Προς το περιεχόμενο

αγορα καμπινας 2χ12 η 4χ12 ?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

τελικα μας τα φαγανε τα ηχεια απ το ebay  :-[ . δεν πειραζει ομως.

 

επειδη εν τελει σκεφτομαι να ακολουθησω τον δρομο της custom made μου ειπε

ο φιλτατος παραπανω,εχω καποιες σκεψεις

 

1ον οι σκετες καμπινες αυτες του tube town ποιοτικα ειναι καλες (πχ καλυτερες απο το να παρω καμια φτηνη καμπινα και να αλλαξω ηχεια)?

 

2ον και τι γινεται με το σημειο συντονισμου q που πρεπει να το μετρησεις με βαση το ηχειο κλπ κλπ? παραθετω το thread απ οπου το διαβασα

http://www.noiz.gr/index.php?topic=165949.10

 

και εν τελει γτ το να φτιαξεις μια cab με fane (η οπιοαδηποτε) ηχεια και καλυτερα (η τουλαχιστον της ιδιας κατηγοριας κ αν κανω λαθος διορθωστε με) μαλιστα απο αυτα που βαζουν σε αυτην εδω http://www.dv247.com/guitars/hiwatt-se2121f-guitar-extension-speaker-cabinet--43598

κοστιζει 500 ευρω (ηχεια 230 καμπινα 250 περιπου) ενω αυτη εχει 850? και δεν ισχυει μονο για την συγκεκριμενη εταιρεια απο οτι ειδα κανοντας μια απλη ερευνα αγορας. Ειναι μονο θεμα trademark των εταιρειων?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 61
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

  • Moderator

1. Kοίτα οι καμπίνα του tube town είναι καλύτερη από πολλές φθηνές μεγάλων trademark names. Ας πούμε ότι είναι καλύτερη από μια 1936 της Marshall (που γενικά είναι κλασσική καμπίνα αλλά κατά τη γνώμη μου χάλια). Είναι και Flexback, γίνεται δηλαδή open ή closed, και υπάρχουν και λίγο ακριβότερα μoντέλα αν θές να ανέβεις κι άλλο σε ποιότητα.

 

2. Δεν κατασκευάζεις μόνο σου καμπίνα. Οι διαστάσεις και η κατασκευή είναι πάνω κάτω οι διαστάσεις μιας καμπίνας Bluesbreaker.

 

Tελικά, επειδή το θέμα των μεγαφώνων είναι πολύ υποκειμένικό και υπάρχουν πολλοί παράγοντες να σκεφτεί κανείς. Ο συγκιθαρίστας ας πούμε αγόρασε έναν DR.Z MAZ18 έσκασε 2200 euros, και δεν ακουγόταν στην πρόβα. Άλλαξε το Celestion G12 H με ένα Fane Axiom και problem solved. Άλλος αντίθετα μπορεί να θέλει να "κατεβάσει" ένταση στον ενισχυτή του για να μπορεί να τον ανοίγει πιο εύκολα σε volume. Πετάει τα V30, βάζει κάποιο Greenback, G12H ή Jensen και voila. 

 

Άλλου του αρέσει να συμμετέχουν τα μεγάφωνα στον ηχο (όπως εμένα), για πιο vintage καταστάσεις. Πηγαίνει σε λύσεις κοντινού wattage με τον ενισχυτή. Άλλοι σε πιο heavy καταστάσεις θέλουν μεγάφωνο που να αντέχει και να μην παραμορφώνει το ίδιο. Πηγαίνουν σε high wattage καταστάσεις.

 

Όσον για το τελευταία που ρωτάς ναι, δεν υπάρχει σύγκριση αφενός με τα ηχεία της καμπίνας της Hiwatt τα οποία ε'ιναι τα φθηνότερα της σειράς. Από την αλλη οι κατασκευαστές ποντάρουν ακριβώς στο trademark. Kαι μην ξεχνάς ότι όλοι προσπαθούν να κόψουν κόστος και να αυξήσουν το κέρδος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου