Προς το περιεχόμενο

Help για Korg X3 πρόβλημα με floppy


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες,

 

Έχω σημαντικό πρόβλημα και χρειάζομαι άμεσα μια λύση. Δε διαβάζει το floppy! Έψαξα λίγο και βρήκα ότι ίσως φταίει ο ιμάντας του driver. Υπάρχει και άλλο πρόβλημα ? να πάρω μόνο ιμάντα και να τον αλλ2άξω ή να πάρω καινούριο floppy?

 

Thanks!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεία σου και σε σένα!

 

Για αρχή καλό θα ήταν να καθαρίζεις που και που το foppy drive, με μια δισκέτα καθαρισμού υγρού τύπου foppy, που μπορείς να βρείς σε καταστήματα pc/ηλεκτρονικών στα αναλώσιμα. Μετά από κάποιο διάστημα βρωμίζουν οι κεφαλές και δεν διαβάζουν καλά. Ξεκίνα με αυτό πρώτα.

 

Εάν δεν ακούγεται το floppy να γυρνάει οταν μπαίνει η δισκέτα μάλλον είναι ο ιμάντας. Εδώ μπορείς να βρεις τον τύπο ιμάντα που φοράει το X3 καθώς και οδηγίες πως να το αλλάξεις.:http://www.bustedgear.com/repair_Korg_x3_drive_belt_2.htm

 

Είναι σχετικά εύκολο εαν σου πιάνει το χέρι και μπορείς να ψάξεις για τύπο ιμάντα floppy σε καταστήματα pc μπορεί να έχει ξεμείνει κανένα είναι και αρκετά παλιό ή να παραγγείλεις από το site.

 

Επί την ευκαιρία άλλαξε και μια μπαταρία μνήμης αν είναι να το ανοίξεις. Προσοχή να το έχεις στη πρίζα και ανοιχτό όταν αλλάζεις μπαταρία γιατί θα χαθούν όλοι οι ήχοι.

 

Λογικά θα τη γλυτώσεις με τον ιμάντα με ένα κόστος 10-20 Euro.

Εάν δεν είναι ο ιμάντας και θέλει αντικατάσταση το floppy drive μετά είσαι για ebay.

 

Τέλος, υπάρχει και η λύση μεταφοράς δεδομένων μέσω midi/sysex από το pc και floppy to sd card adapter... δεν τέλειωσε και ο κόσμος!

 

Καλά ξεμπερδέματα!

 

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

 

Μια ερώτηση ακόμα: η μπαταρία είναι συγκεκριμένη ή είναι από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο και αν ξέρεις κάποιο τύπο, μπορείς να μου πεις? ήδη έχω ξεκινήσει να πάρω 2 ιμάντες, έναν για αλλαγή και έναν για στοκ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω την εντύπωση ότι είναι η ίδια με τα άλλα μοντέλα Korg M1, T3, 01W κτλ αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος, δεν φράφει και τίποτα το manual.

 

Αυτά πάντως φοράνε την 3V, Li, CR 2032, τπ πιθανότερο είναι να είναι αυτή.

 

Θα την δεις όταν ανοίξεις το όργανο φαίνεται στην πλακέτα επάνω ο τύπος είναι χαραγμένος επάνω στη μπαταρία και μπορείς να βρεις σε καταστήματα με μπαταρίες ρολογιών.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου