Προς το περιεχόμενο

Line 6 floor pod plus VS πεταλακια. Smart ή Stupid?


billmavra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

δινω line 6 floor pod plus και παίρνω πεταλακια.......τι απο τα του τίτλου είμαι.....(εκφραστείτε ελευθερα)...!!!! ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Smart για οσους θα εκαναν το ιδιο, stupid για οσους δε θα το εκαναν! ;D ;D

 

Σοβαρα τωρα. Νομιζω πως εξαρταται οχι τοσο απο το τι κανεις οσο γιατι κανεις κατι τετοιο.

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Εγώ το έκανα. Μόνο Compact pedals....και να κάνει μόνο ένα πράγμα το κάθε ένα. Ούτε καν Twin Pedals. Ούτε να δω Multi-Effects δεν θέλω. Για τα στατιστικά στο λέω ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγωθα το κάνω μόνο και μόνο γιατί μου την δίνουν τα πολλά κουμπακια ... Όπως είπες ..!!! Compact .... 3 το πολύ 4 κουμπακια .... Έχουν φτιαχτεί να κάνουν μόνο μια δουλειά όπως είπες οπότε θα την κάνουν καλύτερα απο τα multieffects λέω εγώ ...!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν το εκανα για συγκεκριμενους λογους θα ενιωθα πολυ καλα αν για καποιους αλλους θα το μετανιωνα.

 

Θα σου δωσω ενα παραδειγμα. Ειχα φυγει για καποια χρονια στο εξωτερικο κ πριν φυγω ειχα πουλησει αναγκαστικα τα παντα παο εξοπλισμο γιατι ειχα αναγκη τα χρηματα. Οταν λεω τα παντα εννοω τα παντα (ενισχυτες κιθαρες...). Περσι που γυρισα τα μονα (νεα) καλουδια που κουβαλησα ηταν μια κιθαρα κ μια tonelab. Στην αρχη επαιζα καρφι με τη tonelab στην καρτα ηχου.

 

Εδω να κανω μια παρενθεση. Ειμαι φαν του καθαρου ηχου συγκεκριμενης νοοτροπιας λαμπατων κ μου αρεσει τα καθαρα εως ηπια drive να τα παιρνω απο κει κ για περισσοτερο gain ενα sansamp gt-2 σε britsh ρυθμισεις. Ετσι ειχα συνηθισει να παιζω, ετσι ταιριαζε στη τσεπη μου για τα λεφτα που ειχα, ετσι νομιζω πως επαιζα κ με ακουγα καλυτερα. Το νομιζω το τονιζω καθως πολλα φαινομενα στο guitar k δη bedroom playing ειναι κ λιγο θεμα ψυχολογιας. Anyway ημουν ικανοποιημενος απο αυτο το setup κ ηχητικα κ παιχτικα. Με το modelling δε τα πηγαινα ποτε καλα. Καταλαβαινω την αξια του, δε θελω σε τιποτα να τη μειωσω αλλα θελεις ειτε λογω ελλειπων γνωσεων κ διαθεσης να ψαχτω λιγο, το εβλεπα παντα ως μια ευκολη λυση για ηχογραφηση κ τιποτα παραπανω. Γι'αυτο κ τα μετρια ηχητικα αποτελεσματα. Δεν ηθελα ομως να ψαχτω γιατι ημουν συνηθισμενος κ απολυτα ικανοποιημενος απο τον ηχο που ειχα με τον ενισχυτη κ τα πεταλακια μου (παντα κ σε σχεση τη χρηση για την οποια τα ηθελα).Τελος παρενθεσης.

 

Τη tonelab αρχικα την ειχα αγορασει γιατι μου αρεσαν υπερβολικα τα εφε της κ σε ποιοτητα κ σε ποικιλια κ οχι για εξομοιωσεις. Ελα μου ομως που πλεον με ελλειψη ενισχυτη δε μπορεσα να τη χρησιμοποιησω ποτε ετσι. Το αντιθετο. Αυτη ηταν κ η προενισχυση μου κ ο τελικος μου κ τα drive μου κ μαλιστα απο τα παμφθηνα ηχεια των 20 ευρω που ειχα. Οσο δε περναγε ο καιρος κ με τη γνωστη κατασταση ουτε δουλεια βρισκοταν ουτε λεφτα οποτε ουτε ενισχυτης ουτε τιποτα, η vox παρεμενε αναγκαστικα ο ενισχυτης μου. Κ με το καιρο με κουρασε υπερβολικα γιατι δεν ηταν ο παλιος μου λαμπατος κ τη πουλησα.

 

Το μετανιωσα? Προς το παρον εχει βρεθει ενας δανεικος παναρχαιος ενισχυτακος ενος φιλου με αξιοπρεπεστατα για τα γουστα μου καθαρα κ ενα  υποφερτο crunch  καναλι. Δεν εχω επιλογες μεν αλλα αυτοι οι 2 ηχοι που εχει ειναι ικανοποιητικοι κ στα αυτια κ στα δαχτυλα κ τους προτιμω απο τον τροπο που επαιζα με τη tonelab. Οταν ομως βρεθει δουλεια κ λεφτα κ αγοραστει ο ενισχυτης κ τα πεταλακια που θελω τοτε θα λεω τι μ-----ς που ημουν που τη πουλησα κ μαλλον θα την ξαναπαρω για την ιδια χρηση που την ειχα παρει στην αρχη (για τα εφε της δηλαδη κ για ν'ασχοληθω λιγο πιο σοβαρα με home recording)  κ αν οχι αυτη κατι παρομοιας νοοτροπιας.

 

Το παραδειγμα μου δεν ειναι το ιδιο (να τη πουλησω κ να παρω πεταλακια) μεν αλλα ειναι παρομοιο με την ευρυτερη ενοια.

 

Γι'αυτο κ σου απαντησα πως ουσιαστικα την απαντηση εσυ τη ξερεις, πως δεν υπαρχει δηλαδη στανταρτ απαντηση σ'αυτο που ρωτας αλλα εξαρταται απο το τι θες να κανεις με τα πεταλακια που πηρες κ για ποιους λογους το εκανες.

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή είναι πάντοτε η απλοποίηση, καθώς μας βοηθάει να συγκεντρωθούμε στα βασικά, αλλά μετά τα πρώτα 4-5 πετάλια, τα... κουμπάκια και οι διακόπτες γίνονται πάρα πολλά.  ;)

 

Για να μην πούμε για τα καλώδια, τα τροφοδοτικά, κλπ.

 

εαν εχεις ενα καλο λαμπατο μαλλον smart!!!

 

Η ατάκα "λαμπάτος --> πεταλάκια" ανήκει στη σφαίρα της μυθολογίας.  ;) Και μάλιστα όχι "μάλλον", σίγουρα!

 

 

 

 

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν για να γίνω συγκεκριμένος το σύνολο των πεταλακίων που έχω στο μυαλό μου είναι ενα cry baby wah , ενα ibanez ts9 , ενα boss ds1 , και ενα boss ps5 ( για chorus και καμενους ήχους ...) κυρία χρήση τους θα είναι σε live με ενα συγκρότημα και στο Σπιτι....ενισχυτη έχω απλά πράγματα ενα fender frontman 65αρη με reverb ... Transistor όχι λαμπα .... Αυτά ....όσο για τα καλώδια και τα συναφή αγορασεις μια boss bcb ή η την αντίστοιχη θήκη της gator ή της Harley Benton και τα έχεις ολα μαζεμένα ...!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου