Προς το περιεχόμενο

Jackson, ESP, ή Schecter?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους, λοιπόν μετά από χρόνια συμβίωσης με την Les Paul, αποφάσισα να πάρω άλλη μία κιθάρα και αυτή τη φορά θέλω κάτι με metal προσανατολισμό, neck-thru/set neck, EMG, Jumbo frets και όχι Ibanez.. :P :D

 

έχω καταλήξει στις εξής:

 

Jackson SLSMG

http://www.jacksonguitars.com/products/products.php?group=Soloist-Body&page=1&product=2910104803

 

Schecter C-1 Hellraiser

http://www.schecterguitars.com/Products/Guitar/Hellraiser-C-1.aspx

 

ESP M-II NTB

http://www.espguitars.com/guitars_m2.html  (η τελευταία)

 

Την Schecter την βρίσκω καινούργια γύρω στα 800 ευρώ, την Jackson επίσης καινούργια γύρω στα 850 ευρώ και την M-II μεταχειρισμένη την βρίσκω σε Ελλάδα/Εξωτερικό γύρω στα 1000 ευρώ..(καινούργια δεν παίζει, ταβάνι έχω τα 1000 ευρώ).

 

 

Υπέρ/Κατά:

 

Η ESP και η Jackson είναι Japan, η Schecter Νότια Κορέα..

 

έχω ένα θέμα με το τρέμολο, δλδ μου αρέσουν τα εναλλακτικά κουρδίσματα, και επειδή δεν έχω εμπειρία, τουλάχιστον ένα drop D θα μπορώ να το κάνω αβίαστα? γιατί με τρώει άσχημα η ESP.. 8)..

 

οι άλλες δύο είναι fixed bridge, έχουν και τα bindings τους, η jackson έχει και τον έβενο στην ταστιέρα και η schecter με τους 81tw-89 (σπλιτάρονται) και 2 push-pull pots είναι πολύ ευέλικτη κιθάρα...

 

αυτά πάνω κάτω...προς το παρόν με ψήνει η esp αλλά είναι το floyd rose που σκέφτομαι..what should I do? και κάτι τελευταίο...schecter που μπορώ να δοκιμάσω στην Αθήνα?

 

thanks.. ;D

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με floyd θα μπορείς να αλλάζεις σε drop D αβίαστα μόνο άν το κάνεις dive-only - και με ένα d-tuna αν χωράει είσαι άρχοντας. Μιας και δεν παίζεις με τρέμολο δε νομίζω να σε χαλάει καθόλου.

 

Από Schecter τσέκαρε και τη Blackjack αν θες έβενο, φοράει Blackouts για τους οποίους λένε πολύ καλά λόγια, αλλά δε σπλιτάρουν.

 

Η ESP και η Jackson είναι Japan, αλλά η μία είναι αμερικάνικη εταιρία η άλλη γιαπωνέζικη (για αυτό και η διαφορά στην τιμή).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε jaymz δεν θα σου πω για την jackson γιατι πολυ απλα δεν την εχω παιξει - και γενικοτερα δεν εχω παιξει ΠΟΤΕ με jackson χωρις tremolo-floyd rose επανω - τωρα πως σου καρφωθηκε και που την βρηκες αυτη που ποσταρες ενας θεος ξερει  ;D ;D

 

λοιπον - την schecter θα σου ελεγα να την δοκιμασεις πρωτα πριν κανεις οποιαδηποτε κινηση μεσα απο εδω για να καταληξεις στο τι θα παρεις γιατι ειναι οργανο που ή σου αρεσει ή δεν σου αρεσει - μπορεις να την δοκιμασεις εδω http://www.telesound.gr/gr/index.html και να ρωτησεις οτι θες because ειναι ο αντιπροσωπος (εμενα προσωπικα μου αρεσουν πολυ οι schecter)

 

THE ESP : πολυ ομορφη κιθαρα με χαρακτηριστικο metal ηχο και ιδιοσυγκρασία - το drop d που θες να κανεις (τουλαχιστον) μπορεις να το κανεις οσο ανετα θα το εκανες και αμα ξεκουρδιζες και απο τα κλειδια - με την μονη διαφορα οτι λογω του nut που φοραει και το floyd δεν ξεκουρδιζεται σε αντιθεση με χωρις floyd + locking nut κιθαρα

 

επισης δες και αυτο http://www.guitars.gr/el/guitars/elgtr/schecter/schecter-prices-6strings τσεκαρε την c-1 DLX πολυ καλη κιθαρα για τα λεφτα της

 

ελπιζω να βοηθησα :D :D

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα σου πρότεινα την ESP. Όχι ότι οι άλλες μάρκες δεν βγάζουν αξιόλογα όργανα αλλά αυτή την έχω δοκιμάσει κι εγώ για πολλά χρόνια και σε περίεργα κουρδίσματα. Έχω μια ESP M-III Deluxe κουρδισμένη σε C# και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με το τρέμολο, τασταρίσματα ή την σταθερότητα στο κούρδισμα. Την έχω γύρω στα 8 χρόνια και ποτέ δεν ζήτησε απολύτως τίποτα πέρα από την στάνταρ φροντίδα που θέλει οποιοδήποτε ακριβό ή μη όργανο. Αν δεν κάνω λάθος έχει μια ίδια το Guitar Store σε πολύ πιο normal τιμή από αυτή που την πείρα εγώ τότε και νομίζω κοντά στα λεφτά σου. Πήγαινε ρίξε μια ματιά. Αξίζει τα λεφτά της πάντως 1000%  και ήταν σίγουρα από τις καλύτερες αγορές μου.

facebook.com/potergeist

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα και καλη χρονια σε ολους!

 

Εχουν περασει απτα χερια μου 3 jackson (2 με floyd μια με fixed) και 2 schecter (fixed και οι 2), οποτε θα μιλησω κυριως γιαυτες αλλα και για τα floyd.

 

Αλλαζω κουρδισματα απο κανονικο σε drop και ΔΕΝ ΜΕ ΒΟΛΕΨΕ ΠΟΤΕ ΤΟ FLOYD, μεχρι που εβαλα tremol-no σε μια Ibanez μου (googlare το) που ομως παλι εχανε εστω και λιγο στο κουρδισμα (κοινως επι σκηνης επρεπε να κουρδισω και τις 6 χορδες οχι μονο την μια.

οι jackson εχουν το εξης πολυ καλο: το ξυλο κατω απτο floyd ειναι παραλληλο με το floyd και βαζοντας εναν ξυλινο τακο και σφιγγοντας τα ελατηρια γινεται fixed bridge πανευκολα, αυτο δεν ξερω αν γινεται στις ESP.

 

Oι Schecter ειναι πολυ ποιοτικες και ομορφες κιθαρες και αξιζουν ενα τσεκαρισμα πριν κανεις οποιαδηποτε αγορα.

 

Εν κατακλειδι θα σου λεγα να τσεκαρεις κατα ποσο μπορεις να σταθεροποιησεις το floyd της ESP (αφου αυτη θες κατα βαθος!) με την πατεντα που σου εγραψα πιο πανω και αν οχι τοτε προτεινω με επιφυλαξη τη λυση του tremol-no (συν 140 ευρω καινουργιο) αλλιως πηγαινε για fixed bridge οπου προτεινω Schecter!

All the money of the world can't buy me

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

την esp την έχω δοκιμάσει, και είναι φοβερή κιθάρα, φίλε messalion όντως πρέπει να ψάξεις πολύ να βρεις jackson χωρίς tremolo.. :D

 

μέχρι στιγμής είναι ESP>Schecter>Jackson στο μυαλό μου..το θέμα που έχω με την Schecter είναι ότι δεν έχω δει ποτέ καμία από κοντά και προβληματίζομαι για την ποιότητα κατασκευής, παρόλο που σαν χαρακτηριστικά έχει πολύ καλά(TonePros γέφυρα, bindings, locking tuners, neck-thru, EMG που σπλιτάρονται κτλ.)

 

αν και απ'ότι βλέπω εδώ: http://www.harmonycentral.com/products/45978 , όλοι είναι κατενθουσιασμένοι και όλοι συμφωνούν και μεταξύ τους... :)

 

τι να πω, θα ψάξω να βρω ένα μαγαζί που να την έχει να την δοκιμάσω, να δω τι παίζει..γιατί πραγματικά η ESP είχε κο-ρυ-φαία αίσθηση παρά το tremolo, ενώ η jackson ενώ είναι και αυτή καλή περίπτωση, αυτό που με χαλάει και ξέχασα να πω πριν, είναι ότι είναι πολύ λεπτή, σαν stratocaster περίπου και πολύ ελαφριά, μιλάμε είναι το 1/3 της les paul μου και μου φαίνεται λίγο κάπως... :-\

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω παλι γιατι πιστευω πως ενα μεγαλο + για τη jackson ειναι το γεγονος οτι ειναι ελαφρια?Θεορω οτι οι ελαφριες κιθαρες ειναι πολυ πιο βολικες οταν παιζεις ορθιος +

οτι δεν σε κουραζουν και δεν μουδιαζει ο ομος σου.

Μπαι δε γουει η esp ειναι τελεια κιθαρα,αλλα ειναι αδικο να συγκρινεις τις αλλες 2 μαζι

της γιατι ειναι υψηλοτερου budget οργανο.Παρ ολα αυτα αν σου αρεσει τοσο πολυ αλλα

δεν μπορεις να δωσεις τα χρηματα,βγαινει και σε ltd που ειναι κι αυτες αρκετα καλες και

ποιοτικες στα λεφτα τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να ρωτησω κατι ?? off topic αλλα επειδη αναφερθηκε και δεν αξιζει να ανοιξω καινουργιο thread μονο για 1 ερωτηση

 

οι LTD ειναι για την ESP οτι ειναι οι epiphone για τις gibson ?? ??? ??? ???

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου