Προς το περιεχόμενο

Jonh Mayer Live in L.A κριτικη


vagelism

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσφατα επεσε στα χερια μου το τελευταιο dvd του John Mayer Live in L.A.

  Φανατικος συλλεκτης μουσικων dvd τα τελευταια χρονια , θα ηθελα να μου επιτραπει από την κοινοτητα των κιθαριστων ..μιας και προκειται για ένα κατ’εξοχην κιθαριστικο dvd..να  το κριτικαρω.

Δεν ημουν ποτε φανατικος ακροατης του John..αλλα ο λογος που μπαινω σε αυτή τη διαδικασια..ειναι γιατι αυτό που ειδα ,ηταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ. Μια πραγματικα σοβαρη δουλεια στημενη με μερακι και ένα σοβαρο budget. Γεγονος που κανει αυτό το dvd Must σε οσους ασχολουνται με τη συλλογη συναυλιων σε dvd.

Δεν ειμαι κιθαριστας…αλλα  όλα αυτά τα χρονια παρακολουθω και εχω περασει μεσα απο ολους τους μεγαλους κιθαριστες , από το Vai και τον Satriani, στον Stevie ray Vaughn  τον Robert Cray , τον Scott Henderson και τον Jeff Healey , θα ηθελα να πω με πληρη επιγνωση ότι ο John σαν κιθαριστας και ειδικα σαν blues κιθαριστας με εψησε.

Ο τυπος είναι πολύ μελετημενος  και ξερει πολύ καλα τι του γινετε…τοσο τεχνικα οσο και ηχητικα. Σιγουρα εχει τις επιρροες του..δεν ξερω αν εχει δικο του χρωμα η υφος…αλλα αυτό που κανει - το κανει με ψυχη …και αυτό ο μπαγασας  μου το περασε ...

Ο Μayer λοιπον…¨κλεινει στοματα ¨με τον επαγγελματισμο του..τοσο σαν σολο  - οσο και σαν rhythm guitarist επιδεικνυοντας εξαιρετικο groove στην πενα του . Περα λοιπον από ένα γλυκο παιδακι με ομορφη φατσουλα - τουλαχιστον εμενα που απεδειξε ότι είναι band leader που φαινεται οτι  εχει κερδισει τον σεβασμο των μουσικων του με την αξια του..οχι απλα επειδη τους πληρωνει.

Φανταζομαι ότι στην αρχη θα τον κοιταγανε στη μπαντα ολοι με μισο ματι…του στυλ…»Για να δουμε το ομορφοπαιδο…ξερει να παιζει ? ή μονο με γκομενιτσες γυρναει..» Νομιζω ότι εδωσε τις εξετασεις του επιλεγοντας αυτους τους μουσικους ,οι οποιοι μονο τυχαιοι δεν είναι.

Αυτό που ειδα λοιπον στο εν λογω dvd είναι 2 φανταστικες μπαντες οι οποιες αν και αποτελουνται απο session μουσικους…τα παιδια μου εδειξαν ότι πραγματικα το ενιωθαν αυτό που εκαναν ..Αυτο που βγαινει είναι  ότι περνανε  ομορφα πανω στη σκηνη και βγαζουν  ένα χρωμα γκρουπ με τον Mayer.Οι ενορχηστρωσεις ειναι λιτες αλλα εξυπνες , χωρις περιττα στολιδια και εντυπωσιασμους.

Το level όμως από ολους είναι πολύ ανεβασμενο. Δεν θα δειτε απλα μια blues μπαντα να τζαμαρει..Εχουν γινει πολύ σοβαρες προβες..και ολοι τους είναι πολύ σοβαροι μουσικοι.

Ο ηχος του dvd επισης είναι εξαιρετικος.  Αυτό που εχω επισης να πω για τον Mayer σαν συνθετης…νομιζω ότι είναι εξαιρετικα ωριμος για την ηλικια του , βλεπω ότι εχει περασει πολύ χρονο με τον εαυτο του. Αυτό νομιζω ότι είναι το ταλεντο του.. Ο τροπος που παντρευει τα blues ακουσματα του..με το Ποπ βγαζοντας πολύ ομορφες ηχητικα συνθεσεις με ιδιαιτερο ηχο.  Η φωνη του επισης σε οσους δεν τον ξερουν εχει ένα ιδιαιτερο χρωμα . Σε οσους δεν τον ξερουν θα ελεγα ότι ανηκει στις ιδιαιτερες φωνες όπως αυτή του Sting η του B.B King.

Σε αυτό που του βγαζω το καπελο όμως είναι που καταφερνει σαν ποπ τραγουδιστης ,…να επανασυστησει το blues ηχο και ρεπερτοριο στο νεανικο κοινο της Αμερικης.

Και αυτό θελει κοτσια για να το κανεις..ειδικα όταν εχεις μια Sony από πισω να σε στηριζει σαν Ποπ καλλιτεχνη.

Εν ολιγης…ειδα καποιους σε ένα προσφατο thread που συγκριναν τον John Mayer με τον Χατζηγιαννη.

Παιδια…μην τρελαθουμε.. Αν επαιζε ετσι ο Χατζηγιαννης …δεν θα εχανα συναυλια για συναυλια. Το μεγαλο του σφαλμα ..ειναι ότι εδωσε δικαιωματα με την προσωπικη του ζωη ..και εδωσε λαβη στο να  χαρακτηριστει  ΚΑΙ σαν celebrity.

Το εν λογω Dvd λοιπον..σας το προτεινω ανεπιφυλακτα.

Β. Μουλακάκης.

07 - John Mayer - Wait Until Tomorrow (Live in LA)

08 - John Mayer - Who Did You Think I Was (Live in LA)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν βλέπω βίντεο από δουλειά αλλά αυτό που θυμάμαι (πέραν των υπολοίπων) ήταν η τρομερή δουλειά του Palladino στο Who Did You Think I Was .

Και οι τρεις τους ήταν υπέροχοι.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαιρετικος σε ολα του και παιζουν και μαζι του οι 2 αγαπημενοι μου ντραμμερ αυτη τη στιγμη στον κοσμο.... ;D (ακουστε ηχαρα που εχουν τα 17αρια hi-hat τους!)

 

Το μονο εγκλημα του ειναι οτι ειναι ωραιο παιδι και εκνευριζει τους κομπλεξικους.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά είναι εξαιρετικός καλλιτέχνης,κιθαρίστας,τραγουδιστής,κλπ,κλπ.Το δε συγκεκριμένο dvd είναι εκπληκτικό.Ειδικά τα τραγούδια με το trio μου αρέσουν παρα πολύ και έχει πίσω του 2 από τους καλύτερους rhythm παίχτες στον κόσμο.

 

 

 

Το μονο εγκλημα του ειναι οτι ειναι ωραιο παιδι και εκνευριζει τους κομπλεξικους.

 

Αυτό ξαναπέστο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρών! Εδώ και άλλος ένας πορωμένος με τον John. Είναι ο πιο αγαπημένος μου! Πιστεύω ο κορυφαίος στο είδος του! .. Δεν μπορώ να πω κάτι αρνητικό γι αυτο το dvd :-X! Είναι ΤΕΛΕΙΟ ;D! Και τα κομμάτια του είναι ένα και ένα! Ειδικά αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι παίζει με τρία διαφορετικά σετ (1. Ακουστικό, 2. Τρίο, 3. Με όλη του την μπάντα)!

 

Τώρα για τα άτομα που έχει μαζέψει είναι όλοι εκπληκτικοί μουσικοί.. Αυτοί ομως που ξεχωρίζουν είναι ο Steve Jordan και ο Pino Palladino! Μιλάμε για πολύ ταλέντο!

 

Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς του ώς "celebrity", έχετε ενα δίκιο! Αλλά δεν με νοιάζει καθόλου!!  :P Αφού και ο τελευταίος του δίσκος το "Battle Studies" ήταν τρομερός (με πιο σύγχρονο στύλ βέβαια), δείχνει ότι ο John είναι πολύ συγκεντρωμένος στη δούλεια του...

 

 

Ε! να μη βάλω και 'γω το κομμάτι που κόβω φλέβες? ;)

 

John Mayer - Slow Dancing In A Burning Room (Live in LA) [High Def!]

Φίλε μου Νέστορα, και εγώ δεν μπορούσα να κρατηθώ! ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μπαντα με τον Pino Palladino και τον Steve Jordan ειναι πραγματικα ολα τα λεφτα.

Ειχα πολυ καιρο να ακουσω κατι τοσο "ζωντανο"!!

Εχει βαλει κατα πολυ το χερακι του o John.

Well done John

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου