Προς το περιεχόμενο

Ποιο Chorus ?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ενα φιλαρακι εχει δοκιμασει οτι chorus μπορεις να φανταστεις...Παντα καταληγει στο Jam...το μονο που μπορει να συγκριθει ειναι ενα malekko...Αν σ αρεσει ομως ο ηχος του Σπαθα ειναι μονοδρομος...Δεν ειναι τυχαιο που ολοι το προτεινουν...

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ως πανευτυχής κάτοχος του waterfall θα στο πρότεινα με κλειστά αυτιά! :o ??? ;D

 

δεν υπάρχει περιορισμός vintage και modern στην χρηστικότητα αυτού του πεταλιού. είναι ένα πολύ εύηχο chorus που χρησιμοποιείται οπουδήποτε! ;)

 

Nα ρωτήσω κάτι? Τι είναι ακριβώς αυτή η "vintage χροιά" που ανέφεραν δυο παιδιά προηγουμένως? Εννοώ, είναι κάτι απτό που το έχουν διαπιστώσει οι ίδιοι - επομένως θα είναι εύκολο να το προσδιορίσουν εδώ - ή απλά αναπαράγουν αυτολεξεί τη διαφημιστική φρασούλα της επίσημης σελίδας του πεταλιού χωρίς κάποια συγκεκριμένη έννοια προσδιορισμού?

 

(Δεν αμφισβητώ την ποιότητα του πεταλιού αλλά μου αρέσουν περισσότερο οι χειροπιαστές έννοιες...)

 

λόγω της λίγο πιο ζεστής χροιάς του wet signal του waterfall (λιγότερα πρίμα) απ το dry της κιθάρας, ο ήχος που παράγεται με το εφέ αναμμένο, είναι πιο γλυκός απ ότι το στεγνό καθαρό της κιθάρας.. πολλοί αυτό το αντιλαμβάνονται ως vintage.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είναι το Arion Modified Chorus...

 

Secret weapon το συγκεκριμένο για μεγάλους tonemasters. Δεν χρειάζεται καν να δώσεις λεφτά για το modified Arion από την EWS ωστόσο (το οποίο αν θυμάμαι καλά κάνει 200 δολλάρια κάπου). Υπάρχει και το original Arion SCH-1 στο ebay σε αστεία λεφτά... Τρομερό μηχάνημα, τόσο για λαμπρό chorus, όσο και για chorus που να ακούγεται ωραία με high gain distortion, ενώ μπορεί να κάνει και αρκετά καλή μίμηση leslie.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω εχω  της DLS  και  ειναι απο τα καλυτερα που εχω ακουσει (προσωπικα παντα), αν θεσ τσεκαρε το στον κουρμπη. Στο προτεινω με τα 1000. Καλο ψαξιμο

moody...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Αν θέλεις μοντέρνο στουντιακού επιπέδου chorus μάλλον η αιχμή της τεχνολογίας αυτήν την στιγμή (δεδομένου και του budget σου) είναι το Strymon Ola dBucket Chorus...

 

http://www.dv247.com/studio-equipment/strymon-ola-dbucket-chorus-and-vibrato-gutiar-effects-pedal--73892.

 

Αν θέλεις "vintage" ήχο, και με αυτό εννοώ τον ληχο του chorus που ακούς στις ηχογραφήσεις των early 80s, όπως στο Message In A Bottle π.χ τότε κανένα πετάλι δεν πλησιάζει το παλιό Boss CE-2. Το CE-2 επίσης έχει το πλεονέκτημα ότι ο ήχος του είναι χρήσιμος σε όλο το range του, ακριβώς γιατί έχει, ας πούμε την σωστή ποσότητα σαν εφέ.

 

Άλλη μια επιλογή είναι το JAM Waterfall. Eίναι μια σαφώς πιο "βαθιά" και "έντονη" εκδοχή του CE-2. Είναι μεν πολύ ποιοτικό αλλά για μένα προσωπικά ήταν too much. Οι περισσότερες ρυθμίσεις του με έβγαζαν απευθείας στο 80s kitsch. Εκεί που κερδίζει αυτό το πετάλι είναι κυρίως σε αργά arpeggios και one note lines όταν θέλεις πραγματικά να ακούγεται το chorus.

 

Θέλω εδώ να ξεκαθαρίσω ότι υπήρξα για μεγάλο διάστημα ιδιοκτήτης και του CE-2 και του Waterfall ταυτόχρονα. Το Strymon το έχω ακούσει μόνο από τα εντυπωσιακά ομολογουμένως clips.  

 

Y.Γ Να προσθέσω άλλο ένα πετάλι που δεν λεχω ακούσει από κοντά αλλά κάνει θραύση στα fora και έχει επίσης εντυπωσιακά clips στα οποία φαινεται να έχει παμπολλές δυνατότητες. Το Fromel Seraph

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ρωτησω κι εγω κατι...

Κρινοντας απο το αβαταρ σου θελεις να χρησιμοποιησεις το chorus με παραμορφωση??

Αν ναι τοτε μην παρεις chorus πεταλι...

Αυτο που χρειαζεσαι ειναι detune effect...

 

Van Halen [ Kent Carlevi ] - Poundcake Solo Cover - By MRJ

 

Aν ψαχνεις για κατι τετοιο παρε πεταλι pitch shifter η αυτο:

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

WATERFALL και γω...!! Απο τα πεταλια που δεν θα αποχωριστω ποτε....!!! (οπως ολα του Jam αλλωστε !!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να πω κι εγώ την άποψή μου:

 

κατ'αρχην πρεπει να μας πεις για τι ειδους μουσικής το θες και να περιγραψεις τον ηχο που περιμενεις να βγαλει. Κορους υπαρχουνε πολλα.

 

προσωπικά όταν ειχα δοκιμασει το waterfall δε μου άρεσε καθολου, το βρήκα χωρις χαρακτηρα, πολυ ουδετερο. Επίσης με χάλασε που ο διακοπτης βιμπρατο ειναι χειροκινητος.

 

αργοτερα αγόρασα ενα κορους που προσωπικά εκτιμώ πάρα πολύ, το Carl Martin classic chorus

http://www.thomann.de/gr/carl_martin_classic_chorus.htm

 

το οποίο εχει πολύ vintage χροια και για να μη φωναζει και ο μπλαντυ και δικιο θα εχει εξηγουμαι:

εχει μουντο ήχο που σου δινει την αισθηση παλιων low-fi ηχογραφησεων

μου θυμιζει συγκροτηματα οπως οι Eloy (απο το dawn ως το silent cries)

πολυ ψυχεδελικος και πολύ παλιομοδιτικος ήχος

εχει και footswitch για να μπλεκεις και το βιμπρατο στο ποσοστο (0 εως 100%) που θες οταν θες, φτιαχνοντας ακομα πιο περιπλοκους ηχους.

και φτηνο ;)

 

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nαι, τώρα είναι ένας σαφέστερος χαρακτηρισμός... Προσωπικά, τη λεγόμενη "vintage χροιά" την αντιλαμβάνομαι προερχόμενη από τούτο εδώ, το οποίο φυσικά μπορεί να ακουστεί αρκετά "κιτς" και που μπορείτε να ακούσετε στους παλιούς Roland Jazz Chorus ενισχυτές (πχ. στο "Νothing Else Matters") μιας και από ότι θυμάμαι το κύκλωμα είχε μεταφερθεί αυτούσιο:

 

boss_ce1.jpg

 

Προσωπικά συνιστώ ανεπιφύλακτα το νέο TC Corona chorus. Είναι πολύ ουδέτερο όσον αφορά στον καθαρό dry ήχο που δέχεται, μπορεί αν χρειαστεί να αποδώσει έντονα chorused ήχους χωρίς να ακουστεί άσχημο, και και φυσικά από πλευράς τιμής στέλνει για βρούβες πολλά ακριβότερα με το εξαιρετικό value for money που διαθέτει, σχετικά και με τον πολύ ωραίο του ήχο σε χρήσεις για καθαρά και βρώμικα. Αν κάποιος αναζητεί μικρό, βολικό, ήπιο και ευέλικτο chorus που δεν "κυριεύει" τον ήχο χρωματίζοντάς τον υπερβολικά, είναι επιλογή που πρέπει να δοκιμάσει οπωσδήποτε, ειδικά αν γενικά μισεί τα chorus και τα θεωρεί απομεινάρια των 80s.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου