Προς το περιεχόμενο

Drum Grooves που μας ξενυχτισαν.


vagelism

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Mεγαλωνοντας  επεφτα σε ηχογραφισεις αγαπημενων μου καλλιτεχνων  και σε grooves -  που εκεινη την εποχη εκανα το κασετοφωνο μου να με βριζει με τα πολλα μπρος- πισω για να βγαλω τα beat.

Εκεινη την εποχη δεν υπηρχε το internet να βαλεις στο google η στο youtube{ Beat του ταδε κομματιου} και να βρεις καποιον επισης τρελο που το εχει βγαλει..και να στο σερβιρει στο πιατο ετοιμο.

Επρεπε να στρωσεις κ….ο , και να το βγαλεις με το αυτι..πραγμα που μας εκανε πολυ καλο γιατι αναγκαστηκαμε να μαθουμε να ακουμε και να κανουμε transcriptions με το αυτι .

Μας εκανε επισης να εκτιμαμε το δισκο που κραταγαμε στα χερια μας, και να ρουφαμε κάθε λεπτομερεια του δισκου και τους συντελεστες του.Για αυτό το λογο ολοι αυτοι οι drummer των δεκαετιων 60 -70 -80-90  εγιναν διασημοι..Γιατι..σε καποια φαση της ζωης μας ολοι αγορασαμε δισκους με βαση όχι τον τραγουδιστη..η το πρωτο ονομα..αλλα τον drummer.Μερικοι…το κανουμε ακομα..χμμμχαχαχα

Θα ηθελα να παραθεσω μια λιστα λοιπον..{ παρακαλω οποιος εχει ορεξη να κανει το ιδιο}..με τα κομματια που τις τελευταιες δυο δεκαετιες με εκαναν να μην μπορω να κοιμηθω αν δεν τα βγαλω..και που φυσικα το καθενα με την σειρα του με διδαξαν το τροπο να προσεγγισω τα συγκεκριμενο groove . Ακουγοντας τα θα δειτε ότι δεν είναι όλα τοσο δυσκολα να τα βγαλετε στο χαρτι..Το groove τους ωστοσο..χμμμ. Μην ξεχναμε όπως πολλες φορες εχουμε ξαναπει..οτι δεν μαθαινονται όλα στα ωδεια. Είναι προσωπικη δουλεια.

Ελπιζω να μπειτε στην διαδικασια να τα βγαλετε και εσεις με το αυτι..μιας και το καλο αυτι το θεωρω απαραιτητο εργαλειο στην τσαντα ενός drummer..σε μια Ελλαδα που στις 10 φορες..αν ειστε τυχεροι..την μια θα σας δωσουν … μελωδικη.. παρτιτουρα..Ολα τα κομματια θα τα βρειτε στο youtube φανταζομαι. Nα σημειωσω ότι αυτή η διαδικασια με τις μουσικες και τα transcriptions..για εμενα προσωπικα δεν εχει τελειωσει..και ακομα μαγευομαι oταν  προσπαθω να καταλαβω πως σκεφτετε καποιος drummer πισω από κάθε groove.

Here goes..και ελπιζω να μην με βριζετε με αυτή τη λιστα, γιατι τα grooves είναι ένα και ένα..!!

1.Κeep Forgetting//Micheal Mc Donald//Jeff Porcaro

2. Ηοld The line //Toto//Jeff Porcaro

3.Rosanna //Toto//Jeff Porcaro

4.Roxanne/ Police/S.Copeland

5. 7 days /sting /V.Colaiuta

6.All this time //Sting//Manu Katche

7.Use me //Bill Withers//Gadson

8.with a twist/Mike stern /Dennis Chambers

9.Sledgehammer//Peter Gabriel//Manu Katche

10.Cold sweat//James Brown//C.Stubbelfield

11. Sunday bloody Sunday/U2 /Larry Mullen.{τον εχουμε ξεχασει αυτόν..κανεις δεν παιζει τα κομματια των U2 όπως αυτος}.

12.50 ways to leave your lover/Paul simon/ Steve Gadd

13. woman in chains//Tears for Fears/phil Collins

14. Lateralus/Tool/D.Carey

15.message in a bottle //Police/Copeland

16. Rhinosaur/ Soundgarden//Matt Cameron

17.Freedom/ Steve Lukather and Los Lobotomies/Simon Philips

18. Straight to my Heart/ Sting/Katche/

19.Bottom of  your soul /Toto/Philips

20.Mama/Toto/ Porcaro..ναι θα μπορουσα  να πω ότι τα shuffle μου τα εμαθε ο Jeff.

21.The turning point//Toto/Philips.

22.Consider me gone//Sting//Hakim/

23.Easy Lover/phil Collins/

24.Mas que nada / Al jarreu/ steve Gadd

25.Eternal Child /chick corea electric band/Dave weckl

26/ Tower of inspiration/Dave Weckl

27.Mother Tongue/John Mc Lauglin/Dennis Chambers

28.Caribe // Michel Camillo// Cliff Almond

29.Sound Of Muzak/Porcupine Tree//Gavin Harrison

30.Island stomp//M.camillo/dave weckl

Και ξεχνω αλλα χιλια..Γενικα κατι που λεω σε ολους μου τους μαθητες είναι  ότι παιζοντας πανω στην δισκογραφια του Sting και τον Toto..θα παρετε μια πολύ καλη ιδεα από ωραια και ευκολα{σχετικα}groove τα οποια θα πρεπει οπωσδηποτε να είναι στην τσεπη σας.

Καλη ακροαση και καλα παιξιματα

Β.Μουλακακης.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ωραια λιστα!!!θα επανελθω με δικια μου αλλα επειδη χρειαζεται σκεψη θελω προς το παρον να συμπληρωσω σ'αυτο που ειπε ο βαγγελης...πριν απο στινγκ και τοτο, βασικα τα θεμελια της συγχρονης ποπ-ροκ μουσικης επειδη μπηκαν πολυ νωριτερα θεωρω οτι πρεπει οπωσδηποτε ενας μουσικος να μελετησει:motown records,stax records,james brown,beatles και τις περιφημες ηχογραφησεις του wrecking crew του phil spector(60'ς αμερικανικη ποπ)....αυτοι οι τυποι γραψαν το ΒΙΒΛΙΟ στο πως,τι,που και ποτε παιζεται αυτη η μουσικη...ολη η γνωση ειναι εκει...οτι παιχτηκε μετα ειναι διαφορετικες προσεγγισεις κι ερμηνειες πανω στο ιδιο εργο... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχεις απολυτο δικιο Κapdrums.Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω σχετικη αποψη για τις δεκαετιες 60's 70's περα απο τον James Brown ,Funkadelic και μερικους αλλους..και επειδη σε εχω μυριστει οτι γουσταρεις αυτες τις μουσικες.{εσυ και ο superfunk ;D} Παρακαλω διαφωτισε μας!

Περιμενω τις προτασεις σου..

γ***τι..παλιιιι στο θρανιο θα με χωσεις...

θα ηθελα να παραθεσω ενα βιντεακι με τον Stanley που μελετησα προσφατα..

Παρατηρηστε αυτο το shuffle..δεν ειναι απλο shuffle ...αλλα 2 τριηχα το ενα πανω στο αλλο με accents .Yπεροχο groove.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεχασα αυτο...

Nigeria - Grammy Winner Sade Adu - The Sweetest Taboo

Νομιζω οτι πολυς κοσμος εχει ριξει πολλα μπινελικια σε αυτο το beat. Ειδικα αν το παιξεις σε ενα ταμπουρο και οχι με ηλεκτρονικο rim οπως το κανει αυτος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπον  ενας ρυθμος μεσα σε παααααααααρα πολλα που μου αρεσουν γιατι θεωρω πως κολλαει απιστευτα με το ολο κομματι, φυσικα δεν ειναι οτι πιο ευκολοακουστο ή οτι πιο τεχνικο κτλπ κτλπ αλλα γουστα ειναι  :)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπον  ενας ρυθμος μεσα σε παααααααααρα πολλα που μου αρεσουν γιατι θεωρω πως κολλαει απιστευτα με το ολο κομματι, φυσικα δεν ειναι οτι πιο ευκολοακουστο ή οτι πιο τεχνικο κτλπ κτλπ αλλα γουστα ειναι  :)

 

 

Φιλε μου...τους ξεχασαμε τους Cure και τα ομορφα τοσο βαρια και νωχελικα τους Beat που παραπεμπουν σε Διονυσιακες τελετες η σε χορους Ινδιανων γυρω απο την φωτια.

Παντα τους παρακολουθουσα..παντα ημουν και θα ειμαι Fan!!!

σας προτεινω το The Cure trilogy live in Berlin οπου παρουσιαζουν τα 3 σημαντικοτερα αλμπουμ της καριερας τους σε μια νυχτα .Pornography-Disintegration -Bloodflowers..

Ενα μικρο δειγμα.

  The Cure- Figurehead (Berlin Nov 02)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα παιδια το Groove  στο sweetest taboo της Sade Adu κυριολεκτικα σε '' ξενυχταει '' επειδη το εχω παιξει αρκετες φορες και παντα εβρισκα δυσκολια ,προσπαθησα να το παιξω και τη μονη και τη διπλη ταμπουρια με το δεξι και βγηκε μια χαρα .

Τωρα ενα αλλο groove AKOMA παλευω απο καιρο σε καιρο ειναι απο ενα live του Μιchael Sembelo  (MANIAC ) με vinnie στα drums  και αλλες ΜΟΥΣΙΚΑΡΕΣ .Τσεκαρετε το στo tube .

Κτυπηστε : Michael Sembello live maniac, οπου ο  Sembello καθεται στο πιανο με τον Stevie WONDER (ηταν ο κιθαριστας του) και συζητανε πως εκαναν το κομματι κλπ ...οποτε ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΜΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ...ΛΑΛΗΣΑΜΕ .Αν μπορει καποιος να το ανεβαση στο Νοiz /forum  θα το ευχαριστηθουμε ολοι .Εγω παντως δεν εχω τη δυνατοτητα αυτη.Ευχαριστω εκ των προτερων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου