Προς το περιεχόμενο

Gibson Aκουστική


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά και χαρά σε όλους!

 

Είμαι σε σκέψη για την παρακάτω ακουστική της GIBSON :

 

http://www.thomann.de/gr/gibson_songwriter_deluxe_cutaway_nt.htm?sid=1559cd1251124c6bf393b78d31e7b91f

 

Γνωρίζετε ή έχετε ακούσει κάτι για το συγκεκριμένο μοντέλο?

 

Γενικότερα οι ακουστικές τους έχουν καλή φήμη?

 

Ευχαριστώ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H Gibson εχει δυνατο ονομα στο χωρο των ακουστικων κιθαρων - οι jumbo τους ειναι icon σε πολλα ειδη μουσικης.

 

Για τη συγκεκριμενη βεβαια που σε ενδιαφερει δεν γνωριζω να σου πω κατι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχω παίξει διάφορες gibson και συνήθως είναι απλά OK. εγώ θα πήγαινα σε μια martin που είσαι πιο σίγουρος για το τι παίρνεις. ειδικά σε αυτά τα χρήματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχω παίξει διάφορες gibson και συνήθως είναι απλά OK. εγώ θα πήγαινα σε μια martin που είσαι πιο σίγουρος για το τι παίρνεις. ειδικά σε αυτά τα χρήματα.

 

Έχεις κάτι υπ΄όψη σε martin.

Ισχύει ότι οι martin πριμάρουν?

 

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο ήχος του κάθε μοντέλου είναι διαφορετικός... εξαρτάται πάντα από το τι θέλεις να παίξεις...

αυτά που λένε μην σε αγχώνουν....είναι πολύ καλά και ισορροπημένα όργανα. τώρα στα λεφτά που υποθέτω πως θέλεις να διαθέσεις εγώ θα έπερνα αυτή  http://goo.gl/Jdk8G  και θα της έβαζα και ένα καλό μικρόφωνο  http://goo.gl/T3duz (γιατί δεν μου αρέσει να ανοίγω τρύπες στην κιθάρα)

 

εδώ μπορείς να τις δεις σε κατηγορίες τιμών

http://goo.gl/KslTk

 

 

εννοείται βέβαια πως ότι και να σου λέω εγώ ή οποιοσδήποτε για κάποια κιθάρα δεν αγοράζεις αν δεν ακούσεις... εμένα μπορεί να μου αρέσει, εσένα οχι...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωραια φαινεται,δεν ξερω αν εχει solid back & sides,αν εχει ειναι bargain.

 

 

http://www.thomann.de/gr/lakewood_d_18cp.htm

 

http://www.thomann.de/gr/lakewood_d_14_cp.htm

 

κοιτα και αυτες....

 

θελεις οπωσδηποτε ηλεκτρικα?

 

Ισχύει ότι οι martin πριμάρουν?

 

οχι.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα.

Τα ακουστικά όργανα είναι 'ενα τελείως διαφορετικό κεφάλαιο απο τα ηλεκτρικά.Παίρνοντας μια strat π.χ με αυτα τα λεφτά λίγο πολύ είσαι σίγουρος οτι παίρνεις ένα ΜΑΣΙΦ όργανο ποιότητας που δεν θα απέχει πολυ απο αυτό που έχεις στο μυαλο σου.Ασε που αν κατι θελεις να αλλάξεις-βελτιωσεις π.χ μαγνήτες μπορείς ανετα να επέμβεις και να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στα ακουστικά οργανα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.Εκει τα ξύλα δέν είναι το 60 αλλα το 90% του ηχου και φυσικά σημαντικο ρόλο παιζει η κατασκευαστικη φιλοσοφια καθε εταιριας, που δινει και τον ηχο της ΑΝ εχει ΔΙΚΟ ΤΗΣ ηχο και δεν αντιγραφει...Οσο για να επεμβεις  ουτε  κουβεντα βεβαια εκτος απο ψιλολοιδια

Τι θελω να πω.Σ αρεσει ο ηχος Gibson? Εισαι προσανατολισμενος προς τα εκει? Αν ναι παιξε με διαφορες κιθαρες κατασταλαξε ως προς την χρηση και το παιξιμο  σου και αν σου κανει το συγκεκριμενο μοντελο ΠΑΙΞ'ΤΟ και παρτο. Εχω αγορασει κι εγω ακριβη ακουστικη  απο τον Θωμα πριν 6 χρονια αλλα ημουν 100% σιγουρος τι να περιμενω και φυσικα επεσα μεσα στην επιλογη μου.

Τελος εγω δεν θα σου συστησω κιθαρα  καθ οτι εμαι φανατικος Martinικος ;) (3 εχω) αλλα θα σου πω οτι σ αυτην την κατηγορια τιμης ΟΛΕΣ οι μεγαλες εταιριες εχουν οργανα που μπορει να ικανοποιησουν το αυτι σου .Γι αυτο σου ειπα αποφασισε πρωτα τι ΗΧΟ θελεις.

Κια μια συμβουλη.ΞΕΧΝΑ τα ηλεκρο...Ειναι πολυ προτιμοτερο να δωσεις το ιδιο ποσο για μια ακουστικη και  ΜΕΤΑ για να την ενισχυσεις.Υπαρχουν διαφοροι τροποι.Θα την εχεις ομως, θα την ξερεις και πανω σ αυτον τον ηχο θα δουλεψεις.

Αν αγορασεις ηλεκτρακουστικη να ξερεις οτι ενα μερος του ποσου που δινεις παει στα ηλεκτρικα που συνηθως δεν ειναι και τα καλυτερα λογω συμπιεσης κοστολογιου.

Αυτα στα λεω επειδη στις μερες μας -και γενικα δηλαδη-το ποσο που θες να διαθεσεις ειναι σοβαρο.Αν μουλεγες οτι διαθετω 300 ευρω θ' αλλαζε το πραγμα  ;)

Καλα ψωνια! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτα στα λεω επειδη στις μερες μας -και γενικα δηλαδη-το ποσο που θες να διαθεσεις ειναι σοβαρο.Αν μουλεγες οτι διαθετω 300 ευρω θ' αλλαζε το πραγμα  ;)

 

Όχι, δεν θα άλλαζε. Όταν τον Δεκέμβρη έψαχνα ακουστική μέχρι 300 ευρώ (κατέληξα στα 400 αλλά πραγματικά άξιζε) έπαιξα ούτε λίγο ούτε πολύ με 20 κιθάρες μέσα σε δυο μέρες σε αυτό το μπάτζετ (με χαοτικές διαφορές στον ήχο) μέχρι να καταλήξω, και ήμουν αρκετά τυχερός να πετύχω έξι ακριβώς ίδιες σε στοκ από αυτή της τελικής μου επιλογής - που φυσικά ΔΕΝ ακούγονταν ίδιες. Επιπλέον από τις είκοσι είχα δοκιμάσει και μερικές άνω του χιλιάρικου για να δω χονδρικά και τι χάνω. Και φυσικά η δοκιμή ήταν πολύωρη και όχι σε στυλ φύγε-συ-έλα-συ.

 

Περιττό να τονίσω δε ότι πολλά από τα πολυδιαφημισμένα ονόματα σαν best value for money και με καλές κριτικές (και σε περιοδικά, και σε φόρα, ανάμεσα σε αυτά και το παρόν) απέτυχαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες μου από λίγο έως πολύ. Φυσικά, αν υποθέσουμε πως βασιζόμουν σε αυτές και έκανα παραγγελία ονλάιν (κάτι που ηλιθιωδώς συμβαίνει συνεχώς σήμερα, και σχεδόν κανένας δεν αποθαρρύνει τους επίδοξους αγοραστές) δεν θα αντιλαμβανόμουν καν το μέγεθος της ανοησίας της κίνησης αυτής.

 

Δεν επρόκειτο να αγοράσω ποτέ μια κιθάρα που δεν έχω δοκιμάσει και συγκρίνει ο ίδιος ανεξαρτήτως μπάτζετ, και φυσικά συμφωνώ πως αν η λογική "γουρούνι στο σακί" ισχύει για τις ηλεκτρικές δέκα φορές, για τις ακουστικές ισχύει χίλιες. Οπότε κάνε ό,τι μπορείς για να παίξεις με όσο το δυνατόν περισσότερες, ειδικά σε μεγαλύτερα μπάτζετ.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου