Προς το περιεχόμενο

Σπουδες Κιθαρας & Διδακτεα υλη


cyclon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στο ανανεωμενο νοιζ!

 

Μια ερωτηση ετσι για να γινεται κουβεντα!

Ποσα χρονια χρειαζονται για να βγεις κιθαριστας απο ενα ωδειο, δλδ να τελειωσεις ολες τις σπουδες και να φτασεις στο τελικο σταδιο ας πουμε...και ποσα χρονια οταν κανεις ιδιαιτερα μαθηματα...εννοειτε και στις δυο περιπτωσεις να διδαχτεις την ιδια υλη.

Η ερωτηση ειναι λιγο κουφη και δεν ξερω αν γινεται να δοθει απαντηση αλλα ας πουμε οτι ξεκινας στην ηλικια των 20.

 

Α και κατι αλλο!

Τι περιλαμβανει η υλη και με ποια σειρα διδασκεται...(π.χ. θεωρια,αρμονια κλπ)

 

Φιλικα Στελιος

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τι ειδος κιθαρας αναφερεσαι?

 

Αν μιλας για ηλεκτρικη κιθαρα, καθοτι συμφωνα με το Ελληνικο κρατος δεν αποτελει μουσικο οργανο, πτυχειο δεν υπαρχει. Η υλη λοιπον δεν ειναι σταθερη απο ωδειο σε ωδειο, καλυπτονται βεβαια παρομοιες περιοχες...

 

Οσο για κλασσικη κιθαρα, η αποκτηση του πτυχιου διαρκει 12 χρονια. Αναλογα με το ποσο πολυ/λιγο ασχολεισαι τα χρονια αυτα μπορουν να μειωθουν/αυξηθουν σε καποιο βαθμο. Η υλη ειναι σχετικα τυποποιημενη για καθε ταξη, και ειδικα στην Μεση/Ανωτερα αντλειται απο ορισμενο καταλογο εργων.

Σε σχεδον ολα τα ωδεια, οι σπουδες κλασσικης κιθαρας συνοδευονται απο σπουδες θεωρητικων, οπως τα περισσοτερα οργανα. Στο δικο μου ωδειο ειχε ως εξης (φανταζομαι ισχυουν παρομοια σεναρια και για τα υπολοιπα): Τα τρια πρωτα χρονια εκανες Θεωρια της μουσικης, οπου καλυπτονταν τα βασικα θεωρητικα και λιγο σολφεζ. Μετα απο αυτα, υπηρχαν 3 χρονια Υποχρεωτικο Αρμονια, 3 χρονια Σολφεζ και 2 χρονια Ιστορια της μουσικης. Αυτα τα τρια μαθηματα επελεγες εσυ ποτε θα τα κανεις κατα τη διαρκεια των σπουδων σου και μπορουσες να τα κανεις παραλληλα (εγω πχ λογω ελλειψης χρονου δεν εκανα ποτε το εξτρα Σολφεζ ενω τελειωσα Αρμονια).

 

 

Aν ξεκινησεις στα 20, κλασσικος κιθαριστας απο ωδειο θα βγεις κοντα στα 30.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω odis13 ,

σε ιδιαιτερα μαθηματα περνεις πτυχιο?(οταν κανεις κλασσικη). Α και κατι αλλο αν εκανες ιδιαιτερα πιστευεις θα τελειωνες νωριτερα? Γιατι ειναι γνωστο οτι στα ωδεια σου παιρνει περισσοτερο χρονο, τουλαχιστον ετσι ακουγεται...Εγω ασχολουμαι με ηλεκτρικη κιθαρα και κανω ιδιαιτερα μαθηματα εδω και ενα χρονο περιπου, γνωριζω οτι δεν υπαρχει πτυχιο στην ηλεκτρικη εδω στην Ελλαδα. Αλλα με αλλα ατομα που συζηταω βλεπω οτι στο ωδειο προχωρανε με ποιο αργους ρυθμους σε σχεση με εμενα που κανω ιδιαιτερα μιλωντας για ηλεκτρικη...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Για να πάρεις πτυχίο, πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 2 χρόνια σε ωδείο και να έχεις κάνει τα προαπαιτούμενα μαθήματα, που είναι:

θεωρία

αρμονία

ιστορία της μουσικής

μορφολογία

πρακτικό διδασκαλίο

χορωδία

 

αν θυμάμαι κι εγώ καλά. Κάποια ωδεία κόβουν μερικά μαθήματα, κάποια όχι, κάποια βάζουν παραπάνω...

 

Όσο για το πως προχωράς, το θέμα δεν είναι η ύλη. Στο ωδείο πας τάξη τάξη. Αν ξεκίνησεις, πχ, στην κατωτέρα, θες 3 χρόνια κατωτέρα, 3 μέση, και 3 ανωτέρα για το πτυχίο. Αν είσαι σε ιδιαίτερα μπορείς να προχωρήσεις πιο γρήγορα και στα 4 χρόνια (πχ) να έχεις φτάσει κοντά στο πτυχίο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τάξη τάξη δεν είναι και απαραίτητο ούτε καν στο κλασσικό πόσο μάλλον στο μοντέρνο, αν πχ πας με κατατακτήριες.

Αν βάζεις για σένα περισσότερη ύλη, προχωράς κ πιο γρήγορα και good for you (αν και να είμαι ειλικρινής, αν θες να κάνεις δουλειά όντως θα δεις πως το να βάζεις περισσότερα είναι αρκετά πιο ζόρικο απ όσο φαίνεται.)

Τα ιδιαίτερα δεν δίνουν κανένα πτυχίο.

 

Τα περί πτυχίου πάντως, αναλογίσου τι το θες. Κυρίως για να διδάσκεις σε ωδεία μετράει.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφου ασχολεισαι με ηλεκτρικη κιθαρα λιγα ειναι τα πτυχεια που μπορεις να παρεις τουλαχιστον οσο ξερω εγω....

υπαρχει ενα αγγλικο πανεπιστημιο που δινει ενα διπλωμα γνωστο ως rgt η καπως ετσι,

την υλη του οποιου διδασκουν σε μερικα ωδεια στην αθηνα και μπορεις να δινεις εξετασεις για να κατοχηρωνεις τις ενοτητες του μερικες φορες το χρονο...απ οτι ξερω καποιο σχετικο διπλωμα ηλεκτρικης κιθαρας δινει και το ωδειο του νακα αλλα νομιζω οτι περιοριζεται σε τζαζ στυλ και αλλο ενα αντιστοιχο πιο all around πτυχειο ηλεκτρικης δινει το Modern music school.Σχετικα με αναγνωρισιμοτητα και ισχυ αυτων τον πτυχιων δεν ξερω τι παιζει αλλα μπορεις να ψαξεις λιγο στο ιντερνετ για πιο εμπεριστατομενες πληροφοριες.

 

Ελπιζω να εριξα λιγο φως. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υπαρχει ενα αγγλικο πανεπιστημιο που δινει ενα διπλωμα γνωστο ως rgt η καπως ετσι,

 

Πρόκειται για ένα πτυχίο που σου δίνει τη δυνατότητα να σπουδάσεις στην Αγγλία, βασικά απλά σε μοριοδοτεί για να πας στο συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο. Not bad.

Εδώ κάποιες πληροφορίες παραπάνω,

http://www.noiz.gr/index.php?topic=169825.msg344713#msg344713

 

απ οτι ξερω καποιο σχετικο διπλωμα ηλεκτρικης κιθαρας δινει και το ωδειο του νακα αλλα νομιζω οτι περιοριζεται σε τζαζ στυλ και αλλο ενα αντιστοιχο πιο all around πτυχειο ηλεκτρικης δινει το Modern music school.Σχετικα με αναγνωρισιμοτητα και ισχυ αυτων τον πτυχιων δεν ξερω τι παιζει αλλα μπορεις να ψαξεις λιγο στο ιντερνετ για πιο εμπεριστατομενες πληροφοριες.

 

Όλα τα ωδεία δίνουν κάποιου τύπου πτυχίο, αλλά τελικά είναι χρήσιμο εάν ασχοληθείς να διδάξεις σε κάποιο ωδείο. Σαφώς όσο πιο αναγωρίσιμο το ωδείο τόσο καλύτερα.

 

Όπως είπα κ πιο πάνω, αναλογίσου γιατί το θες το πτυχίο. Γιατί μουσική μπορείς να παίξεις κ χωρίς να το πάρεις ;)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου