Προς το περιεχόμενο

Gain boost που να μην χρωματίζει


Marshallist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε ολους,

 

Εχω εναν Blackstar HT-5. Φοβερος ενισχυτης...δεν πιστευα πως θα εβρισκα κατι τετοιο σε αυτα τα λεφτα. Αν αναλογιστει κανεις το μεγεθος του και το τι εχει...ειναι ενα ολοκληρωμενο πακέτο.

 

Το μονο που χρειαζομαι εξτρα ειναι λιγο παραπανω sustain, gain, satchuration απο το Overdrive κανάλι. Είναι το μόνο που του λείπει για αυτό που παίζω (EVH, Satriani, Vai, Page ktl). Κοιταξα λοιπον κάποια tube screamer αφου αυτή ειναι η αυτονοητη λύση (ή τουλαχιστον η πιο διαδεδομένη) ωστόσο δεν μου άρεσε το γεγονός οτι χρωματίζουν. Η παραμόρφωση του HT-5 μου αρέσει πάρα πολυ και δεν θέλω να την χαλάσω/αλλάξω.

 

Ξέρω ήδη πως υπάρχει μια κατηγορία pedal όπως το MXR Micro Amp, EH LPB-1 κτλ...ή ερώτηση μου είναι...αυτά θα μου δώσουν αυτό που θέλω χωρίς να χρωματίσουν την χροια του ΗΤ-5? Δηλαδή Gain boost + sustain. Η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα αν δεν ανέβαινε δραστικά το volume αλλά πιο πολύ το GAIN.

 

Διάβασα κάπου πως αυτό γίνεται και με ένα ΕQ άλλα θα προτιμούσα να αποφύγω αυτή την οδό.

 

Δεν έχω σκοπό να το ανάβω μόνο στα σόλο. Θέλω γενικότερα να υπάρχει σαν εξτρα gain stage παρά σαν σόλο boost.

 

Υπάρχει κάποιο OD/DS που να κάνει αυτή την δουλεία (και κάτι εξτρα που φανεί χρήσιμο) ή πρέπει να καταφύγω στην λύση του Gain/Clean Booster, και αν ναι ποια?

 

Aκούω τι έχετε να πείτε γιατι μέχρι στιγμής μόνο με Distortion είχα να κάνω :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 32
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Προσωπικα εγω βρει την λυση με τα δυο παρακατω πεταλακια..

 

http://www.jampedals.com/index.php?page=boomster&hl=el_GR

 

http://www.jampedals.com/index.php?page=tubedreamer&hl=el_GR  (το tubedreamer 88) !!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο τη στιγμη που δεν χρειαζεσαι vol.boost το tubescreamer δεν σου κανει...χρειαζεσαι ενα distortion που να σου δινει περισσοτερη παραμορφωση και τετοια υπαρχουν πολλα,πολυ καλο και φθηνο ειναι αυτο της Digitech  Hardwire

 

http://www.thomann.de/gr/digitech_hardwire_hw_sc2_valve_dist.htm

 

απο τη στιγμη που θα αλλαξει το gain structure φυσικα και θα "χρωματιστει" ο ηχος τους ενισχυτη απο το πεταλι,δεν μπορει να γινει κατι για αυτο.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες αν θες και το vyagra απο ctc,

είναι εξαιρετικά χρήσιμο πετάλι, έχει και footswichable eq section,

που μπορείς να κάνεις θαύματα.

www.facebook.com/pulsedot

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Αν θέλεις περισσότερο... σαστέην  ;D τότε μήπως δεν παίζεις με τους κατάλληλους μαγνήτες?  ;)

 

Είναι λίγο γνωστό πως οι πρώτοι DiMarzio (Super Distortion) βγήκαν ακριβώς για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Το είχα συζητήσει παλιότερα με γνωστό μάστορα και, όλως τυχαίως, το είδα πρόσφατα και σε ξένο blog. Ιδού:

 

http://www.woodytone.com/2011/02/22/the-super-distortion-a-classic-rock-classic/#more-2539

 

http://www.woodytone.com/2011/02/24/more-on-the-dimarzio-super-distortion/#more-2548

 

Παρεμπιπτόντως, λόγω του τρόπου που ακούμε πάντοτε θα διακρίνουμε μια διαφοροποίηση στη χροιά του ήχου, ανεξάρτητα του πόσο "transparent" είναι ένα booster. Αν υπάρχει ενδιαφέρον να το αναλύσουμε περισσότερο αυτό.

 

 

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι μαγνήτες δεν φταινε κατα 80-90% γιατι δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Η κιθάρα μου φοράει έναν PAF JOE neck και FRED bridge.

 

Για να μην είμαι υπερβολικός, ο ενισχυτής δεν ψοφάει κιολας! Αλλιώς δεν θα μου είχε κάνει εντύπωση. Απλώς σε μερικά κομμάτια χρειάζομαι αυτο το click παραπάνω. Προς το παρόν κλείνω προς Micro Amp παντως.

 

Kαποια distortion/OD για παράδειγμα (πχ Satchurator) έχουν τα boostakia τους και switch τύπου "More" κτλ...θελω αυτό στη χροια του ενισχυτή! :)

 

Ι just wanna go to 11 :P!!!

 

αν θες αναλυεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι μαγνήτες δεν φταινε κατα 80-90% γιατι δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Η κιθάρα μου φοράει έναν PAF JOE neck και FRED bridge.

 

Δεν είπα ότι "φταίνε". Εσύ μόνο ξέρεις την χροιά από τους μαγνήτες που θέλεις.  ;)

 

Οι Super Distortion και άλλοι δεν έχουν καμμία σχέση με τους PAF, σε φιλοσοφία σχεδίασης.

 

Για την "ανάλυση" προσεχώς που θα βρω λίγο χρόνο.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κατάλαβα καλά θες ένα καθαρό boost που θα πουσάρει περισσότερο τον ενισχυτή χωρίς να αλλάξει τη χροιά του gain του. Πριν σου προτείνει κάποιος ένα, πρέπει να καταλάβεις λίγο κάποιες αρχές... το gain που επιθυμείς προέρχεται από τον ίδιο τον ενισχυτή λόγω της παραμόρφωσής του. Δεν υπάρχει κάτι σαν "clean gain boost" (πέρα από τις τυχόν εσωτερικές λειτουργίες του ίδιου του ενισχυτή). Υπάρχει "level boost", το οποίο επειδή θα αυξήσει το επίπεδο του εισερχόμενου σήματος, θα αυξήσει και την παραμόρφωση. Από τη στιγμή που του έχουν απομείνει κάποια αποθέματα headroom, η παράλληλη αύξηση της έντασης είναι αναπόφευκτη. Από τη στιγμή που αυτό πάψει να συμβαίνει, δεν θα υπάρχει ιδιαίτερη αύξηση της έντασης αλλά θα έχεις ήδη φτάσει σε πολύ ψηλά επίπεδα gain και έντασης, χώρια που το αποτέλεσμα από πλευράς χροιάς θα είναι τόσο χαμός-στο-ίσιωμα, χαλαρό και ανεξέλεγκτο που δεν θα έχει καμία σχέση με ό,τι άκουγες χαμηλότερα.

 

Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να πάρεις ένα αχρωμάτιστο καθαρό boost αλλά ένα αρκετά transparent οverdrive, ή έστω ένα distortion, και να τα προσθέσεις στον βρώμικο ήχο του ενισχυτή. Άλλωστε και ο ίδιος λες πως θα προτιμούσες ένα έξτρα gain stage παρά ένα boost, oπότε μάλλον στα λόγια μου έρχεσαι...

 

Τα overdrives είναι απόλυτα φυσικό να χρωματίζουν, αν και υπάρχουν ορισμένα που προσπαθούν να μη το κάνουν. Δεν θα προτείνω τίποτα "εξωτικό" (αν και το boost του Εlectrictabs είναι πράγματι απίστευτο) ή αχρείαστα ακριβό: για ποιοτικό και φτηνό καθαρό boost δοκίμασε το MXR MC-401, για ελαφρύ OD που χρησιμοποιείται σαν "βρώμικο" boost εδώ και αιώνες από εκατομμύρια διάσημους και άσημους το Boss SD1, ή για κάτι που συνδυάζει και τις δυο λύσεις το MXR MC-402. Το πλεονέκτημα αυτών έναντι άλλων λύσεων είναι ότι μπορείς να τα βρεις παντού για να τα δοκιμάσεις, είναι πολύ φτηνά, και στις αγγελίες θα κοστίζουν ελάχιστα.

 

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικα με το θεμα tube screamer να πω οτι δεν ειναι ολα τα screamer ιδια.Μπορει η βαση να ειναι το κυκλωμα του screamer αλλα αλλο το Ibanez αλλο το jam και αλλο το t-rex alberta κτλ.Του jam δεν το εχω ακουσει(μονο καλα σχολια εχω ακουσει παντως) αλλα το t-rex alberta ειναι το πιο transparent screamer που εχω δει,ποιοτικοτατο και με άψογο ηχο.

Στο θεμα μας τωρα.

Γι αυτη την χρηση εγω εχω χρησιμοποιησει 3 πεταλια.Το xotic bbpreamp το οποιο εχει και το πολυ εβελικτο eq του και κανει "θαυματα" κατα την αποψη μου,το zack wylde overdrive της Mxr που κι αυτο ειναι πολυ καλο και ΔΕΝ χρωματιζει πολυ και το noiz overdrive απο τα αρθρα του forum.Χωρις πλακα αν ρυθμισεις τον ενισχυτη σου να παιζει drive και το αναψεις κανει αυτο ακριβως που περιγραφεις,σαν να εχεις pushαρει τις λαμπες λιγο παραπανω.

Αυτα απο μενα.Καλο ψαξιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι τέτοιο θέλεις:

http://www.customaudioelectronics.com/products?view=product&prod_id=prod25

 

 

Edit: Στο παρακάτω βλέπεις ότι δεν σου αλλάζει τον "χαρακτήρα" του ήχου.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου