Προς το περιεχόμενο

kurzweil αλλά ποιό?


pogue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα διαβάζω ότι το PC3K θα βρίσκεται στα καταστήματα (Αμερικής??) στα μέσα Νοεμβρίου (πηγή: Dave Weiser, Kurzweil Product Manager ή κάτι τέτοιο, αρκετά υψηλόβαθμος πάντως).

Λαμβάνοντας υπόψιν το ότι το PC3 το πουλούσαν 1800+ στα νιάτα του, και το PC3X 2000+, προβλέπω 2000+ για το PC3K76 και 2500, όπως σου είπαν, για το PC3K88. Αν δεν σε ενδιαφέρει η συμβατότητα με τη σειρά K (όπως εμένα πχ) παίρνεις το απλό PC3, χτυπάς και έναν sampler αν το χρειάζεσαι και έχεις κλείσει για τα επόμενα 10-20-30 χρόνια :)

 

Το επιπλέον sampler πλέον νομίζω ότι είναι...χμμ...υπερβολή αν όχι παντελώς άχρηστο μιας και υπάρχει το kontakt το οποίο είναι αχτύπητο (όχι απο πλευράς ήχητικής πιστότητας αλλα ευελιξίας). Βέβαια αν βάλεις τα ίδια samples (το έχω κάνει με drum samples) να παίξουν απο kontakt και μετά απο ενά akai εκεί υπαρχει διαφορά (υπερ του akai πάντα) αλλά είναι να χαμε να λέγαμε (και φυσικά έχει να κάνει με το interface ήχου που χρησιμοποιούμε στον Η/Υ μας κτλ κτλ κτλ)...

Αυτό όμως αυτό είναι μια περίπτωση...Η άλλη η οποία με ενδιαφέρει έμενα και πιθανότατα πολλούς απο εσάς είναι η εξής...

Φανταστήτε τι ηχοχρώματα μπορείτε να αναπαράξετε-δημιουργήσετε φορτώνοντας τα δικά σας (η όποια άλλα σας αρέσουν) samples σε ένα signal path σαν αυτό που προσφέρει η kurzweil στα PCx!

Ναι είναι αλήθεια ότι δεν είναι σαν τα Κ26x ,δεν υπάρχει πραγματικό "sampling" (φυσικά ούτε στο kontakt δεν γίνετε αυτό που είναι αναμφιβόλως και το κορυφαίο "sampler" της γενιάς μας), δεν μπορείς πχ να κάνεις live routing το σήμα και να το "βουτήξεις" στον KDFX προσέσορα κτλ αλλά αυτό εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα (δεν θα με χάλαγε βέβαια!!!). Στην πραγματικότητα το signal path της συγκεκριμένης vast έκδοσης (PCx) έιναι σαφώς ανώτερο αρκεί να σκεφτεί κάνεις οτι έχει στην διάθεση του περισσότερους (και νεότερους) αλγόριθμους και πολυφωνία την ίδια στιγμή.

Αυτό που με ενοχλεί όμως είναι ότι στο επίπεδο sample editing δεν θα υπάρχει καμιά λειτουργεία που να σχετίζεται με το timestretching οπότε οτιδήποτε τέτοιο πρέπει να γίνεται off line και στον H/Y ,οπότε real time controllable timestretching γιόκ.

 

Άν και απ' ότι λένε (οι ίδιοι οι δημιουργοί του) το PC3K θα είναι μια "ενδιάμεση" στάση ανάμεσα στα παλιότερα Kx μηχανάκια της εταιρίας, πιστεύω ότι (η θέλω να πιστεύω:) θα αποτελέσει μεγάλο σταθμό για όλους τους σοβαρούς μουσικούς-ηχοποιούς του είδους μιας και ήδη η kurzweil έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της εξαιτίας της ποιοτικής δουλειάς που έχει κάνει με τα PCx και κυρίως λόγω του ότι πολλοί απο μας έχουν χαμπαριάσει καλύτερα το θέμα γενικότερα της "ηχομηχανικής" θα τολμούσα να πω (γιατι περι αυτού πρόκειτε τελικά) και δεν κολλάνε μόνο στa YRK.

 

Τέλος όσον αφορα την τιμή του στο site λεει Suggested Retail Price: $4199.

http://kurzweilmusicsystems.com/Product.php?id=208 κάτω κάτω.

Κάποιος φίλος ανέφερε ότι ο γερμανός θα το δίνει γύρω στα 2500 ευρώ.

Ελπίζω να μας λέει αλήθεια οτι επικοινώνησε και του το είπαν επίσημα και να μην μας λέει π@π@ριές...(: γιατί προσωπικά είμαι ένα βήμα πριν το παραγγείλω (θα κοιτάξω φυσικά και το νέο XF!).

 

Επίσης και χωρίς να θέλω να βγώ εκτός θέματος (θα ξεκινούσα καινούργιο post αλλά είπα να αδράξω την ευκαιρία μιας και ήδη συμβάλαν αρκετοί γνώστες του θέματος με ενδιαφέρουσες απόψεις στο παρών post...) θα ήθελα να μου πουν την άποψη τους όσοι πραγματικά ξερουν σχετικά με το response και της γενικότερης αίσθησης του κλαβιέ...Το XF θα "φοράει" το ίδιο με του XS και το PC3K8  με του PC3X (μιλάω ΜΟΝΟ για τις 88αρες εκδόσεις...). Δέν είχα την ευκαιρία να παίξω με το PC3X αν και το ζήτησα πολλάκις απο το bon της θεσσαλονίκης (έπαιξα μόνο με το PC361)...τι να πω κρίμα για την αντιπροσωπία...Αν το είχα δοκιμάσει (και μου έκανε και απο ότι καταλαβαίνω θα μου έκανε το fatar!!!) τότε που δεν ήξερα για το PC3K θα το χα αγοράσει απο αυτούς (το PC3X) όπως και να χει αυτοί χανουν...

Οπότε θα ήθελα απόψεις στετικά με το κλαβιέ απο ανθρώπους που έχουν παιξει είτε με το ένα είτε με το άλλο ή ακόμη καλύτερα και με τα δύο!(XS 88 κ PC3X). Υπ όψιν παίζω πιάνο εδω και παρα πολλά χρόνια (κλασσικές σπουδες)...οκ έχω και κλαβινοβα αν μετράει...(: Με ενδιαφέρει να είναι playable τόσο στα πιανιστικά όσο και στα synth organ μέρη (οκ λιγο παραπάνω στα πιανιστικά(:

Αυτά και ευχαριστώ εκ των προτέρων (:     

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 46
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κάποιος φίλος ανέφερε ότι ο γερμανός θα το δίνει γύρω στα 2500 ευρώ.

Ελπίζω να μας λέει αλήθεια οτι επικοινώνησε και του το είπαν επίσημα και να μην μας λέει π@π@ριές...(: γιατί προσωπικά είμαι ένα βήμα πριν το παραγγείλω (θα κοιτάξω φυσικά και το νέο XF!).

 

??? "φίλος" + "π@π@ριές" = "γνωριζόμαστε από κάπου?" που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση...

 

τέλος αυγούστου έγραψα:

 

"από τον thomann μου λένε πως το 3k θα έρθει τέλη οκτώβρη/αρχές νοέμβρη και θα το πουλάνε στην τιμή των 2499,00" φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει το bold μαζί με τα italic... βέβαια αυτό μου το είπε κάποιος από το [email protected] ίσως έχω κρατήσει το e-mail που δεν ξέρω κατά πόσο υπεύθυνος είναι, φαντάζομαι σοβαροί άνθρωποι μιλούν και δουλεύουν εκεί...

 

έχοντας συνηθίσει τις v4money τιμές του υπόλοιπου pcx range (hehe!) να σας πω μου φάνηκε και πολύ.... τα υπ0όλοιπα (τι νομίζω, καθώς και το διαλογο με τα παιδιά -σίγουρα περισσότερο κατέχοντες τα της kurzweil από μένα- έχουν προηγηθεί!)

 

διαβάζεις ένα θέμα στο οποίο καιγόμουνα να μάθω (ήρθα σε επαφή με όποιον μπορείς να φανταστείς πως θα με βοηθούσε να μάθω 2 πράγματα σχετικά παραπάνω, αλλά και με τα ίδια τα μηχανήματα φυσικά) και τελικά με τη βοήθεια των ΦΙΛΩΝ εδώ μέσα κατέληξα στο ΠΟΙO kurzweil ήθελα, μπορούσα αλλά και ΑΞΙΖΕΙ αυτή τη στιγμή η αγορά του! 1000% σίγουρος πλέον το παράγγειλα (μέχρι δευτέρα-τρίτη ΦΙΛΟΙ μου μου λέτε καλωρίζικα...)

 

γιατί εδώ μέσα ανάμεσα σε τρελλούς με τη μουσική όλοι ΦΙΛΟΙ είμαστε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γιατί εδώ μέσα ανάμεσα σε τρελλούς με τη μουσική όλοι ΦΙΛΟΙ είμαστε!

 

Αύτο ξαναπέστο q(:

 

Εμένα πάντως στο αμερικάνικο φόρουμ μου είπανε πως η retail του θα είναι παρόμοια με του XF...και ψιλοφρίκαρα γιατι ο νάκας το χει στα 3200 ευρώ απ'οτι θυμάμε το XF βάλε και κάνα 300άρι για 1γίγα επιπλέον flash rom (600 για να το φουλάρεις(: ... Οπότε καταλαβαίνεις οτι η δική σου είδηση μου φάνηκε πολυ καλή για να 'ναι αληθινή αλλα εφ'όσον θα είναι 2500 απο thoman τότε αλλάζει το πράμα (:

 

Αν κατάλαβα καλά παρείγγειλες το PC3K τελικά!?

Με γειά και να σου πω και τα νέα, κατα πάσα πιθανότητα στο καινούργιο os για τα PC3 θα παίζει και KFM! Δεν έχουμε λεπτομέριες ακόμα αλλά όπως και να χει λέει!

"Φίλε" απο βδομάδα θέλω να διαβάσω εντυπώσεις! 

 

(Δύσκολο να παρείγγειλες το 3K...Δεν έχει σημασία όμως έτσι? Καλά παιξίματα!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν και άμα ξεκολήσεις απ' το keyboard πάρε το άλλο keyboard και γράψε μας εντυπώσεις... ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου