Προς το περιεχόμενο

Social Network


RayDTutto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

+1 για την ανάλυση του harilatron

 

Το γεγονός ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα είναι πολύ συρρικνωμένη και ως εκ τούτου δύσκολα θα μπορέσει να επωφεληθεί από την πανεπιστημιακή έρευνα, δεν σημαίνει ότι τα διάφορα πανεπιστημιακά εργαστήρια δεν μπορούν να απευθυνθούν στο εξωτερικό. Δυσκολότερο μεν αλλά όχι αδύνατο.

 

Πρίν κάποιους μήνες βρέθηκα σε ένα τραπέζι για να γιορτάσουμε την ολοκλήρωση του διδακτορικού ενός συναδέλφου, μαζί ο καθηγητής και διάφοροι φίλοι υποψήφιοι διδάκτορες του τμήματος. Όταν η συζήτηση γύρισε σε αυτό το θέμα ρώτησα το εξής: "Καλά όλα αυτά που κάνουμε, αλλά έχουν καμία πραγματική αξία εκεί έξω, υπάρχει άραγε κάποιος που θα ήθελε να τα χρησιμοποιήσει στον πραγματικό κόσμο ή απλά παίζουμε; Μήπως θα έπρεπε να στραφούμε και προς αυτήν την κατεύθυνση;" και η απάντηση "Αυτό Βασίλη δεν είναι έρευνα". Το ωραίο της υπόθεσης ήταν ότι η απάντηση αυτή δεν ήρθε από τον καθηγητή αλλά από έναν συνάδελφο ο οποίος σχεδόν έχει ολοκληρώσει την έρευνά του στο διδακτορικό του, άνθρωπος δηλ. ο οποίος δεν έχει μπεί ακόμα βαθιά στο σύστημα. Η συζήτηση μετά σταμάτησε γιατί ήρθε το κότσι  :P

 

Υπάρχει κοινώς η άποψη ότι όσο πιο ψηλά κοιτάς, σφυρίζοντας αδιάφορα για αυτά που γίνονται στον κόσμο των υπηρεσιών και των προϊόντων, τόσο πιο "επιστημονικός" είσαι και αρα τόσο πιο εύκολο θα είναι να εντυπωσιάσεις τους εξεταστές σου (μετά ποίος δίνει δεκάρα).

 

Επίσης, το γεγονός ότι κάποια τμήματα δεν μπορούνε πρακτικά να επωφεληθούν από τον επιχειρηματικό κόσμο, δεν πρέπει να δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την εισαγωγή περιορισμών και ορίων στην σχέση του με το πανεπιστήμιο. Στην τελική δεν σημαίνει ότι θα στερηθούν αυτά τα οποία δικαιούνται, σημαίνει απλά ότι δεν έχουν την δυνατότητα να πάρουν χρήματα και από άλλες πηγές. Τι να κάνουμε, είναι άδικος κόσμος  :).

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 105
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Mε κάποια καθυστέρηση (οφειλόμενη σε βιοποριστικές αναγκαιότητες)  επαινώ και εγώ την ανάλυση του harilatron, ο οποίος - κατά τη γνώμη μου - είναι ακριβής.

 

Πιστεύω ότι υποτιμάται(ε) (τ)η σπουδαιότητα που έχουν τα τραπεζάκια των πολιτικών νεολαιών στη διαμόρφωση συνείδησης (φοιτητικής / πολιτικής / επειχειρηματικής) στους φοιτητές. Μπορεί ο "σοβαρός" φοιτητής (όπως αναφέρθηκε) να μην ενδιαφέρεται για τα αναχρονιστικά πολιτικά τους κελεύσματα, αλλά επίσης ο "σοβαρός" φοιτητής θέλει να κάνει σεξ (είμαι ωμός, το ξέρω) και επίσης θέλει να έχει παρέα όταν θέλει να πιει ένα ποτό ή να πάει μία εκδρομή.

 

Το να απάδει του κοινού αυτών των τραπεζιών (καθ' ολοκληρίαν), σήμαινε (και είμαι βέβαιος ότι ακόμη σημαίνει, σε σοβαρό βαθμό) απομονωτισμό της κακιάς ώρας, κάτι δηλαδή που ΔΕ θέλεις να πάθεις όταν είσαι σε μία ξένη πόλη για τρία-τέσσερα χρόνια.

 

Από το μικρό παραθυράκι που αφήνουμε στο νου μας για να βλέπουμε έξω, μερικές φορές μπαίνουν κουνούπια, και ας μην ξεχνάμε ότι η καταδίκη της επιχειρηματικότητας είναι ο κοινός παρανομαστής όλων των ιδεολογημάτων που εκπροσωπούντο (για πολύ καιρό) στο ελληνικό κοινοβούλιο, ομού μετά της υποσχέσεως για εύκολους μισθούς μέσα από πρόσληψη στο Δημόσιο.

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία όλα αυτά και δε στερούνται βάσης, όπως άλλωστε ισχύει και για την τοποθέτηση του harilatron.

 

Όμως:

Σαν φοιτητής (στην πόλη μου) είχα την ευκαιρία να κάνω sex με φοιτήτριες (πληθυντικός του prestige) από άλλες πόλεις, να παρακολουθήσω την ένταξη τους σε παρέες, και βέβαια είτε δια τηλεφώνου είτε - σπανιότερα - δια ζώσης κατανοούσα πώς προσαρμόζονταν σε μια τέτοια πραγματικότητα οι δικοί μου φίλοι που σπούδαζαν μακριά απ' το σπίτι τους.

 

Χωρίς να θέλω να αποδομήσω τις θέσεις σου λοιπόν, έχω απλά να παρατηρήσω πως στο δικό μου μικρόκοσμο η έστω αγκυλωμένη/συμπτωματική/αποσπασματική κοινωνικοποίηση των απόδημων φοιτητών που ξέρω δεν πέρασε απ' τα τραπεζάκια.

 

Ο πιο απομονωμένος φοιτητής που ξέρω ήμουν εγώ, που δεν είχα ούτε φίλους, ούτε παρεάκια, ούτε συμμετοχή σε κομματικές νεολαίες - δεν έχω ψηφίσει ποτέ σε φοιτητικές εκλογές. Δύο τσιγάρα δρόμος απ' το σπίτι μου όλα αυτά.

 

Απ' την άλλη όταν σπούδαζα (αχαχα) εγώ δεν υπήρχε και το Facebook, άρα το όποιο "social network" ήταν χειροποίητο και αναπόφευκτα έχουμε γίνει και ρόμπα κάποιες φορές.  ;D

 

 

Στο διάολο να πάνε.

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεί ο "σοβαρός" φοιτητής (όπως αναφέρθηκε) να μην ενδιαφέρεται για τα αναχρονιστικά πολιτικά τους κελεύσματα, αλλά επίσης ο "σοβαρός" φοιτητής θέλει να κάνει σεξ.

Απο προσωπικές μαρτυρίες και παρατηρήσεις φίλων σε άλλα πανεπιστήμια έχω να πω πως ο απελπισμένα αναζητών σεχ πλεόν στρέφεται συχνότερα προς ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ οι οποίες σχεδόν το διαφημίζουν πια (στην υποδοχή φοιτητών βάζουνε όμορφες κοπέλες οι οποίες συμπεριφέρονται απροσδόκητα φιλικά απεναντί σου όταν πας για να γραφτείς)

 

Δεν ξέρω όμως αν επηρεάζονται οι πολιτικές τους πεποιθήσεις όσο επηρεάζονται οι αισθητικές τους...

(φοράνε μοκασίνια χωρίς κάλτσες, μπλούζες λακόστ και προβληματίζονται απέναντι στην ύψιστη πολιτιστική επιλογή: "μπουζούκια ή club;").

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Πριν λίγες ημέρες απεβίωσε απεβίωσε ένας πολύ σημαντικός επιστήμονας και ένας -κατά γενική ομολογία- ακέραιος άνθρωπος.  

 

Ο Γιώργος Θηραίος πριν λίγα χρόνια έγραφε:

[...]

Η χρηματοδότηση της έρευνας σήμερα στην Ελλάδα υποφέρει ήδη από την κοντόφθαλμη πολιτική της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας, όπου σαν έρευνα νοείται μόνο αυτή που θα μετατρέψει τους ερευνητές σε επιχειρηματίες. Τώρα, το υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι η έρευνα είναι απλά ένας άλλος τρόπος ενίσχυσης του εισοδήματος των καθηγητών. Οφείλω να ομολογήσω ότι, παρά την αντίθετη άποψη που επικρατεί, ίσως τελικά υπάρχει συντονισμένη πολιτική για την έρευνα στην Ελλάδα. Είναι αυτή που στοχεύει στην εξόντωσή της.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως υπάρχει η δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας, έτσι υπάρχει και η αγιοποίηση της... ::)Στην πράξη, τα μέτρα που παίρνονται τον τελευταίο καιρό, δήθεν για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, είναι μέτρα κατά των εργαζομένων. >:(

Η ανεξέλεγκτη επιχειρηματικότητα αποτελεί πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου