά αυτονόητα για ανθρώπους που μεγάλωσαν στο πλαίσιο του δυτικού πολιτισμού.

 

Και ποιος άλλος παρά ένας προγονολάτρης (ή πανεπιστημιακός λόγιος) θα εκδήλωνε στις μέρες μας θαυμασμό για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό;

 

Νομίζω πως έχει κάθε λόγο κανείς να εκφράσει θαυμασμό για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Ιδιαίτερα σήμερα. Οι βασικές πτυχές του "σώματος" αυτού του πολιτισμού υπάρχουν εν σπέρματι σε όλες τις μεγάλες ανθρώπινες κατακτήσεις. Από την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό μέχρι την δεκαετία του 1960.

Ανταλλάσω ΔΕΚΟ με baja telecaster.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για την ερώτηση του Harilatron: Οχι δεν είμαι μαθηματικός για να κάνω συγκρίσεις μεταξύ του τότε και του χτες. Σίγουρα όμως ήξεραν καλά μαθηματικά.

 

Για τον Trolley: Ειλικρινά λυπάμαι. Για τον Παρθενώνα του Nashville μίλησα, που εμφανίζεται στο video clip. Όχι δεν θέλω να σε παρασύρω. Είσαι ελέυθερος να πιστεύεις ότι θέλεις. Θα σε παρακαλέσω όμως για πρώτη και τελευταία φορά να είσαι πιο κόσμιος και να σέβεσαι τον συνομιλητή σου. Αν είσαι ανθέλληνας, είναι δικαίωμά σου. Δεν σημαίνει όμως πως έχεις και το δικαίωμα να σπηλώνεις την κληρονομιά του κάθε ανθρώπου ή λαού.

Παρακαλώ θερμά τον administrator να πάρει θέση για τα υβριστικά σχόλια του Trolley.

I was baptized in Muddy Waters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί είναι κακό να χαρακτηρίζεσαι ως προγοναλάτρης ?

Τι το κακό έχει να θαυμάζεις να τιμάς και να μελέτας την ιστορία και τα προγόνια σου ?

'Η ΤΑΝ 'Η ΕΠΙ ΤΑΝ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου