Προς το περιεχόμενο

Ρυθμίσεις προενισχυτή


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ηχογραφησω μέσω του RODE K2 φωνη και κιθάρα.

 

Για προενισχυτή έχω τη παρακάτω

 

tc01_hires_1.jpg

 

Κάποιες ενδεικτικές ρυθμίσεις θα ήθελα να μου πείτε.

 

Ευχαριστω πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για φωνή βάλε το preamp στο 2,το output στο 2-3 και κομπρέσσορα όσο χρειάζεται για να μη μικροφωνίζει η φωνή στο μικρόφωνο.Αν έχεις καλό μικρόφωνο μη βάλεις καθόλου.Τις άλλες επιλογές στο comp για φωνή δεν χρειάζονται.

 

Για clean κιθάρα εγώ προσωπικά βάζω τέρμα κομπρέσορα και το αττάκ και το release στη μέση.Αν θες να έχεις αυξομείωση στην ένταση όταν παίζεις για να προσθέσεις feeling βάλε την αττάκα στο 0.Preamp gain θα το ρύθμιζα αφού έβαζα το output gain στο 2-3 όπως μ άρεσε.

 

Για παραμόρφωση παίξε με τα gain και από comp εγώ παίζω με release στο τέρμα.Τώρα αν παίζεις με πολύ πένα (shredding πχ) το attack πάει τέρμα.Αν παίζεις πιο πολύ λεγκάτο όπου η δύναμη στην ένταση έρχεται από τα δάσχτυλα του αριστερού βάλε αττάκ στο 3 με 5.

 

Ελπίζω να βοήθησα !!!

 

ΕDIT: Όλα αυτά χωρίς να υπολογίζω τα εφφέ που έχεις πριν την προενίσχυση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν εχεις μεγαλη εμπειρια και εξοικειωση, καλο θα ηταν για αρχη να παιζεις με αργο attack και γρηγορο release και πολυ λιγο gain reduction για να φτασεις καπως κοντα αλλα χωρις να ακουγεται πολυ εντονα (ειδικα με compressor τετοιας κατηγοριας). Αλλιως, αν δεν σου αρεσει το αποτελεσμα, μετα δεν εχει undo. ;) Τελος, δεν υπαρχει ρυθμιση "πανακεια" που να δουλευουν σε ολες τις περιπτωσεις, τα controls υπαρχουν επειδη πρεπει να προσαρμοζουμε τα settings στις αναγκες μας καθε φορα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου