Προς το περιεχόμενο

Gibson LP Studio 50 Tribute


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα στην παρεα.

Μπαινω εδω και καιρο στο Noiz, ειναι ομως η πρωτη φορα που γραφω.

 

Εψαξα και σε προηγουμενες αναρτησεις για την απαντηση που ψαχνω, δεν βρηκα ομως κατι συγκεκριμενο.

Λεω να αγορασω αυτη την κιθαρα (νεα κυκλοφορια):

http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_studio_worn_gold_top.htm

Αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι οι μαγνητες. παιζω στοουνεριες και κοριλες.

Θελω ο μαγνητης να εχει ογκο κ βρωμια αλλα οχι πολυ γκαζι (πχ EMG). Ειναι καταλληλοι για αυτο που θελω? ποια ειναι τα χαρακτηριστικα τους?

 

Επισης αν ξερει καποιος, ποια η διαφορα με τους μαγνητες της πολυσυζητημενης LP studio faded? http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_studio_limited_wbcr.htm

 

thanks!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Φοράνε διαφορετικούς μαγνήτες. Της faded είναι burstbuckers του οποίους φοράει η Gibson και στα πιο ακριβά μοντέλα της. Η Goldtop φοράει τους AlNiCo Τ (υπάρχουν και κεραμικοί) που φορούσαν οι περισσότερες Gibson στα τέλη της δεκαετιάς του '80 και σε 'όλη την δεκαετία του '90 έως το 2002 περίπου...

 

Οι burstbuckers είναι λίγο πιο ήπιοι. Οι Τ έχουν λίγο περισσότερα πρίμα και γκάζια αλλά καθαρίζουν επίσης μια χαρά. Και οι δύο μαγνήτες είναι καλοί αλλά όχι τίποτα το ιδιαίτερο. Δεν πρόκειται να σου χαλάσουν τον ήχο, απλά στις μέρες μας συνήθως οι περισσότεροι τους αντικαθιστούν με after market λύσεις γιατί υπάρχουν πολλές και εξειδικευμένες καθιστώντας το πιο έυκολο να φτάσει κανείς ακριβώς εκέι που θέλει.

 

Κάτι ακόμα που θέλω να τονίσω εδώ είναι ότι ούτως η άλλως δεν ξέρεις τι μαγνήτες θα ταίριαζαν σε μια κιθάρα που δεν έχεις πιάσει στα χέρια σου. Μια κιθάρα μουντή, πνιγμένη στα μπάσα και με αττάκα σαν τσιμεντόλιθο (όπως είναι πολλές από τις low end Gibson) θα επωφελούταν πολύ από τους ΑLNiCo T. Σε μια πιο αέρινη Les Paul η οποία έχει περισσότερο Tele "σκάσιμο" στην αττάκα της θα ταίριαζαν καλύτερα οι Burstbuckers.

 

Καλύτερα τσεκαρε τις διαφορές μου μπορεί να έχει το μανίκι στις δύο περιπτώσεις γιατί η Gibson βγάζει διάφορα πάχη από φλίδα μέχρι κορμό δέντρου και μπορεί να μη σε βολέυει στο παίξιμο.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικα οι gibson T εχουν πιο πολυ εξοδο δηλαδη πιο αγριοι με αρκετα μεσαια, κομμενα πριμα και υπερβολικη αττακα για μενα που ειχα παιξει με αυτους αλλα σε sg και εφταναν σε κουραστικο σημειο στα καθαρα ενώ οι gibson burstbucker pro εχουν vintage output, ειναι πολυ πιο ηπιοι με πολυ καλυτερα καθαρα και συμβαινει ακριβως το αντιθετο απο τους gibson T. Εχουν πιο πολλα πριμα και λιγοτερα μεσαια γενικοτερα ειναι πιο bright και γλυκοι μαγνητες οι burstbucker pro.

Αυτα κατα τη γνωμη μου.

 

 

Να και ενα κλιπακι αλλα μονο ο bridge μαγνητης και σε sg.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τα είδη μουσικής που θέλεις να παίξεις, καλύτεροι, ογκώδεις και δυνατότεροι είναι οι μαγνήτες 490/498 της goldtop. Από μπράτσο (παχύ 50ς) και hardware είναι παρόμοιες οι 2 στούντιο που παραθέτεις όμως το φινίρισμα είναι πολύ διαφορετικό. Οι faded έχει λιγότερο λούστρο και ματ υφή που κάνει το μπράτσο πιο "γρήγορο", να μην κολλάει (εκτός αν υδρώσεις πάρα πολύ).

Για τους μαγνήτες, δες το παρακάτω σχετικό διάγραμμα της gibson για το output:

http://i81.photobucket.com/albums/j202/paperboy38375/pickups.jpg

 

Και οι δυο είναι value for money κατ' εμέ (έχω μια LP studio και έχω παίξει πολλάκις live ή σε στούντιο με studio, std, custom και deluxe). Πολλοί θα σου πουν "μάζεψε κανα χιλιαρικάκι ακόμη και πάρε standard" και μετά θα ποστάρεις για std και θα πουν "ε, μάζεψε λίγα ακόμη και πάρε VOS''.  Προσωπικά λέω: Πάρε την κιθάρα που σου αρέσει πραγματικά τώρα, χρησιμοποίησέ την σε πρόβες, live και όπου αλλού θέλεις και άσε την να σε πορώσει ενώ παίζεις τη μουσική σου. Μην σε παρασύρουν οι "ωριμότητες".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου