adrian Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα σε όλους. Έχω κάποιους δίσκους βινυλίου και θέλω να τους περάσω σε ψηφιακή μορφή με ποιότητα τουλάχιστον μέτρια. Ασχολούμαι με πληροφορική, αλλά είμαι εντελώς άσχετος από ήχο. Διαθέτω Laptop, pick up και τους δίσκους. Έχω τις εξής απορίες, οπότε αν μπορεί τε βοηθήστε: 1) Πρέπει να αγοράσω USB Audio Interface, σωστά; 2) Μπορείτε να μου προτείνεται κάποια συγκεκριμένα μοντέλα, που είναι καλά σε αυτά τη δουλειά (από 100 μέχρι 250 ευρώ); 3) Πρέπει να έχω και επιπλέον software εκτός από αυτό που θα μου παρέχει η νέα συσκευή που θα πάρω; Αν ναι, τότε έχετε κάτι απλό να προτείνεται; 4) Τι πρέπει να ψάχνω στις υποψήφιες συσκευές; Έχει πάρα πολλά το specification της κάθε συσκευής (πχ. http://www.emu.com/products/product.asp?category=610&subcategory=611&product=15185&nav=technicalSpecifications) και έχω πελαγώσει. Από συσκευές έχω δει αυτές που γράφονται στο εξής post: http://www.noiz.gr/index.php?topic=160830.msg265427#msg265427 Είμαι σε σωστή κατεύθυνση; Το παραπάνω thread βοήθησε λίγο, αλλά δεν είμαι σίγουρος τι παίζει με τις συσκευές. Φαντάζομαι άλλες θα είναι πιο ειδικές για όργανα, άλλες για recording, άλλες για "κάτι άλλο". Οπότε παραμένω στο πέλαγος και περιμένω σωσίβιο. Ευχαριστώ, Αδριανός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2010 Με κάθε σεβασμό στις καλές σου προθέσεις, σου προτείνω να ΜΗ το κάνεις, παρ' εκτός αν δεν υπάρχουν οι μουσικές τους σε κανένα σύγχρονο φορμά (οπότε αν συμβαίνει αυτό, τότε να γίνουμε φίλοι, διότι εγώ είμαι ο μόνος που έχει αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, χάρη στα πραγματικά περίεργα γούστα μου). Στο iTunes, με κόστος 10 ευρώ το κάθε δισκάκι μπορείς να βρεις τα πάντα, σε ποιότητα καλύτερη από εκείνη που θα μπορούσες να πετύχεις εσύ, ΑΦΟΥ θα είχες ξοδέψει τουλάχιστον 300 ευρώ σε hardware και software και ΑΦΟΥ είχες επενδύσει τεράστιο κομάτι του χρόνου σου. Ακόμη και αν το έκανες, θα σε πρόδιδε η ποιότητα του εξοπλισμού σου, καθώς για να γίνει σωστά η δουλειά θα ήθελες κάρτα με πολύ καλούς αναλογικο-ψηφιακούς μετατροπείς και επίσης θα ήθελες πολύ καλό πικάπ (με τουλάχιστον καλή κεφαλή), καθώς και πολύ καλά ηχεία. Πίστεψέ με, ξέρω πολύ καλά τι σου λέω. :) Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2010 Με κάθε σεβασμό στις καλές σου προθέσεις, σου προτείνω να ΜΗ το κάνεις, παρ' εκτός αν δεν υπάρχουν οι μουσικές τους σε κανένα σύγχρονο φορμά (οπότε αν συμβαίνει αυτό, τότε να γίνουμε φίλοι, διότι εγώ είμαι ο μόνος που έχει αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, χάρη στα πραγματικά περίεργα γούστα μου). Στο iTunes, με κόστος 10 ευρώ το κάθε δισκάκι μπορείς να βρεις τα πάντα, σε ποιότητα καλύτερη από εκείνη που θα μπορούσες να πετύχεις εσύ, ΑΦΟΥ θα είχες ξοδέψει τουλάχιστον 300 ευρώ σε hardware και software και ΑΦΟΥ είχες επενδύσει τεράστιο κομάτι του χρόνου σου. Ακόμη και αν το έκανες, θα σε πρόδιδε η ποιότητα του εξοπλισμού σου, καθώς για να γίνει σωστά η δουλειά θα ήθελες κάρτα με πολύ καλούς αναλογικο-ψηφιακούς μετατροπείς και επίσης θα ήθελες πολύ καλό πικάπ (με τουλάχιστον καλή κεφαλή), καθώς και πολύ καλά ηχεία. Συμφωνώ απόλυτα. Τα καλά ηχεία όμως γιατί; Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2010 Συμφωνώ απόλυτα. Τα καλά ηχεία όμως γιατί; Θα καταφέρει να αντισταθεί στην ιδέα να διορθώσει ατέλειες στον ήχο και να ισοσταθμίσει εκ' νέου; Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2010 Θα καταφέρει να αντισταθεί στην ιδέα να διορθώσει ατέλειες στον ήχο και να ισοσταθμίσει εκ' νέου; Πιθανόν. Αλλά τότε αλλοιώνει.... και πιθανότατα σκοτούρα του. Εγώ (δεν) θα το κανα μάλλον με ακουστικά. ;) Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2010 Πιθανόν. Αλλά τότε αλλοιώνει.... και πιθανότατα σκοτούρα του. Εγώ (δεν) θα το κανα μάλλον με ακουστικά. ;) Ναι, καλύτερη ιδέα. Έτσι να (μη) το κάνει. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
adrian Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2010 Με κάθε σεβασμό στις καλές σου προθέσεις, σου προτείνω να ΜΗ το κάνεις, παρ' εκτός αν δεν υπάρχουν οι μουσικές τους σε κανένα σύγχρονο φορμά (οπότε αν συμβαίνει αυτό, τότε να γίνουμε φίλοι, διότι εγώ είμαι ο μόνος που έχει αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, χάρη στα πραγματικά περίεργα γούστα μου). Στο iTunes, με κόστος 10 ευρώ το κάθε δισκάκι μπορείς να βρεις τα πάντα, σε ποιότητα καλύτερη από εκείνη που θα μπορούσες να πετύχεις εσύ, ΑΦΟΥ θα είχες ξοδέψει τουλάχιστον 300 ευρώ σε hardware και software και ΑΦΟΥ είχες επενδύσει τεράστιο κομάτι του χρόνου σου. Ακόμη και αν το έκανες, θα σε πρόδιδε η ποιότητα του εξοπλισμού σου, καθώς για να γίνει σωστά η δουλειά θα ήθελες κάρτα με πολύ καλούς αναλογικο-ψηφιακούς μετατροπείς και επίσης θα ήθελες πολύ καλό πικάπ (με τουλάχιστον καλή κεφαλή), καθώς και πολύ καλά ηχεία. Πίστεψέ με, ξέρω πολύ καλά τι σου λέω. Ευχαριστώ για την καλή πρόθεση και τη συμβουλή σου, αλλά οι δίσκοι είναι πάρα πολλοί και περιέχουν παλιά λαϊκά. Οπότε δεν υπάρχουν σε iTunes ή κάτι παρόμοιο και πρέπει να μετατραπούν σύντομα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Εφόσον πλέον υπάρχουν τα μέσα για ψηφιοποίηση στο "σπίτι", τότε θέλω να το κάνω και ας μου πάρει πολύ χρόνο, καθώς δεν βλέπω άλλη επιλογή. Ξέχασα να πω οτι υπάρχει και ενισχυτής. Το βασικό μου ερώτημα είναι οτι δεν ξέρω αν τα μοντέλα αυτά (http://www.noiz.gr/index.php?topic=160830.msg265427#msg265427) θα κάνουν αξιόπιστη δουλειά ή θα είναι εντελώς μέτρια η ποιότητα που θα βγάζουν. Καθώς και αν χρειάζομαι PreAmplifier ή όχι (είμαι εντελώς άσχετος). Αν χρειάζεστε περισσότερες λεπτομέρειες για το pick up και τον ενισχυτή μπορώ να την ανεβάσω σε 2-3 ημέρες γιατί είμαι εκτός. Ευχαριστώ και πάλι, Αδριανός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2010 Πες μας τι πικαπ έχεις τότε και ποια κεφαλή και θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις τον κατάλληλο εξοπλισμό και software. Αν περάσουν μερικές μέρες πριν απαντήσεις, το θέμα θα έχει περάσει στις "πίσω" σελίδες του noiz.gr, οπότε θα πρέπει να το ξεθάψεις. Είσαι όντως ειδική περίπτωση με τα λαϊκά καίτοι - πρέπει να πω - ότι δεν αποκλείω να υπάρχουν ήδη ψηφιοποιημένα (που στην ευχή βρίσκουν το υλικό τους οι διάφορες εφημερίδες και περιοδικά που κάθε τόσο κάνουν επετειακές εκδόσεις;). Οπότε, καλό θα ήταν να μας πεις ενδεικτικά και μερικά τραγούδια ή δίσκους για να το ψάξουμε ΚΑΙ από εκεί. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
adrian Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2010 Πες μας τι πικαπ έχεις τότε και ποια κεφαλή και θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις τον κατάλληλο εξοπλισμό και software. Αν περάσουν μερικές μέρες πριν απαντήσεις, το θέμα θα έχει περάσει στις "πίσω" σελίδες του noiz.gr, οπότε θα πρέπει να το ξεθάψεις. Είσαι όντως ειδική περίπτωση με τα λαϊκά καίτοι - πρέπει να πω - ότι δεν αποκλείω να υπάρχουν ήδη ψηφιοποιημένα (που στην ευχή βρίσκουν το υλικό τους οι διάφορες εφημερίδες και περιοδικά που κάθε τόσο κάνουν επετειακές εκδόσεις;). Οπότε, καλό θα ήταν να μας πεις ενδεικτικά και μερικά τραγούδια ή δίσκους για να το ψάξουμε ΚΑΙ από εκεί. Μόλις μπορέσω θα ανεβάσω πληροφορίες για όλο το hardware που παίζει. Όσο για τους δίσκους, δεν την γλυτώνω την χειρωνακτική εργασία, καθώς και να τα έχουν οι εταιρείες τα tags (τίτλους, τραγουδιστές, κτλ.) για τους περισσότερους δίσκους εγώ πώς να τα βρω;; Και επειδή είναι πολύ οι δίσκοι βλέπω να βάζω και τη μάνα μου να κάνει ψηφιοποίηση.... Για να πάρω και μια εντύπωση, γιατί ακόμα δεν έχει απαντήσει κανείς για τις κάρτες. Αυτές οι κάρτες πώς σας φαίνονται (E-MU Tracker Pre, E-MU 0404 USB, M-Audio Fast Track Pro);; Είναι εντελώς ερασιτεχνικές, μέτριες ή τι άλλο;; Ευχαριστώ, Αδριανός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2010 Moderator Share Δημοσιευμένο 17 Οκτωβρίου 2010 .... Αυτές οι κάρτες πώς σας φαίνονται (E-MU Tracker Pre, E-MU 0404 USB, M-Audio Fast Track Pro);; ... Η απάντηση θα εξαρτηθεί και από τα υπόλοιπα στοιχεία του εξοπλισμού και τις τελικές απαιτήσεις. Για παράδειγμα, αν ήθελα να μετατρέψω σε mp3 το σήμα από ένα φτηνό πικάπ που παίζει φαγωμένους δίσκους, θα αισθανόμουν ασφαλής να δοκιμάσω να το κάνω με την on-board κάρτα του laptop μου. :) Ο ενισχυτής σου... έχει έξοδο line ή μόνο για τα ηχεία? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση