Προς το περιεχόμενο

Tonker+Strat+Peavey classic=???...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα! Θέλω βοήθεια...

Αγορασα εναν Peavey classic 30 κ ο ηχος μου αρεσε πολυ out of the box με τη στρατ μου.

Γλυκά και σκαστά καθαρά, γεμάτα, και γεμάτο overdrive που ξύνει όσο θέλω, με μέτρο δηλαδή.

Όμως ειδικά στα καθαρά, όταν κοπάναγα τις χορδές, ακουγόταν κάποιες ψηλές συχνότητες πολύ ενοχλητικές. Το διασταύρωσα στο ιντερνετ με αυτό που λένε "ice picky highs". Επίσης δεν είχε πολλή ευκρίνεια.

Οπότε είπα ν'αλλάξω μεγάφωνο. Πήρα το Eminence Tonker απ'τo Θωμά.

Με μια tele ενος φιλου παιζει ωραία...Ειδικά στα καθαρά.

    Αλλά με τη strat μου δε μ'αρέσει: λεπτός, άδειος ήχος, σχεδόν σα solid state ακούγεται τώρα. Άσε που τώρα παίζει μάλλον πιο σιγά σε ένταση από πριν!

Υπαρχουν δυο τινά:

-Παίζοντας θα "στρώσει" (break in) και θα μαλακώσει και ο ήχος θα΄ναι πιο γλυκός και γεμάτος και μπασσάτος όπως τον περιγράφει η eminence αλλά και κάμποσοι απ'το forum.

-...Ή το ηχείο δεν έχει τπτ αλλά δε με εμπνέουν για να παίζω τα χαρ/κά του british ήχου (σφιχτά μπάσσα, ξερά μεσαία και κουδουνιστά πρίμα) και προτιμώ τον αμερικάνικο ήχο (βλ. Blue Marvel).

 

Μπορείτε να με βοηθήσετε;

 

Έχετε να προτείνετε κάποιο εναλλακτικό μεγάφωνο για τον Peavey? Μ'αρέσουν τα χαρ/κα που είχε με το μαμίσιο (αλλά χωρίς τα "ice picky highs" και με περισσότερη ευκρίνεια) : γεμάτος, στιβαρός και καθαρός ήχος, πρίμα γλυκά παρά κουδουνιστά, μπάσσο πιο πολύ γεμάτο παρά σφιχτό. Μάλλον τζαζο-μπλουζατα καθαρά και λίγο πιο "στρογγυλά" βρώμικα, κι αυτά με τη στρατ μου. Σκέφτομαι κάτι αμερικάνικου στυλ, όπως κάποιο Jensen, ή Eminence Legend ή 'κανα Patriot series...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλά με τη strat μου δε μ'αρέσει: λεπτός, άδειος ήχος

 

προφανως η στρατ σου χρειαζεται καλυτερους μαγνητες. ;) (μια και η τελε που ειναι πολυ πιο πριμα κιθαρα ακουγεται μια χαρα)

 

τα μεσαια του TONKER μονο ξερα δεν ειναι...σκετο....βουτυρο ειναι in fact.... :),οποιοδηποτε "αμερικανικο" μεγαφωνο θα ακουγεται ακομα πιο αδειο απο το tonker,μια και τα περισσοτερα αμερικανικα μεγαφωνα εχουν "βυθισμα" στα μεσαια.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Λοιπον αν κ δεν τσουλαει το topic, εγώ θελω να καταθεσω την εμπειρια μου απο το Tonker...

Αφου το'χω παιξει καμποσες ωρες δυνατά (οχι παρα πολλες) αρχιζει και γλυκαίνει...

Μεταμορφώθηκε!

Τώρα ταιριάζει ΑΚΡΙΒΩΣ με τις περιγραφες του Superfunk κά αλλα κ της Εminence. Τεράστια, καθαρά κ στρογγυλά μεσαία, γλυκά, φοβερό κ καθαρό μπάσσο, αστραφτερά πρίμα αρκετά κουδουνιστά κ γλυκά. Παχιά νότα στα καθαρά. Στα βρώμικα επίσης παχιά νότα , αλλά έχει κάποιες ψηλές συχνότητες που "ξεχωρίζουν" από την υπόλοιπη νότα κι αυτό είτε σ'αρέσει είτε δε σ'αρέσει. Πάντως κάνει τα βρώμικα του Peavey να Marshallίζουν: στο βρώμικο κανάλι δε μπορώ να βγάλω "στρογγυλή" νότα κι αυτό λίγο με χαλάει...Δεν ξέρω αν θ'αλλάξει αυτό άμα στρώσει κι άλλο το μεγάφωνο. Σαν ήχος έχει αρκετό βρετανικό bite αλλά ταυτόχρονα είναι αρκετά καθαρό.

Συμπέρασμα: αυτό το μεγάφωνο τουλάχιστον, άμα δε στρώσει δεν καταλαβαίνεις πώς ακούγεται...Πραγματικά μεταμόρφωση. Θέλει όμως να τον ανοίξεις τον ενισχυτή δυνατά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

!!! Με υποτιμάς!

Λέω να κάνω κανα μοντάρισμα απ'το Blue Guitar...Γιατί με το modded Rat μου βγαίνει στρογγυλότερος ήχος...Ίσως πάρω κ κανα άλλο μεγάφωνο να πειραματιστώ.

Π'αντως έτσι όπως είναι τώρα είναι τέλειο για ήχο dead man (Neil Young)! Βρωμιά!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες αργότερα...

περιπου το ιδιο προβλημα ειχα και εγω με το laney vc-15 και εβαλα ενα minence copperhead και ολα ηρθαν εκει που τα ηθελα.γεματα και γλυκα καθαρα με οσο χρειαζετε σκασιμο χωρις ξυρισμα

αν εισαι θεσ/νικη πολυ ευχαριστως να το ακουσεις αν θες

 

http://www.artsound.gr/catalog/advanced_search_result.php?keywords=copperhead

papa don't take no mess!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θελω να αλλαξω το μεγαφωνο του laney vc15 γιατι φοραει ενα jensen C10Q 35w και δεν τα παει καλα με τους πιο μοντερνους ηχους... Παιζω με πεταλιερα μπροστα για τις παραμορφωσεις και τα εφε. Υπαρχει κατι αντιστοιχο με το Tonker αλλα σε 10"? Το copperhead ειναι και αυτο προς vintage μερια?

 

Superfunk μια βοηθεια και για μας τους 10 ιντσους??  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα "ice pick highs" συνήθως διορθόνωνται με αλλαγή λαμπών και ίσως για τους extreme modders με πείραγμα μερικών πυκνωτών και αντιστάσεων από ότι έχω καταλάβει. Βαλε καμιά καλή προενισχύτρια στις θέσεις V1 και V2 και δοκίμασε και ένα καλό ζευγάρι τελικές.

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου