Προς το περιεχόμενο

YAMAHA PSR-OR700


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε ολους θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας για αυτο το yamaha. Το είδα τις προάλλες σε ένα κατάστημα νακας αλλά δεν ειχα πολύ χρονο αλλά ουτε και πολλές γνωσεις πάνω στα yamaha ώστε να το ψαξω. Οι ρυθμοι μου άρεσαν, όμως οι ήχοι του και το κλαβιε δεν με ευχαρίστησαν και τοσο.Ίσως όμως να μην είχα κάνει τις σωστες ρυθμίσεις. Γι 'αυτο θα ήθελα να μου πειτε τις γνώμες σας και αν αξίζει τα λεφτά του. Α ειμαι ήδη κάτοχος ενός korg pa50 το οποίο ειναι πολύ εύχρηστο σε live-πανηρυρια. Θα είναι το ίδιο ευχρηστο και το yamaha; Ευχαριστω πολύ προκαταβολικά!

KORG PA 800

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα.Ειμαι της αποψης,εφοσον υπαρχει το οργανο για παρουσιαση,να βρεις χρονο και να το τσεκαρεις πολυ περισσοτερο. Ειναι η καλυτερη λυση για να το επιλεξεις ή οχι.Σιγουρα η ευχρηστια του θα σου φανει με τον καιρο ,διοτι εχεις συνηθισει στην Korg. Πηγαινε να το ξαναδεις,αν σε ενδιαφερει τοσο!

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στη τιμή αυτή που είναι το Yamaha μπορείς να βρείς και το Korg pa-500 Oriental (1,340E).

Στον ήχο η Yamaha είναι γενικά πιο "bright" από τα Korg και πιο κοντά στα Roland. Αυτό ισχύει σαν γενικότητα, τα Korg έχουν μια εργοστασιακή "μουντάδα".

 

Όπως είπε και ο Korgious ο μόνος σωστός κριτής είσαι εσύ. Έχε υπόψιν ότι το υλικό που κυκλοφορεί για Korg σε λαικό (ρυθμούς&ήχους) δεν υπάρχει στα Yamaha. Λίγο πολύ δηλαδή μένεις με 2 cd για 5-10 βασικούς ρυθμούς που θα πάρεις από τον Νάκα και θα πρέπει να πληρώσεις extra και αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία. Μετά δεν ξέρω κατά πόσο το συγκεκριμένο πλησιάζει το Tyros 3 το οποίο είναι το κορυφαίο arranger Yamaha στον ήχο.

 

Η δυνατότητα των pa να μπορείς να φτιάξεις ολοκληρωμένους ρυθμούς είναι αυτό που τα κρατάει στη κορυφή, κατά πόσο αυτό ισχύει στα Yamaha δεν ξέρω θέλει ψάξιμο.

 

Πάντως να σου πω την αλήθεια δεν έχω δει πουθενά κανένα και κάποιο Yamaha τελευταία στο είδος μουσικής που αναφέρεις...

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολυ παιδιά για το χρόνο σας. Θα ξαναπάω να το επεξεργαστώ και να το δω καλύτερα. Φίλε Σταύρο είπες ότι μπορώ να φτιάξω ρυθμούς στο pa50 υπαρχει κάποιο πρόγραμμα; Αν ξέρεις κάποιο πες μου. Ευχαριστώ πολυ και πάλι!!!

KORG PA 800

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Όπως είπε και ο stavros_d80, τα αρμόνια της Yamaha είναι πιό bright στον ήχο τους. Yamaha είναι αυτή. Σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι. Γούστα είναι αυτά.

 

Όμως, απ'ότι θυμάμαι, στο συγκεκριμένο όργανο μπορείς να κατασκευάσεις ρυθμούς. Αν όχι, τους κατασκευάζεις εξωτερικά μέσω Η/Υ και τους φορτώνεις. Αλλά νομίζω 99,9% ότι σ'αυτό το μοντέλο κατασκευάζεις και πάνω στο ίδιο το όργανο ρυθμούς.

 

Σχετικά με τους ρυθμούς, θα βρείς σε όποιο όργανο κι αν πάρεις (Roland - Yamaha - Korg - κλπ). Υπάρχουνε ρυθμοί για όλα. Εάν δεν σε καλύπτουν, μπορείς να κατασκευάσεις δικούς σου. Τα περισσότερα πλέον έχουν αυτή τη δυνατότητα.

 

Τώρα αν ασχοληθείς με την κατασκευή δικών σου ρυθμών, σαφώς και η Yamaha είναι από τις μάρκες που σε αυτόν τον τομέα έχει πάρα πολύ μεγάλη ευελιξία (μπορεί και να μην την χρησιμοποιήσεις ποτέ) χωρίς βέβαια να έχει και τα κατά. Αυτό (υπέρ - κατά) ισχύει σχεδόν σε όλους τους κατασκευαστές. Αρκεί να καταλάβεις την δομή των ρυθμών και να ασχοληθείς με αυτούς έτσι ώστε να επιλέξεις σωστά βάση των απαιτήσεών σου. Λιγάκι δύσκολο...

 

Για να μην με ρωτήσεις, το κατά που βρίσκω στα Yamaha είναι ότι δεν μπορείς να έχεις διαφορετικά time signatures στα divisions (μέρη) του ρυθμού. Το time signature είναι υποχρεωτικά το ίδιο για όλα τα divisions. Για παράδειγμα σε ένα ζεϊμπέκικο δεν μπορείς να έχεις INTRO = 3/4 και τα υπόλοιπα (MAIN 1 - 2 - κλπ) = 9/4.

Εάν αυτό δεν σε ενοχλεί τότε είσαι ο.κ.

 

Επίσης για να μην με ρωτήσεις, στα Yamaha η διαχείρηση των tracks του ρυθμού γίνεται με πολύ μεγαλύτερη ανάλυση όσον αφορά τις συγχορδίες. Αναγνωρίζει στην είσοδο τις (περισσότερες) συγχορδίες αλλά και τονικότητες, με αποτέλεσμα να μπορείς να ελέγξεις (τριγκάρεις) τι να παίξει ανάλογα με το ποιά συγχορδία του έδωσες από το κλαβιέ αλλά και σε ποιό τόνο. Μικρά μυστικά...

 

Επίσης ένα άλλο συν κατά την άποψή μου είναι ότι στα pads εκτός από τα διάφορα controls, μπορείς να ορίσεις και δικές σου μουσικές φράσεις, οι οποίες την ώρα που παίζει ο ρυθμός να συγχρονίζονται με την ταχύτητα αλλά και με την τονικότητα του ρυθμού. Αυτό ίσως το συναντήσεις και σε άλλα μοντέλα.

 

Άλλη λύση, εάν σε ενδιαφέρει, είναι να πας σε κάποιο μεγαλύτερο μοντέλο όποιας εταιρίας, μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση και φυσικά χαμηλή τιμή.

 

Αλλά, όπως είπανε και οι πιό πάνω, ο κριτής είσαι εσύ, όχι μόνο όσον αφορά τον ήχο αλλά και τις δυνατότητες, βάση πάντοτε των απαιτήσεών σου.

 

Edit: Η ευχρηστία είναι και θέμα συνήθειας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο style record/record new style/current style μπορείς να γράψεις δικά σου styles σε όλα τα pa. Στα πιο καινούργια μοντέλα (Korg pa-800/2x/500/1x pro) η touchscreen κάνει την διαδικασία πολύ πιο απλή.

 

Από το www.korgpa.com μπορείς να βρείς το style to midi πρόγραμμα για φτιάξιμο ρυθμών στο pc και μεταφορά μέσω SMF format.

 

To EMC Style Works 2000 επιτρέπει την μετατροπή ρυθμών Roland, Yamaha, GEM κτλ σε Korg, (από την ίδια σελίδα)

 

Επίσης ένα άλλο πολύ χρήσιμο site με πολλούς λαικούς ρυθμούς & ήχους για free download σε pa series, εαν δεν το ξέρεις ήδη, είναι το www.midipart.gr

 

Γνώμη μου πάντως να μεταβείς σε ένα πιο ακριβό μοντέλο από το pa-50 εαν σε πάιρνει οικονομικά σαν το pa2x Pro ή pa-800 και σε κάτιτις Triton range με moss ή m3 για σολίδια.

 

Είναι μεγάλη η διαφορά στην ποιότητα ήχου στα ακριβά μοντέλα και αξίζει επαγγελματικά να επενδύσεις σε αυτά. (Ό,τι πληρώνεις παίρνεις)

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

φιλε Βουλοτη το εχω εδω και 2 χρονια μολισ πρωτοβγηκε ...λοιπον ακου και την δικη μου αποψη...αν εισαι τυπος που δεν θα κατσεις να το στεισεις και δεν θες να αφιερωσεις ωρες να κατασκευασεις δικους σου ρυθμους και ηχους απλα μην το παρεις...αυτα οσο αναφορα την <<σκυλαδικη μουσικη>>το μηχανιμα εχει απεριοριστες δυνατοτητες...μπορεισ να φτιαξεις απιστευτα πραγματα ...εχω πολλους ρυθμους που ζιλεψαν πολλοι φιλοι μου κοργκαδες...σε 8εματα μπαλαντας ροκ εν ρολ και τετοιου ειδους μουσικης ειναι απλα αψογο...εχει πολυ καλους ηχους και ρυθμους γενικα...εχω κατασκευασει πολλους ρυθμους και ηχους...θα σου στειλω μερικους ρυθμους και ηχους να πας και να τους δωκιμασεις στην εκ8εση.παντος εγω δεν θα το ανταλαζα ουτε με πα800 ηλικρινα σου μιλαω...αν ειχε και σαμπλινγκ δεν θα το αλλαζα ποτε...αυτη ειναι η δικη μου γνωμη...αλλα οπως ειπαν και τα αλλα παιδια ο σωστοτερος κριτης εισαι εσυ...καλη αγορα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Χαιρετώ τους αγαπητούς.

Καθήστε να συνμπληρώσω κι εγώ 1-2 πράγματα, μιά και το έχω.

 

Όσον αφορά την ποιότητα των ήχων, λόγω τεχνολογίας σε όλα τα πλήκτρα, πάντα θα κυκλοφορά κάτι καλύτερο.

Εγώ για παράδειγμα, πήρα ταυτόχρονα το PSR-OR700 μαζί με το Motif Rack XS.

 

Από το PSR είχα τα Styles και τα Multi-Pads

(Styles : Αυτοματισμοί με ακοπανιαμέντα, 3 είδη εισαγωγής, 4 κύρια μέρη, 3 είδη endro

Μulti Pads :  και εμβόλιμες μουσικές επαναλαμβανόμενες φράσεις, με βιιολιά, με πιάνο, με κρουστά ... τέτοια πράγματα )

 

Από το Motif Rack XS, σε συνδυασμό με το PSR, είχα 1.200 όργανα ποιότητας και 6.500 αρπισμούς (arpeggio).  Σκέτη κληρονομιά ...... χεχεχ ......

 

Κι όμως αυτόν τον καιρό τα πουλάω, για να πάρω το Ketron Audya.

Τι θέλω να πω με αυτό :   Ότι κάποια στιγμή, όσο καλό και αν καταφέρουμε να είναι το ηχητικό αποτέλεσμα, κάπου θα "γλυκαθούμε" με κάποια άλλη ακόμα καλύτερη ποιότητα.  Να είμαστε προετοιμασμένοι δηλαδή.  

 

Η γνώμη μου είναι να μην "μασήσει" κάποιος στη τρέχουσα ποιότητα, ειδικά αν πρόκειται για Home Studio.  Ο λόγος είναι απλός :  Ακόμα και χωρίς 1 Motif, το PSR-700 μπορεί να στείλει τις εξόδους στο Ableton Live και μέσω VST instuments, να ανεβάσει κατακόρυφα το ηχητικό αποτέλεσμα, ακόμα και καλύτερα από Motif, αν το βάλει σκοπό.

 

Παράλληλα, έχει έτοιμα κουμπιά με μικροκουρδίσματα.

 

Αν πρόκειται για Live παίξιμο, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.  Αυτά είναι ζητήματα που άπτονται στην ποιότητα  Equalizer και ενδεχομένως στα φίλτρα της κονσόλας, για να καταλήξει κάποιος σε σύγκριση, αν το Yamaha θα γίνει ακόμα πιό στραφτερό ή αν το Korg θα "αναστηθεί" από τη σχετική μουντάδα του και θα εξισορροπήσει τη διαφορά.

 

Τέλος για τα Styles (ρυθμούς)  

 

Στο Ebay μπορείς να πάρεις 1 ολόκληρο DVD με Styles (3 εισαγωγές - 4 κύρια μέρη - 3 endro) με  20 €.

 

Μόλις τελειώσεις με το ξεσκαρτάρισμα, είσαι και σε θέση να φτιάξεις τους δικούς ρυθμούς, έχοντας κρατήσει αν θέλεις και κάποια ανερξάρτητα μέρη.

Λόγου χάρη την εισαγωγή από κάποιο και το 3ο κύριο μέρος από κάποιο άλλο.

 

Τα δε Multipads, είναι αυτό που λέμε και arpeggio.  Έχει και 4 κουμπιά γι αυτά, έτοιμα.

Αν πας και βρεις επιπλέον τέτοια, όπως από εδώ, τότε αναβαθμίζεσαι σημαντικά, έχοντας ταυτόχρονα εισαγωγές, κύρια μέρη, multipads και endro.

 

Έτσι και βρεις το σωστό συνδυασμό VSTi πας σε κατηγορία Tyros, για να μην πω καλύτερη.

 

Το ζήτημα είναι αν ζητάς να τα έχει ήδη έτοιμα αυτά τα "ανώτερα ηχητικά ακούσματα" ή αν μπορείς να ανοίξεις και 1 πρόγραμμα παραπάνω στον υπολογιστή.

 

Άσε μην λέω άλλα, γιατί θα κάνω διατριβή PSR στο τέλος  !  ;D

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου