Προς το περιεχόμενο

Διακόπτης παροχής σε πολύπριζο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μία ερώτηση για κάποιον πιο έμπειρο σε ηλετρολογικά:

 

Έχω συνδέσει τα αυτοενισχυόμενα monitors σε ένα πολύπριζο που έχει διακόπτη παροχής ρεύματος.

 

Για λόγους ευκολίας θα ήθελα να κλείνω την παροχή από το πολύπριζο, αφήνοντας μόνιμα τα monitors στο ON.

 

Μπορεί αυτό να καταστρέψει μακροπρόθεσμα τα monitors; Υπάρχει περίπτωση η απότομη διακοπή να δημιουργεί κανένα spike; (αν και τα monitors έχουν ασφάλεια)

 

Σε επέκταση των παραπάνω, θα ήθελα να βάλω όλη τη rackιέρα στην ίδια λογική, δηλαδή όλα τα μηχανάκια στο ON και να ανοιγοκλείνω από το πολύπριζο.

 

Αν κάποιος γνωρίζει για πιθανές επιπλοκές, τον παρακαλώ για τα φώτα του.

 

 

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ αντίθετα με τον κουροσάβα δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πάρε πάντως το καλύτερο πολύμπριζο που θα μπορούσες να βρεις, το οποίο θα έχει και τη δική του ασφάλεια/ες ούτως ή άλλως.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Xm...αν και μοιάζει σα να λες ότι θες να έχεις πάντα ανοιχτό τον υπολογιστή και απλά να τραβάς τη πρίζα για να τον κλείσεις... μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα.

 

Γνωρίζω ότι σε audiophile συστήματα ήχου π.χ ηχεία κλπ παλιότερα υπήρχε ενα delay για να τα προστατεύει απο απότομες "σφαλιάρες" τάσης.

 

Χωρίς να γνωρίζω περισσότερα για το θέμα μπορώ να πω ότι εγώ θα το δοκίμαζα. Αν δεν καούν στις πρώτες 3-4 φορές, δεν θα πάθουν ποτέ τίποτα... :wink:

Άκου να δεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή τα ηλεκτρολογικά είναι η δουλειά μου,θα σου πρότεινα να μην το κάνεις (δεν σου λέω στα σίγουρα όμως,καθώς δεν ξέρω τί συμπεριφορά έχουν τα monitors και η ρακιέρα στις απότομες αλλαγές).Γενικά όταν μιλάμε για ηλεκτρικές συσκευές,άγραφο νόμο αποτελεί το γεγονός ότι οι απότομες μεταβολές στην ένταση του ρεύματος μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα.Όλα τα (μικροηλεκτρονικά κυρίως) στοιχεία μπορεί να είναι αρκετά γρήγορα στη απόκρισή τους,όσον αφορά στην τροφοδοσία τους και το σήμα τους,όμως μην ξεχνάμε ότι ποτέ δεν είναι ακαριαία.Δηλαδή κάποια στιγμή μπορεί να περάσει ρεύμα από μία αντίσταση ας πούμε (ή από ένα τρανζίστορ) πιο γρήγορα από το κανονικό, και έτσι περισσότερο ρεύμα από το επιτρεπτό να εισέλθει στο κύκλωμά σου.Τότε την... έκαψες!Το πιο πιθανό είναι να μην συμβεί ποτέ τίποτα,αλλά γιατί να ρισκάρεις σε ακριβά μηχανήματα πειραματισμούς?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκτιμώ ότι η γνώμη του kokoman βαραίνει περισσότερο από τη δική μας, θα ρωτήσω το εξής: ποια μέτρα πρέπει να λάβει κανείς για να μην τα πάθει αυτά; Ή να θεωρήσω ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος;

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά η τάση στο δίκτυο της ΔΕΗ Δ Ε Ν είναι σταθερή,έχει δηλαδή υποτάσεις ή υπερτάσεις (μικρές βέβαια,αλλά υπαρκτές).Πολλά προβλήματα σε ηλ. συσκευές δημιουργούνται από αυτό το φαινόμενο.Γι'αυτό όταν έχεις ακριβές συσκευές και θέλεις να είσαι σίγουρος για την ασφάλειά τους,καλό θα ήταν να πάρεις UPS ή άλλους σταθεροποιητές τάσης(υπάρχουν μάλιστα και πολύμπριζα με σταθεροποιητές).Όμως, ειδικά τα UPS, είναι αρκετά ακριβά και θα πρέπει η αντίστοιχη συσκευή να είναι αναλόγως ακριβή και "καλή".Αλλιώς ίσως να μην αξίζει η αγορά του.Εγώ,μετά από μια νίλα που έπαθα με την τάση στο σπίτι(για 1/2 μέρα περίπου η τάση στο σπίτι ήταν κάτω από το μισό της επιτρεπτής τιμής => ΟΤΙ χειρότερο - καλύτερα να πέσει τελείως το ρεύμα,παρά να δίνει λίγο) και η καταραμένη η ΔΕΗ μου έκαψε τροφοδοτικό και motherboard στο PC,αποφάσισα να πάρω UPS (αυτο--> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701102 ).Από τότε δεν έχω πρόβλημα με την τάση κι ελπίζω να μην έχω!

Όσον αφορά τώρα,αυτό με το ON/OFF,από όσο ξέρω υπάρχουν κάτι ειδικοί buffers για τέτοιες δουλειές (αν και ο καθένας μπορεί να φτιάξει κάτι τέτοιο - υπάρχουν πολλά διαθέσιμα schematics στο internet),οι οποίοι λειτουργούν ουσιαστικά σαν "delay" στο ρεύμα (με πυκνωτές αν δεν κάνω λάθος),ώστε ότι και να γίνει να μην υπάρχουν απότομες αυξομειώσεις στο κύκλωμά σου.Αλλά θα επαναλάβω: ΟΧΙ απότομες αλλαγές στα μηχανήματα.Είναι τζάμπα ρίσκο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ουτε εγω ειχα κανενα προβλημα' date=' αλλα δες και αυτό:

http://www.thomann.de/thon_rld3000_powerconditioner_prodinfo.html?iwid=2#fpix[/quote']

 

 

Εγώ έχω ακριβώς αυτή την λύση, που παραθέτει ο Aiolos, στην ρακιέρα μου,έχοντας όλες τις συσκευές στο on, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Σε μερικές συσκευές αυτό είναι αναπόφευκτο γιατί απλά δεν διαθέτουν διακόπτη οn-off, όπως το εφέ M300 t.c.electronic, η ο κομπρέσορας 166 dbx XL.

Για τα περιφεριακά του p. c. (εκτυπωτής, σκάνερ)έχω πολύμπριζο ασφαλείας, χωρίς πάλι κανένα πρόβλημα

Και φυσικά p.c. και οθόνη πάντα πάνω σε UPS. Το τελευταίο το έχω σαν νόμο. 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Βασικά, όλο μου το πρόβλημα ξεκινάει επειδή βαριέμαι :)

 

Κάθε φορά έχω να ανοίξω 2 monitors (θέλει λίγο σκύψιμο), κονσόλα, 4 rack units, πέρα από τον υπολογιστή (αλλά αυτός θέλει ειδική μεταχείριση, δεν τον υπολογίζω σε αυτό το φυγόπονο σχέδιο του ομαδικού "ON-OFF"). Η λύση του Aiolos είναι ικανοποιητική. Ωστόσο, για να αποφύγω τα έξοδα, μήπως ένα πολύπριζο ασφαλείας είναι εξίσου ασφαλές για τη δουλειά που θέλω;

 

 

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου