Προς το περιεχόμενο

Αγορά ηλεκτροκλασσικής κιθάρας


al

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας συμφορουμίτες/τισες, θα ήθελα τη γνώμη σας για την αγορά ηλεκτροκλασσικής κιθάρας. Είμαι μεταξύ της Godin multiac sa και Godin grand concert sa

 

http://www.godinguitars.com/godinmultnylonsap.htm

http://www.godinguitars.com/godinmultgrconsap.htm

 

Θέλω:

1)Να παιζω live/recording με latin/acoustic/jazz σχημα αλλά και solo τόσο με πένα όσο και με δάχτυλα (εφικτό)

2)Να χρησιμοποιήσω όλες τις δυνατότητες του guitar to midi κόσμου (εφικτό)

3)Nα μελετάω και στην godin (εκτός απο την κλασσική μου) κλασσικά κομματια (π.χ. bach, piazzolla) και ασκήσεις χωρίς να “χαλάσω” την τεχνική μου ως κλασσικός κιθαρίστας. (εφικτο??)

 

Στο 3) θα ήθελα τις γνώμες όσων μπορουν να βοηθήσουν. Εχω δοκιμασει την Godin multiac sa και μου εχει αρεσει, δυστυχώς όμως δεν μπορω να βρω και να δοκιμασω την αλλη για να αποφασίσω. Εν τέλει βεβαια ο προβληματισμός μου μπορει να μην στεκει επειδη καμιά απο τις 2 δεν ειναι κλασσική οποτε  ίσως το 3ο κριτήριο πρεπει να αφαιρεθεί!!

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Δεν νομιζω οτι θα χαλασει η τεχνικη σου,απλα θα σε ξενισει οταν θα το κανεις.... Χωρις ρευμα θα ακουγονται ελαχιστα πραματα και με ρευμα θα εχεις ενα ηχο που δεν θα ταιριαζει ΙΔΙΩΣ στο Μπαχ,αλλα και σε Piazzolla,Barrios και αλλους. Χωρια που αυτα τα κομματια δεν βγαινουν με την κιθαρα στο δεξι ποδι,και το να βαλεις τη Godin στο αριστερο θα σου ερθει κι αυτο λιγο....καπως!  8)

 

  Κακα τα ψεματα,αυτες οι κιθαρες ειναι οτι πρεπει για αυτο που ειπες στην αρχη,latin,jazz,acoustic κλπ. φαση,αλλα για ρεπερτοριο κλασικης κιθαρας..... Δεν μπορουν να υποκαταστησουν την...κλασικη σου κιθαρα! ;D  Τι εννοω: Αν πχ ταξιδευεις και θες να εχεις τη godin για να παιζεις live αλλα ταυτοχρονα να βολευεσαι για να μελετησεις και λιγο Μπαχ χωρις να χρειαζεται να κουβαλας και αλλη κιθαρα, αυτο ΝΑΙ,γινεται κατα τη γνωμη μου (με ακουστικη π.χ. κιθαρα δεν γινεται ουτε καν αυτο).Αλλα ισα ισα για προσωρινα, για να σε συντηρησει τεχνικά,και οχι για να σε βελτιωσει ή για να καλλωπισεις αυτα τα κομματια. Κατι σαν προσωρινό υποκαταστατο, αλλά αν σε ενδιαφερει σοβαρα ΚΑΙ το ωδειακό ρεπερτοριο ΚΑΙ τα live, θα πρεπει να εχεις και τις δυο κιθαρες κοντα σου.

 

    Οσον, αφορα τις ασκησεις,η γοδιν :D μπορει να σε παραπλανησει επειδη εχει μικροτερο σκαφος (για πλατος μπρατσου δεν ειμαι σιγουρος,ειναι το ιδιο με τις κλασικες? ??? μαλλον ναι)κι εχει και το cuttaway που ΔΕΝ εχουν οι κλασικες.... Οποτε μετα η κλασικη να σου ειναι λιγο αβολη αμα μαθεις καιρο με την αλλη,και αμα γλυκαθεις με την ευκολη προσβαση στις ψηλες νοτες (12ο ταστο και περα) θα σου κακοφανει μετα να μην το εχεις....

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απαντηση! Το σκεπτικο μου ήταν το εξής αφου θα πάρω μια ακριβή κιθαρα σε τέτοιο στυλ, τουλαχιστον να μπορω να μελετάω και κλασσικο ρεπερτόριο και τεχνική κανονικά στο αριστερό ποδι!

Ο ήχος τους όντως δεν ειναι σαν της κλασσικής!

Τα μανίκια τους είναι η αιτία του διλήμματος μου!! η grand concert έχει nut 2 ίντσες ενώ η άλλη 1&7/8 ιντσες επίσης το σωμα της gc αρχίζει απο το 12 τάστο όπως της κλασσικής ενώ της άλλης στο 16ο νομιζω αλλα το συνολικό μήκος των κιθαρών είναι σχεδόν ίδιο. Αυτές είναι οι διαφορές τους ...μήπως το ψειρίζω πολυ? γιατι απ’ όσο θυμάμαι και όταν παίζω με άλλες κλασσικές εκτός απο τη δική μου πάλι μου έρχονται κάπως μέχρι να τις συνηθίσω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Και γιατι να μην το ψειρισεις ? Ενα σωρο λεφτα θα δωσεις.... Ποσο πανε αληθεια? Δεν ειδα στο site.

 

    Αφου ΔΕΝ ειναι που δεν ειναι για κλασικα κομματια οπως ειπαμε, παρε με γνωμονα αποκλειστικα τι σε βολευει για την αλλη χρηση (jazz,latin κλπ).Για το Μπαχ,οποια και να διαλεξεις το ιδιο θα σου φαινεται!

 

  Ειναι λιγο σαν να δωσεις σε πιτσιρικαδες μια μπαλα ποδοσφαιρου για να παιξουν μπασκετ. Θα βολευτουν. Με μπαλα του μπασκετ ομως, δεν μπορουν να παιξουν ποδοσφαιρο!  Ατυχες το παραδειγμα? ;D ;D

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όντως ένα σωρό λεφτά κάνουν!! 1500ε η καθεμια!!Σωστό και το παραδειγμα και μάλλον παω για την multiac αφου καμία τους δεν είναι 100% κλασσική αν και την grand concert δεν την εχω δοκιμασει.... ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου