Προς το περιεχόμενο

KORG M3 ελεγχος tempo μεσω ηλεκτρονικής drum


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας!

Θέλω να παίξω σε ένα live και να χρησιμοποιήσω προηχογραφημένα tracks μέσω της λειτουργίας rppr που έχει το m3 (και όχι μόνο) σε sequenser mode. Το θέμα είναι ότι θέλω να συγχρονίζονται με το tempo που θα δίνει ο drummer(χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά τύμπανα ROLAND TD-20..πως μπορώ να το κάνω αυτό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε μου καλημερα νομιζω πως αυτο που ζητας γινεται μονο με ακουστικα που θα φοραει ο drummer δινωντας του μια γραμμη απο το assignable φιλικα τασος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοείς δηλαδή ότι ο ντραμμερ θα πρέπει απλώς να ακούει και να ακολουθεί το tempo των ηχογραφημένων?

Ευχαριστώ κιόλας για την απάντηση...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω την εντύπωση ότι αυτό για να γίνει πρέπει να υπάρχουν in-ear monitors με floor-stage δεν γίνεται γιατί θα ακούγονται κλικ-κλικ και μπιπ-μπιπ τα bpm σε όλο το μαγαζί!

 

Δηλαδή να του δώσεις σήμα στο δικό του aux send από την κονσόλα μέσω out του m3, αλλά να πηγαίνει μόνο σε αυτόν και όχι στους άλλους μουσικούς.

Δεν γνωρίζω εαν γίνεται αυτό μέσω του main mix out ή πρέπει να δώσεις ξεχωριστό assignable όπωε λέει ο sinonimos θέλει ψάξιμο στο manual του m3.

 

Συνήθως όταν παίζουν πάντως backing tracks, samples ή εισαγωγή drum track loop πάντα ο drummer ακολουθεί τα bpm του sample και όχι το αντίθετο.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά σκεφτόμουν μήπως με κάποιο τρόπο δεχόταν είσοδο από ντραμς σαν tap tempo ας πούμε και επειδή το rppr της korg είναι στην ουσία midi αποθηκευμένα  κομμάτια αν άλλαζε το tempo κατα τη διάρκεια του κομματιού έστω και λίγο τότε τα κομμάτια να προσαρμόζονταν στις αλλαγές αυτες. Το rppr εξηγεί τι είναι και πως προγραμματίζεται στο επόμενο βίντεο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Εάν χρησιμοποιεί το sequencer ή τα patterns του TD-20. Σε αυτή την περίπτωση master το TD-20 και slave το M3. Μέσω Midi γίνεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή Μανώλη τι εννοείς?

Αν χρησιμοποιήσω δικά μου patterns που θα ηχογραφήσω δεν γίνεται? Και αν ναι τι διαδικασία ρύθμισης πρέπει να ακολουθήσω?

(αν δεν είναι εύκολη η απάντηση μέσω μηνύματος θα εκτιμούσα έστω ένα link που πιθανότατα γνωρίζεις για να καταλάβω πως θα λειτουργήσει η όλη διαδικασία)

Ευχαριστώ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Κατά πρώτο δεν γνωρίζω τι ακριβώς σκοπεύεις να κάνεις.

Κατά δέυτερο δεν γνωρίζω κατά πόσο γνωρίζεις από Midi.

Κατά τρίτο δεν γνωρίζω ακριβώς τις λειτουργίες του Korg.

 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Απλά θα σου πω έναν τρόπο έτσι όπως μου ήρθε τώρα.

Λοιπόν...

Έστω ότι έχεις ηχογραφημένα κάποια patterns στο workstation.

Επίσης, έστω ότι ο drummer σου παίζει με την TD-20 όπου και αυτός έχει κάποια patterns ή απλά έναν μετρονόμο σαν οδηγό ταχύτητας.

Υποθέτω ότι, τα pattern του drummer ή/καί τα δικά σου στο workstation αφορούν backing τραγουδιού όπου χρονικά είναι ο οδηγός του κομματιού.

 

Σε αυτή την περίπτωση, για παράδειγμα, κάνεις master την TD-20 και slave το workstation, που σημαίνει συνδέεις το Midi Out από την TD-20 στο Midi In του workstation. Παράλληλα ενεργοποιείς τα Midi Clock από τις Midi λειτουργίες, έτσι ώστε, η TD-20 να στέλνει και το workstation να δέχεται. Αφού έχει προεπιλέξει ο drummer αλλά και εσύ τα ανάλογα pattern / song, αφού πατήσει ο drummer [sTART] στην TD-20 θα εκκινήσει αυτόματα και το workstation το ανάλογο pattern ή song που του έχεις επιλέξει.

Όπως καταλαβαίνεις, με αυτόν τον τρόπο ο drummer (TD-20) είναι ο "μαέτρσος" όπου αναλαμβάνει την εκκίνηση αλλά και την ταχύτητα του pattern/song.

Σαφώς μπορεί να συμβεί και το αντίθετο, με την ανάλογη συνδεσμολογία αλλά και ρύθμιση.

 

Αν κι εγώ θα προτιμούσα να οδηγήσω εγώ τέτοιου είδους καταστάσεις λόγω τεχνογνωσίας. Ο πληκτράς από τη φύση του με την σημερινή τεχνολογία είναι πιό μέσα στα πράγματα και σαφώς πολύ πιό ευέλικτος με τα νέα μηχανήματα.

 

Άλλος τρόπος σε περίπτωση που θέλεις μόνο την ταχύτητα από τον drummer είναι να πάρεις ένα κουτί όπου μετατρέπει ηχητικό σήμα σε BPM (Beat Per Measure), όπου σου μεταφέρει ταχύτητα (Midi Clock), ανάλογα την ταχύτητα του drummer από κάποιο σταθερό και συγκεκριμένο ήχο, για παράδειγμα όπως η μπότα ή το hi-hat. Αυτό θέλει εξάσκηση και λιγάκι πειραματισμό.

 

Άλλος ένας τρόπος είναι να τα πάρεις όλα επάνω σου και να "οδηγείς" εσύ τα πάντα και να στέλνεις στους υπόλοιπους από μία ανεξάρτητη έξοδο του workstation μόνο έναν μετρονόμο απλά για να "κάτσουν" επάνω στον ρυθμό και στην ταχύτητα.

 

Ελπίζω να κατάλαβα καλά ή κοντά σε αυτό που θες να κάνεις και να σου τα έγραψα σωστά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με κάλυψες απόλυτα. Μου απάντησες ακριβώς σε αυτό που έψαχνα...  θα πάω σπίτι του το απόγευμα να το ρυθμίσουμε όσο γίνεται..

Ευχαριστώ για τον κόπο και τον χρόνο σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου