Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για ηχομόνωση χώρου για ντραμς


-christos-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H μονη λυση ειναι δωματιο μεσα στο δωματιο και ψευδοδαπεδο που παταει σε τακους απο λαστιχο.

Μεγαλη προσοχη τζαμια και πορτες..

Αν εχεις παραθυρα πρεπει να τα σφραγισεις και καλο ειναι να βαλεις 2 διπλα τζαμια σε σειρα και να αφαιρεσεις τον αερα απο μεσα..Ενας καλος αλουμινας ξερει τι να κανει..

Επισης σιγουρα 2 πορτες σε αντιθετη φορα ανοιγομενες {2 Τζαμενιες με διπλα τζαμια θα σου κανουν δουλεια}..Μεγαλη Προσοχη επισης..σε εξαερισμο{Ηχοπαγιδες] και κλιματισμο.

Επειδη το εχω κανει..και μου πηγε με τρελη προσωπικη δουλεια γυρω στα 6 χιλιαρικα..

πραγματικα..αναρωτιεμαι αν αξιζει τον κοπο να κανεις κατι τετοιο..Μιας και οταν τελειωσα και αρχισα να παιζω..διαπιστωσα οτι μετα απο 1 ωρας μελετη σε φυσικο σετ,ειχα ενα κεφαλι κουδουνι.Αναγκαστηκα λοιπον να αγορασω ..κονσολες...μικροφωνα..προενισχυσεις κλπ..για να βγαλω το φυσικο ..σε ακουστικα.. :(

Επισης με 5 χιλιαρικα παιρνεις ενα σουπερ Τd20..και ουτε υπογεια..ουτε υγρασιες ,ουτε σκονη{ξεχασα να πω οτι τσιμπησα ασθμα απο το studio μου}ουτε τιποτα.

Αλλα αυτο ειναι μια αλλη συζητηση και θα βγουμε οφ τοπικ.

Ελπιζω να βοηθησα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 38
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

δηλαδή να μην το κάνω οπως το λέει ο φίλος; να βάλω παλέτα να μονώσω πόρτες-παράθυρα και κάτι στο ταβάνι; η καταλήγουμε στο οτι μοναδική λύση είναι το δωμάτιο μέσα σε δωμάτιο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπαρχουν σοβαρες πιθανοτητες να κανεις μια τρυπα στο νερο.

Το νοημα του δωματιο στο δωματιο ειναι ..οτι περναει απο το πρωτο τοιχο...σπαει στον δευτερο και δεν περναει εξω η στο υπολοιπο σπιτι.

Επισης μπορει να δωσεις εκατομμυρια για ηχομονοση και να χανεις απο μια τρυπα εξαερισμου {εξου οι ηχοπαγιδες στους εξαερισμους}...η ενα παραθυρο..η μια πορτα.

Παλι ισχυει η λογικη...2 πορτες - 2 παραθυρα..οτι περναει στο πρωτο..σπαει στο δευτερο

Το δαπεδο ειναι επισης μεγαλη πληγη μιας και οι δονησεις  της κασας μπορουν να φτασουν 5 οροφους ψηλα..Να εισαι στο υπογειο δηλαδυ,,και να σε ακουνε στον 5ο απο τα σιδερα της οικοδομης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα να δεις, αμα θες να βροντάς τα βράδια και απο πάνω να μην καταλαβαίνουν τίποτα τότε θα πρέπει να τα σκάσεις και πάλι δεν είναι σίγουρο γιατί μπορεί να μεταφέρονται οι δονήσεις μέσω του οπλισμού του κτηρίου [ναι το χω ζήσει]. Αυτό που σου προτείνω εγώ παραπάνω είναι μια λύση για να παίζεις τις ώρες μη κοινής ησυχίας και να μή τρελαίνονται οι πάντες! Τώρα το να στήσεις room-in-room σε ένα τόσο μικρό χώρο εκτός απο πανάκριβο θα αισθάνεσαι σα να σε μέσα σε ενα κουτί χωρίς αερισμό να τσιμπάς άσθματα κτλ. δε νομίζω πως αξίζει.

Αν όντως υπάρχει θέμα ανοχής των συγκατοίκων σου [δηλ αν μένουν περίεργοι που δεν αντέχουν κάποιες λογικές ώρες κοπάνημα] μετά καταφεύγεις σε σίτες-muffles-ηλεκτρικά κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το καταλαβαίνω αυτό και αυτό που θέλω δεν είναι να κοπανάω τα χαράματα χωρίς να ακούγομαι. απλά να μπορώ να παίζω μέχρι τις 10-11 το βράδυ χωρίς να ενοχλώ κανέναν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε μου εαν στησεις ενα πλωτο πατωμα με πετροβαμβακα πιστευω οτι δεν θα εχει ιδιαιτερο προβλημα κατι αντιστοιχο ετοιμαζω και εγω οποτε θα ξερω απο εμενα αν θα ειναι οκ η οχι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ομως οπως ειπε ο vaggelism το κεφαλι θα γινεται καζανι και εγω εχω το ιδιο προβλημα σε ενα χωρο 16τ.μ. βεβαια απο τουσ τοιχους(30 ποντους)ειμαι απολυτα ικανοποιημενος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεχασα να σου ..μεγαλη σημασια πρεπει να δοθει και στο μονωτικο υλικο..

Αν και ο πετροβαμβακας και ο υαλοβαμβακας θεωρουνται ικανοποιητικα μονωτικα υλικα..ειναι σχεδιασμενα για χρηση αναμεσα σε τουβλα.

Θελει προσοχη γιατι ειναι εξαιρετικα καρκινογονα..και δεν θελεις να τα εισπνεεις την ωρα που μελετας.Προτεινω Dow σαν μονωτικο υλικο αναμεσα στο τοιχο και το τη γυψοσανιδα που ειναι στερεο υλικο και δεν τριβεται.Ειναι το μπλε υλικο , ερχεται σε διαφορα παχη και θα το βρεις σε μαντρες με υλικα οικοδομων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμβαινει παρα πολυ συχνα και σε ολους τους drummer :

 

-Ενοχλω οταν μελεταω,κατι πρεπει να γινει.πως ηχομονωνουμε ?

-με ρουμ ιν α  ρουμ

-ποσο κοστιζει ?

-τοσο

-ΤΙ ?????????

-Μου ειπαν ομως οτι μπορω και με αυγουλιερα...

-ΛΑΘΟΣ

-Με σκετο ρικοφον γινεται?

-ΟΥΤΕ

-Αν το κανω μονος μου?

-Θα παιδευτεις ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ θα ξοδεψεις παλι πολλα χρηματα και το αποτελεσμα θα ειναι αβεβαιο

 

 

Ρε παιδια η ηχομονωση ειναι μια ολοκληρη ΕΠΙΣΤΗΜΗ εχει κανονες τεχνες και μεθοδους.

 

Η σωστη ηχομονωση θελει σωστη μελετη και σωστη κατασκευη γιατι δεν ειναι και οτι πιο απλο.

 

Φιλε christo με την ερωτηση σου "Να βαλω ρικοφον αντι για πετροβαμβακα" δειχνεις οτι δεν εχεις ιδεα. Δεν ειναι κακο, αλλα μην περιμενεις οτι υπαρχει λυση με "λογικο κόστος".

Το ειπε κ ο vaggelism. Εσκασε εξι χιλιαρικα (πριν καμια δεκαρια χρονια - αυτο δεν το ειπε γιατι κρυβει χρονια  ;)) και με τρελη προσωπικη δουλεια.

 

Για να μονωσεις ρεαλιστικα ενα χωρο που θα παιζεις τυμπανα θελεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ room in a room (δωματιο κενο μονωση δωματιο).

 

Το να λεμε με μια σχετικη αφελεια "πηγαινε σε μια μαντρα υλικων να σου πουνε " ειναι λιγο ανευθυνη σταση σαν να λεμε "πηγαινε στο φαρμακοποιο να σου γραψει φαρμακα" ή "στο μπετατζη να σου πει πως θα χτισεις το σπιτι σου" Δεν ειναι ετσι. Υπαρχουν πολλα ζητηματα τοσο μελετης οσο και κατασκευαστικα που ενας "εκτος του κατασκευαστικου χωρου" δεν μπορει να αντιμετωπισει.

 

Χρειαζεται μονωση ολων των ανοιγματων (πορτες παραθυρα), καποιος υποτυπωδης εξαερισμος, καποια ηλεκτρικη εγκατασταση, γυψοσανιδες, τα υλικα της μονωσης ειναι τιγκα καρκινογονα, ολα αυτα δεν ειναι απλα πραγματα.

 

Το κοστος ειναι πολυ υψηλο και κατα τη γνωμη μου για το μεσο ερασιτεχνη απαγορευτικο. Εννοω εχεις ενα χομπυ ΟΚ, εχεις και ενα σετ που κανει 3000 (το βαζω large) το να δωσεις 6 7 8 10 χιλιαδες για ενα χωρο μελετης το θεωρω λιγο υπερβολικο. Αν βεβαια διαθετεις τα χρηματα θα ειναι super.

 

Συμπερασμα : Γινε κιθαριστας. Παιζεις οτι ωρα θελεις, με το σωβρακο, και εχεις χιλιαδες προγραμματα να σου παιζουν backing tracks κ εσυ να σολαρεις κ να αποθεωνεσαι...

 

 

Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου