Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με ηχογραφιση


silent_myst

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα στην παρεα του forum.

 

Ειμαι νεοσ εδω και θα ηθελα να ρωτήσω κατι γιατι οσο και να έψαξα δεν βρήκα καμια ακρη....

 

εχω στο pc 2 καρτεσ ηχου.. μια 5.1 απλα για να ακούω απο τα logitech που εχω και μια e mu για να ηχογραφώ... εχω συνδέσει το αρμόνιο μου στην e mu με στέρεο καρφι. Ενω οταν παιζω απο το αρμόνιο ακούγετε δυνατά απο τα ηχεία (εδω να πω οτι οταν ηχογραφώ απο το αρμόνιο στην e mu τα ηχεια τα συνδέω επισησ επανω στην e mu) οταν παταω αναπαραγωγή ο ηχοσ που ηχογραφισα ακουγετε πολύ βαθιά..... λεσ και ειναι μεσα σε πηγάδι.. ακομα χειροτερα οταν κανω save τον ηχω και παω να το ακούσω απο τα ηχεια στην αλλη καρτα(5.1) ακούγετε ακομα χαμηλοτερα...... και τερμα να ανοιξω τα ηχεια δηλαδη ακούγετε με το ζορι...... ολεσ οι ρυθμισεισ και στην e mu και στο Pc ειναι στο τερμα.. τα έλεγξα ολα και δεν καταλαβαίνω τι ειναι......... 

 

η emu ειναι η e mu 1212.....

 

ευχαριστώ πολύ...

 

οποιοσ εχει καμια ιδεα ασ πει....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα. Είσαι σίγουρος ότι απ΄το πρόγραμμα που ηχογραφείς, έχεις επιλεγμένο το κανάλι εισόδου που έχεις το αρμόνιο (πχ. In 1L/1R) και όχι το master (ASIO OUT)? Επίσης δοκίμασε να κάνεις mute το "εισερχόμενο" κανάλι από το πρόγραμμα της emu.

Κάτι τέτοιο μπορεί να εξηγεί γιατί έχεις αυξημένη ένταση όταν γράφεις, και παραμορφωμένο ήχο όταν τον ακούς μετά.

 

Επίσης, δοκίμασε να έχεις τις στάθμες των καναλιών στα 0dB (στον εσωτερικό μείκτη της κάρτας) και να αυξήσεις τέρμα την ένταση απ'το αρμόνιο ώστε να πετυχαίνεις καλή στάθμη στην ηχογράφηση χωρίς να προσθέτεις νέο θόρυβο ή να δυναμώνεις αυτόν που υπάρχει ήδη.

Αν πάλι ακούγεται πολύ χαμηλά, ίσως να είναι θέμα ασυμβατότητας των nominal levels μεταξύ κάρτας, αρμονίου και ηχείων. Ψάξε στο πρόγραμμα της κάρτας για ρύθμιση +4dBU/-10dBV των εισόδων και εξόδων και πειραματίσου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου