Προς το περιεχόμενο

υψηλες-χαμηλες-μεσαιες συχνοτητες ???


tsgiannis13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους αρχικα !!! κατι που βλεπω πολυ συχνα στο forum η ακουω πολλους μουσικους να αναφερουν ειναι οι οροι ''χαμηλες συχνοτητες'' , "υψηλες συχνοτητες" κλπ... συνηθως αναφερονται και στο κελυφος τον ντυμπανων, δηλαδη maple,birch ... Βεβαια εγω δεν καταλαβαινω ακριβως τι εννοουν... μπορει καποιος να εξηγησει αυτουσ τουσ ορους ( αν και μου φαινεται γενικη η ερωτηση μου ) . εχουν σχεση αυτες οι φρασεις με τον πριμο και μπασο ηχο που αναφερουμε?

 

(πχ. Birch: Χάνει περίπου 10% σε χαμηλές συγκρινόμενο με το καλεμπέκι και έχει +20% αύξηση στις υψηλές, ενώ σε μεσαίες είναι περίπου τα ίδια. Έτσι, τα τύμπανα από σημύδα, γενικά ποιο σκληρά σε ήχο.)

 

τι νακανουμε και εμεις οι μικροι και ασχετοι? ρωταμε.. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σου πω την αληθεια δεν εχω ακουσει ολα αυτα τα χρονια αναλυσεις σχετικα με ξυλα και συχνοτητες. Αυτο που ξερω σιγουρα  ειναι οτι τα Birch σετ ειναι καλυτερα για Live ενω τα Maple που συνηθως ειναι και τα πιο ακριβα χρησιμοποιουνται πιο πολυ σto studio.

Aν δεν βρεις ακρη με καποιον συναδερφο απο εδω..ισως χρειαστει να παραθεσεις το θεμα σε ολη την κοινοτητα και πιο ειδικα στους ηχοληπτες.

Β. Μουλακακης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.mikedrums.com/tuning/shell.html.

 

Από την εμπειρία μου πάντως, αν μιλάμε για ένα καλοκατασκευασμένο σετ, το είδος του ξύλου είναι ο έκτος αξιολογικά παράγοντας που διαμορφώνει τον ήχο των τυμπάνων μετά από το χώρο που παίζεις, τα δέρματα, το κούρδισμα, τις διαστάσεις (συμπεριλαμβανομένου και του πάχους του κελύφους), και φυσικά τον παίκτη.

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου