Προς το περιεχόμενο

TD-9? E drums? Midi? Plugins?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

αυτό που με καίει είναι ότι βλέπω και όπως έχω δοκιμάσει κιόλας την TD9,12,20 στο drumstore να γίνετε και σαν midi controller δηλαδή όλες οι λειτουργίες που σου δίνει το κάθε set να μπορούν να περνάνε σαν πληροφορία στο κάθε vst έφερα ένα παράδειγμα το mutarisma στα πιάτα το οποίο στην yamaha όπως είδα είναι πιο μπροστά σε τεχνολογία από ότι η roland όλα αυτά όμορφα αλλά δουλεύουν το ίδιο ως controllers? ή υπάρχουν αρνητικά? μήπως τελικά είναι καλύτερο να τριγκάρω ένα φυσικό set? Γένικα αν κάποιος γράφει έτσι τύμπανα ας πει την δικιά του εμπειρία τα θετικά και τα αρνητικά. ???

 

Ευχαριστώ!

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Επιμένω να δοκιμάσεις και τα δύο συστήματα με ένα δικό σου Η/Υ, μάλλον κάποιο laptop έτσι ώστε να καταλάβεις εσύ ο ίδιος πριν κάνεις την αγορά. Γνώμη μου.

 

 

Έχεις ένα δίκιο σε αυτό είναι κάτι όμως που σε ένα μαγαζί δεν σε αφήνουν να το κάνεις. βασικά πριν του drumstore που είχα βρει τα TD-9 ο άνθρωπος δεν είχε καν ακούσει κάτι για αυτήν την σύνδεση μέσω midi οπότε δεν βοήθησε και πολύ :P

 

Ευχαριστώ φίλε Μανώλη για τον χρόνο σου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

 

;D Σαφώς και η TD-20 είναι πολύ καλύτερη. Σε πολλά σημεία. Ας μην το αναλύσουμε όμως.

 

Σχετικά με αυτό που ζητάς, εννοείς το Edge. Ναι το στέλνει μέσω Midi. Άλλωστε το αναφέρει στο manual της TD-9. Το πρόβλημα όμως είναι η ανάθεση. Δηλαδή το σετάρισμα. Για να παίξεις σωστά μέσω Midi, το σωστό σετάρισμα είναι το Α και το Ω, σε συνεργασία πάντοτε με τα pads.

Όταν θα αποφασίσεις για αγορά, να ζητήσεις από το κατάστημα που θα την αγοράσεις να σου την σετάρουνε για τα Midi (VSTi).

es.JPG.6c70625963909cbc7fb8448e694cecdd.JPG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οπ! φίλε γίνετε αυτό?? ;D ;D ;D δηλαδή εγώ επιλέγω το set ανάλογα το budget που έχω και το μαγαζί μπορεί να μου το σετάρει? Δηλαδή από κει και πέρα αυτό που θα έχω να κάνω εγώ είναι να δω αν δουλεύει σωστά το drum map του κάθε plugin σωστά?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

οπ! φίλε...

Σίγουρα δεν πρέπει να το κάνουν όλα τα καταστήματα, αλλά μόνο ορισμένα (φαντάζομαι) καταστήματα που γνωρίζουν - κατέχουν καλά και δεν πουλάνε κουτιά. Αυτό λέγεται after sales service ή απλά support.

 

Γράφεις πιό πάνω ότι:

...ο άνθρωπος δεν είχε καν ακούσει κάτι για αυτήν την σύνδεση μέσω midi...

σε ποιό κατάστημα έγινε αυτό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ένα στην στουρνάρη δεν θυμάμαι όνομα αλλά ok δεν νομίζω ότι έχει και συμασία. BTW βρήκα και αυτό το video

 

 

από ότι φαίνεται η yamaha το έχει πολύ με το midi παρά σαν σκέτα edrums.. τουλάχιστον αυτό διαδίδει περισσότερο σε σχέση με την roland.

Το λεπόν αύριο θα κάνω μια βόλτα να τσεκαρω και την yamaha και θα ρωτήσω κιόλας για το σεταρισμα  ;D

θα ποστάρω τα νεότερα και όποια άλλη γνώμη μαζέψω από τα μαγαζιά ;)

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας !! ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε Punk as Fuck απο οτι καταλαβα αυτο που σε ενδιαφερει ειναι να τριγγαρεις ηχους και αφου δε σε ενδιαφερουν οι stock ηχοι της Roland τη δουλεια σου την κανεις και με ενας Alesis I/O η ακομα και με ενας td4 εγκεφαλο.Σιγουρα θα εχεις καλυτερα αποτελέσματα με td9,td12 οπως positional sensing κλπ αλλα αυτο που μετραει ειναι μια καλη καρτα ηχου και επεξεργαστικη ισχυ με μνημη μαζι με το drum library εννοειται (SD2,AD,BFD2 κλπ)

 

Δεν εχω ακουσει παντως οι yamaha να τρογγαρουν καλυτερα απο τους Roland

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κάρτα ήχου υπολογιστής και όλα τα σχετικά είμαστε κομπλέ και με το παραπάνω θα έλεγα καθώς είναι mac pro τον γνωστό 8χταπυρινο με όλα τα σχετικα και η κάρτα της focusirte η saffire 56 liquid και το πρόγραμμα logic και έχω και τα BFD και το ΕΖ και το Superior. Απλά και ο κάθε εγκέφαλος της εταιρίας τριγκάρει διαφορετικά. Και το θέμα είναι ποια εταιρία και πιο μοντέλο της το κάνει καλύτερα. Θα προτιμούσα ένα καλό e drum σετ όπως αυτά της roland ή της yamaha αλλά άμα δω ότι σαν controllers δεν κάνουν καλά την δουλειά τους θα κοιτάξω για τριγκάρσιμα σε φυσικά drums που υπάρχουν εγκέφαλοι μόνο για αυτήν την δουλειά από όσο ξέρω.

Απλά αν κάποιος έχει ασχοληθεί με το να τριγκαρει σε real time με τον υπολογιστή του μέσα σε ένα plugin ας πει την εμπειρία του και τι βρήκε μπροστά του με λίγα λόγια την διαδικασία.

 

Ευχαριστώ παιδιά! κάποιες πληροφορίες που μου δώσατε βοήθησαν στην ερευνά μου ;D αύριο που θα ρωτήσω και για τις υπόλοιπες drums και μαζέψω και άλλες γνώμες θα επανέλθω να στε καλά!! ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως στο addictive drums αμα εχεις κανει τη αναβαθμιση , βγαζει μια επιλογη στο maps

και εχει ολες τις γνωστες μαρκες ντραμς και δουλεβουν ολα σωστα (δοκιμασμενο με πρωην yamaha και νυν alesis) Τωρα αν εχεις παραπανω πιατινια απο το βασικο σετ ή θες να αλλαξεις ηχους σε rims υπαρχει η επιλογη learn που ισχυει και στο superior.

Επισης εχω παρατηρησει οταν αλλαζω πχ sensitivity αλλαζουν και οι δυναμικες στο VST.

Το μονο που δεν εχω καταλαβει ακομα πως σεταρεις ειναι το hi hat αλλα μαλλον εχει να κανει και απο τον εγκεφαλο.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε για το hi-hat έχω βρει κάποια την λύση  ;D

http://www.toontrack.com/forum/tm.aspx?m=95435

http://www.toontrack.com/forum/tm.aspx?m=94807

http://www.toontrack.com/forum/tm.aspx?m=92813

 

Το λεπόν πήγα στον κύριο νακα και είδα και την extreme και έχω να πω ότι είναι ένα πάρα πολύ αξιόλογο set e drums! Το θέμα είναι ότι έχει τα ίδια λεφτά με την TD-12 και είναι πολύ κοντά και στην TD-12 η διαφορά που βρήκα.. ήταν ότι έχει το 360 στα πιάτα κατα άλλα δυναμικές και όλα τα σχετικά είναι ίδια το καουτσύκ της yamaha με τα mesh heads  της roland έχει διαφορές άλλα όχι και πολύ καθώς έχεις rebound και στα 2 ( πιο καλά στην roland) αυτό όμως παίζει στον κάθε drumer το πώς το θέλει. Μιας και ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα ακόμα και στην τιμή πιστεύω ότι θα επιλέξω την roland καθώς την εμπιστεύομαι πιο πολύ. Τώρα μου μένει να τσεκάρω ένα καλό σύστημα triger σε φυσικά drums.

 

Έχω δει το update της addictive καθώς το ίδιο κάνει και BFD2 με το που παίρνεις το πακέτο και σπονσοράρει το πρόγραμμα ότι κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά για κάθε e drum που θες να συνδέσεις. (sounds good to me - μιας και έχει πάρα πολύ καλό ήχο ;D)

Τα EZ  αν και Toontrack αποκλείονται γιατί είναι κλειδωμένα και δουλεύει μόνο το βασικό set και όχι καλά στα πιάτα.

 

Τελικά το σεταρισμα δεν το κάνουν τα μαγαζιά όποτε είναι κάτι που πρέπει να κάνω μόνος μου. ( drumstore  - nakas ) Σε αυτό ελπίζω να τα καταφέρω... ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου