Προς το περιεχόμενο

RODE NT1-A Φασαρία!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,χθες αγόρασα το μικρόφωνο NT1-A της Rode,το συνδεσα σήμερα στον μείκτη της behringer UB1622-FX PRO που εχω και άνοιξα το phantom 48V.Στην αρχή ακουγόταν σιγα και το ρύθμιζα μέχρι να βρω την ένταση που ήθελα,πρίν λίγο που το ξανάνοιξα ξανά για να γράψω κιθάρα,ακούω από τα ακουστικά φασαρία,σαν παράσιτα,άλλαξα της συνδέσεις του μείκτη με την κάρτα ήχου,τον σύνδεσα στην κάρτα μέσω του main out,με τα sub αν και δεν ξέρω ακριβώς τι κάνουν τα sub στον μείκτη και τι είναι,σύνδεσα και απο το tape out προς την κάρτα αλλά συνεχιζόταν αυτή η φασαρία,άλλαξα και το κανάλι του μείκτη που είχα συνδεμένο το μικρόφωνο αλλά είχα το ίδιο αποτέλεσμα......τι φταίει ρε παιδιά,μήπως έχει κάτι το μικρόφωνο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μήπως έχεις ανιχτο το pc εκεί κοντά φίλε ; και μήπως παλιότερα είχες δυναμικό μικρόφωνο και τώρα που πήρες το πυκνωτικό δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά ; γιατί το μικρόφωνο που λες ( αρπάζει ) τα πάντα .δες και τα ακουστικά σου μήπως έχουν πρόβλημα αυτό το κάνει μόνο στο μικρόφωνο η και στην μουσική;και δες αν είναι καλά κουμπωμένα τα καλώδια ιδίως το xlr που πάει στον μικρόφωνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου κοίταξα τα καλώδια και είναι κανονικά συνδεμένα,άνοιξα τον ενισχυτή που έχω τα ηχεία μου συνδεμένα και αλλά και πάλι ακουγόταν αυτή η φασαρία,άρα δεν είναι το πρόβλημα στα ακουστικά...για να σου δώσω να καταλάβεις ακούω μέσα απο τα ακουστικά εκτός απο την φωνή μου και σαν να φυσάει αέρας...αφού κάνω την ηχογράφηση μέσω του cubase δεν ακούγεται αυτό το φύσημα όσο μιλάω αλλά αρχίζει όταν σταματώ,το rode το είχα δίπλα στον υπολογιστή όμως το μετακίνησα και είχα και πάλι αυτόν το θόρυβο,μήπως φταίει ο μίκτης?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ μήπως εννοείς ένα φύσημα και όχι παράσιτα; αν είναι φύσημα δοκίμασε το ποτενσιόμετρο του μικροφώνου να μη το ανεβάσεις πάνω από το 8 υπάρχει κάτι σαν προσαρμογεας για αυτήν την περίπτωση που κοστίζει γύρο στα 20 ευρώ αλλά και εγώ δεν ξέρω τι στο καλό είναι αυτό οπότε μη   σε πάρω στον λεμο μου θα μα8ο από εβδομάδα και θα σου πω . :) ουπς τορα σε διαβασα καλα ..οκ φίλε από τον μικτη είναι ..δοκίμασε να μη το ανεβάζεις το ποτενσιόμετρο του μικρόφωνου πάνω από το 7

και θα δεις ότι δεν θα ακούγετε ..τώρα αν είναι χαμηλό ανέβασε λιγάκι τα DB από την προενισχυση του μικροφώνου εκτός αν φταίει η προενισχυση . :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλαράκι όταν λες ποτενσιόμετρο εννοείς το gain του καναλιού?Για ρίξε μια ματιά...αυτον τον μικτη έχω: http://www.luccalux.com/public/articoli/358_1622.jpg λες να χαμηλώσω το gain του καναλιού και αν είναι χαμηλή η ένταση να την ανεβάσω από το fader που βρίσκεται κάτω χαμηλά στον μίκτη?Πιστέυεις ότι πρεπει να αλλάξω μίκτη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε με το gain του καναλιού, όχι πάνω απ'το 4, το volume του καναλιού max 0db και καλύτερα πιο κάτω. Μετά για τη γενική ένταση παίξε με το μάστερ (δεξιά)

Αν έχεις ανοιχτά τα εφφέ του μίκτη καλό είναι να το κλείσεις για να δεις αν ο θόρυβος προέρχεται και απο εκεί.

 

Γενικότερα στα μικρόφωνα μεγάλου διαφράγματος θέλει πολύ προσοχή στο gain, γιατί "αρπάζουν" εύκολα.

 

Τέλος δοκίμασε αν έχεις, κανένα άλλο xlr και όχι πολύ μακρύ (max. 3m).

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν τα έκανα όπως μου είπες,στη συνέχεια έψαχνα που σταματάει αυτός ο θόρυβος απο το master και έκανα μια εγγραφή στο cubase...ήταν όμως πολύ σιγά και έβαλα κάποια dynamics,δυνάμωσε η φωνή μου αλλά μαζί και το φύσημα αυτό,τα effects του μίκτη τα είχα κλειστά,δεν έχω άλλο μικρότερο xlr θα πάρω αύριο ένα.Τι μπορεί να συμβαίνει,έχουν παίξει τα νέυρα μου!Πάντως χθες που το πρωτοσύνδεσα ήταν όλα οκ,μετά απο κάτι ώρες το έπαθε αυτό...>:( Φαντάσου ότι είναι τόσο μικρή η ένταση που στο cubase η κυματομορφή του μικροφώνου είναι μια ευθεία...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) η καρτα σου εχει pre-amps? Αν ναι, δοκιμασες το μικροφωνο εκει?

2) Οταν εκλεισες τη κονσολα και μετα τη ξανανοιξες, ειχεs 'σβησει' το phantom power?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κάρτα μου δεν έχει pre-amps αλλιώς θα το είχα βάλει....τώρα δεν θυμάμαι να σου πω αν είχα ανοικτό ή κλειστό το phantom.Μπορεί δηλαδη να ευθύνεται εκεί το πρόβλημα?Να έκανα κάπως έτσι κάποια ζημιά με άνοιγμα και το κλείσιμο?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου