Προς το περιεχόμενο

jmp 1 fcb 1010 help!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα σε ολους τους noizeades!

λοιπον,εχω το fcb 1010 ,to jmp 1 kai to j major.ta εχς συνδεσει:fcb midi out sto midi in tou jmp 1 kai midi through tou jmp 1 sto midi in tou g major kai pali apo to midi out tou g major sto midi in tou fcb.το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να χρησιμοποιησω τα expression controls του fcb

π.χ.,εγω θελω το ενα να ρυθμιζει την ενταση

ξερει κανεις αν γινεται κατι?????

ευχαριστω πρωκαταβολικα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδεσε

 

FCB  midi out  στο G Major midi in,  και  G Major midi thru  στο  JMP midi in.

 

Το midi in  της FCB, δεχεται εντολες midi απο εξωτερικο  midi controller,και  ειναι περιττο να το συνδεσεις με το midi out καποιας συσκευης σου, οπως ειπες πριν οτι εκανες.

 

Η ενταση  τωρα που θελεις να ελεγξεις (Master volume) μ'ενα απ'τα τα expression pedals της FCB, αφορα μονο το G Major, δηλαδη ουσιαστικα θα ελεγχεις την ενταση του G Major, και οχι του JMP, αλλα το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο για σενα.

 

Το expression pedal  στελνει μεσω της  συνδεσης midi, CC (continuous controller) messages, (και συγκεκριμενα για το volume, το  CC ειναι #7).

 

Το G Major αναγνωριζει CC messages, το JMP οχι, και ουτε μεταδιδει μεσω midi thru τετοια πληροφορια. Γι αυτο στη συνδεση που σου εδωσα πιο πανω, ειπα να συνδεσεις το G Major πρωτα.

 

Δοκιμασε με αυτη τη συνδεση αν καποιο απ'τα 2 expression  λειτουργει ως volume.

 

Αν οχι, μπαινεις στο setup menu του G Major, και με τη διαδικασια LEARN του G Major,ορισε ενα απ'τα expression ως volume pedal.

 

Κοιταξε στο manual πως γινεται, ειναι πολυ ευκολο.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα συνδεω ετσι αλλα οπως ειπες ελεγχω την ενταση του g ajor mono .δηλαδη ειναι σα να kanw bypass ta effects tou g major.το jmp 1 ακοθγεται κανονικα.τωρα τα εχω συνδεσει παραλληλα.λογικα αμα τα βαλλω σε σειρα θα ελεγχω το συνολικο volume αλλα τα θελω παραλληλα γιατι αλλιως θα χανω σε ηχο.δεν παιζει να γινεται κατι αλλο,ετσι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, θα πρεπει JMP και G Major να ειναι συνδεδεμενα σε σειρα. Αν θελεις να ειναι παραλληλα θα χρειαστεις κατι σαν αυτο

 

http://www.nobels.com/en/index.htm

( κοιταξε  products--- compact series-----MV-C midi volume controller)

 

για να μπορεσεις να ελεγξεις το Master volume με  midi, ή καποιο συμβατικο volume pedal.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

νομιζω βρηκα λυση.

εβαλλα παραληλα το jmp 1 kai t major,απλα εχω βαλλει το kill dry apo to g major sto off ,το effect sto jmp 1 sto 12 gia na περναει ολο το σημα και ειναι σα σειρα.

ομως νομιζω οτι τωρα χανς λιγο σε ηχο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν κερδιζεις κατι, αφου ακους  μονο το wet σημα του JMP ( δηλ. αυτο που περναει μεσα απ'το G Major). Ειναι σαν να τα εχεις συνδεσει σε σειρα

Λογικα  πρεπει να εχεις χασει πολυ απ'την εντασή σου. Θα εχεις καλυτερο σημα αν απενεργοποιησεις το kill dry και  τα συνδεσεις σε σειρα.

Χωρις να θελω να σε στενοχωρησω, δεν υπαρχει τροπος να εχεις τα εφφε σου παραλληλα και να ελεγχεις την ενταση μεσω midi,εκτος αν παρεις αυτο που  σου ειπα πιο πανω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου