Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για το Κorg Toneworks Pandora PX-4D


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ έχω το px3 (ούτε καν ήξερα πως λέγεται -τώρα το έμαθα ψάχνωντας- απλά ήξερα ότι ήταν pandora της Korg  ;D) το είχα πάρει μεταχειρισμένο από ένα συμμαθητή στό λύκειο πριν 10+ χρόνια

 

toneworks-korg-PANDORA_PX3.jpg

 

Πω πω με αυτό το μηχανηματάκι έκανα τα πρώτα μου live!! (Άλλαζα με το χέρι κατα τη διάρκεια των κομματιών τα presets!  ;D ;D) Τι μου θύμισες τώρα!!

 

Λοιπόν στο θέμα μας.

 

Για τί το θές? Live ή Practice? Εμένα μια χαρά μηχανηματάκι μου φαίνεται, τίμιο, έχει και μπακιτράκια να διαλέξεις τόνο να τζαμάρεις, κουρδιστηράκι, να φτιάξεις δικούς σου ήχους κ.τ.λ. κ.τ.λ. Είναι ελαφρύ και μου έχει πέσει πάρααα πολλές φορές κάτω, και ακόμα περισσότερες φορές μου έχει σβήσει απότομα (από λάθος μου) πράγμα που δεν το συνιστά και ο κατασκευαστής... ;D και παρά την κακομεταχείρισή του (+το ότι ήταν second hand) μπορώ να πω ότι είναι πολύ ανθεκτικό, ακόμα παίζει τέλεια (μόνο η ροδέλα μου φεύγει που και που  :D ) μιλάμε το είχα ούτε-εγώ-ξέρω-που καταχωνιασμένο για χρόνια και πρόσφατα το δώρισα στον αδερφό μου όταν ξεκίνησε να παίζει κιθάρα, για να έχει πιο πολλές επιλογές ήχου στο 10ράκι ενισχυτάκι του.

 

 

 

Προσωπικά πιστεύω ότι το pandora σε συνδυασμό με αυτό MS2.JPG είναι η χαρά του....κιθαρίστα σε διακοπές  ;D ;D 8)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για practise τώρα παίζω ακουστική αλλά με ενδιαφέρει για το μέλλον που θα ασχοληθώ με την ηλεκτρική.

 

Οκ, κοίτα για τον φθηνό Park ενισχυτή που είχα τότε το pandora ήταν καλό γιατί με εισήγαγε στα εφέ και στους preset ήχους της, αλλά αν δεν έχεις καθόλου κιθάρα και ενισχυτή  θα σου πρότεινα να πάρεις έναν fender mustag ενισχυτή (ίδια λεφτά κάνει με το pandora) γιατί έχει πολύ ενδιαφέροντα εφέ και προσομοιώσεις και γλυτώνεις τη διαδικασία να αγοράσεις και εφέ και ενισχυτή

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε αυτο το εργαλειάκι που λέγεται pandora είναι σαν το ομώνυμο κουτί που τα έχει όλα. Εκτός από διάφορους ήχους και διάφορα εφέ που θα σε φτιάχνουν να παίζεις και να δοκιμάζεις περισσότερα πράγματα, έχει και άπειρα άλλα πράγματα. Ενδεικτικά:

έχει κουρντιστήρι

έχει πάρα πολούς ρυθμούς τους οποίους μπορείς να επεξεργαστείς και να παίζεις πάνω σε αυτούς

Μπορείς να ηχογραφήσεις λούπα πάνω σε αυτούς τους ρυθμούς και να παίζεις από πάνω (απίστευτα σημαντικό αν θέλεις να μελετήσεις κλίμακες ή modes)

Μπορείς να βάλεις στο input ένα mp3 player και να παίξεις με τους ήχους που θέλεις πάνω σε κομμάτι ή play along.

 

Από όλα αυτά θα κατάλαβες είτε ότι είναι φοβερό μηχανηματάκι είτε ότι είμαι ο αντιπρόσωπος.

 

χαχαχαχα

 

Πάνος  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο ενισχυτής έχει γύρω στα 160 ευρω στα δικτυακά μαγαζιά. Τώρα για το ποια είναι καλή strat ή tele, οι γνώμες είναι περισσότερες από τα μέλη του forum.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο ενισχητής αυτός ο fender πόσο έχει μαζί με μια καλή tele ή strat ?

 

Eξαρτάται από το μέχρι ποσο θέλεις να δώσεις. Ο Fender Mustag ΙI που σου έβαλα είναι στα 160 ευρώ στα 40 watt αλλά για σπίτι δεν τα χρειάζεσαι τόσα watt, μπορείς να πάρεις τον Fender Mustag I που είναι στα 20 watt (δεν ξέρω αν έχουν άλλη διαφορά πέρα από τα watt - ψάξ'το) μόνο 109 ευρώ

 

http://www.thomann.de/gr/fender_mustang_i.htm

 

Tώρα για κιθάρα εκεί να δεις επιλογές.

Διάβασε αυτό

http://www.noiz.gr/index.php?topic=176182.0

 

και αυτό

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=174372.0

 

και θα δεις ότι αναλογα με το πόσα μπορείς να διαθέσεις, μπορείς να πάρεις π.χ. με 250-300 μια καλή κινέζα (squier classic vibe) ή με 650 μια καλή μεξικάνα (fender classic player) ή με 850 μια καλή αμερικάνα (american special) χωρίς να μείνεις ταπί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω 2 px4d και 1 pxr4.

Απίστευτα μηχανάκια!

Ειδικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς, είναι οτι πρέπει. Έχει pitch shifting στο aux in, που σημαίνει οτι φέρνεις το play along στην τονικότητα που θέλεις.

Ανάμεσα σε πολλά άλλα γουστάρω οτι απλά φοράς ακουστικά και παίζεις κυριολεκτικά όπου και να ΄σαι. Ούτε πρίζες, ούτε ρεύματα. Οι ήχοι του είναι αξιοπρεπέστατοι!

Το δε πxr4, είσαι στην παραλία και κάνεις multitrack recording! Σοβαρά τώρα, φτιάχνεις οπουδήποτε backing tracks, demos, γράφεις μια καλή ιδέα. Είναι πάντα στο τσεπάκι της θήκης και δεν το έχω μετανιώσει. Η έκπληξη ήταν το built in πυκνωτικό μικρόφωνο που έχει. Με λίγο πειραματισμό (απόσταση , gain κλπ) τα αποτελέσματα σε φωνή είναι εντυπωσιακά!

 

Αυτά,

 

Γιάννης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου