Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με συντονισμό του ήχου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

 

Στο home studio μου αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα συντονισμού με τα μόνιτορ.Συγκεκριμένα στην νότα Α# στις χαμηλομεσσαίες.Όταν παίζεται λοιπόν αυτή η νότα είτε σε κάποιο όργανο είτε σε κάποιο mp3 ακούγεται μια φοβερή βαβαούρα στον χώρο.Ξέρω ότι τα μόνιτορ δεν  είναι ιδανικά στημένα αλλά δεν έχω και άλλη επιλογή.Είναι κοντά σε τοίχο πάνω σε γραφείο,το οποίο βρίσκεται στην μικρη διάσταση του δωματιoυ(παραλληλόγραμο)και μάλιστα το ένα μόνιτορ είναι σε γωνία.

Τι προτείνετε?

Σκέφτομαι να δοκιμάσω για αρχή βάσεις μόνιτορ της auralex και στην συνέχεια να κοιτάξω για κάποια επένδυση με ρικοφόν η μπασοπαγίδες ίσως(ειδικά στην γωνία πίσω από το ένα μόνιτορ).

 

Eυχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν πρώτη απλή λύση θα σε πρότεινα να τοποθετήσεις ένα αφρολέξ(!) αλλά όχι το σκληρό αλλά το εύκαμπτο που ζουλιέται(ναι ξέρω είμαι κατατοπιστικότατος ;D)...το έχουν συσκευασίες που περιέχουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό(εγώ το παίρνω απο κάμερες πχ)...μπορώ αύριο να σου στείλω φωτογραφία!

Με αυτόν τον τρόπο και τοποθετώντας ένα ύφασμα για να φαίνεται ωραίο εξάλειψα κάθε συντονισμό που είχα με το γραφείο(alesis mkii τα μονιτόρια μου,για να υπολογίσεις το βάρος) και φυσικά αναγκάστηκα να αλλάξω &θέση το γραφείο γιατί σε γωνία το ηχείο με σκότωνε στα 108-110Hz

Αυτά για ανέξοδη επιστημονική παρέμβαση του χώρου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ok θα δοκιμάσω πρώτα κάτι τέτοιο και αν δω ότι το πρόβλημα παραμένει θα αγοράσω βάσεις και θα μετακινήσω τα μόνιτορ μπροστά στα πλήκτρα που έχει 1.5-2 μέτρα από τον τοίχο(από δίπλα στην οθόνη του pc που βρίσκονται τώρα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου