Προς το περιεχόμενο

Gretsch Catalina Maple vs Sonor force 2005 full birch


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαίρεται σε όλους...

 

Θα ήθελα την βοήθεια σας, μιας και είμαι άσχετος με την αγορά drums. Έχω λοιπόν την εξής απορία:

Έχω βρεί μεταχειρισμένα 2 σετ ακουστικών drums τα οποία περιγράφω παρακάτω:

α) Sonor force 2005 full birch με πιατίνια paiste (hi-hat, ride, 1 crash, 1 china, κάπου στα 600 ευρώ)

 

β) Gretsch Catalina Maple με αλλαγμένα δέρματα gabriel (κάπου στα 370 ευρώ με πολλά πιατίνια). Απόσο έχω καταλάβει είναι αυτό:

http://www.gretschdrums.com/index.cfm?fa=kit&mid=2225&sid=571

Περισσότερες πληροφορίες για το Gretsch (20Χ16 bass drum, 10x8 tom, 12x9 tom, 14x14 floor tom, 14x5 ταμπούρο - Πιατίνια: Ride (Meteor), 2 crash (Meinl), Hi-hat (Meinl), 1 splash (Stagg)

 

 

Μέχρι τώρα σκεφτόμουνα να πάω σε ηλεκτρονικά τύμπανα για να μελετάω κλπ, αλλα μου τι δίνει να δώσω 1000 ευρώ για ένα αξιοπρεπές σέτ, το οποίο θα είναι μόνο για μελέτη, μόνο στο σπίτι κλπ, και αν χρειαστεί για κανένα live να πρέπει να νοικιάσω ή να παίξω με ότι θα έχει εκεί.

Αυτό που σκέφτηκα εδώ και 2-3 μέρες λοιπόν είναι να δώσω λιγότερα τώρα για ακουστικά και με αλλαγή τα δέρματα σε mesh heads, ή αγορά practice, να έχω ένα σετ που θα μπορώ και να μελετάω στο σπίτι και αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί για live να έχω το σετ έτοιμο.  Ο ήχος που μου αρέσει είναι κοντά σε αυτόν του Gavin Harrison. αυτό που με "ενοχλεί" στην gretsch είναι η 20'' μπότα. Επίσης έχω στο μυαλό μου αργότερα με αγορά triggers κλπ να μετατραπούν ΚΑΙ σε ηλεκτρονικά.

Πως σας ακούγεται αυτός ο τρόπος σκέψης; Ποιό από τα 2 σετ παραπάνω πιστεύετε ότι είναι καλύτερο; Μήπως να παραμείνω στα ηλεκτρονικά; Εσείς ξέρετε σίγουρα λόγω εμπειρίας τι είναι καλύτερο και γι'αυτό ρωτάω... Δυστυχώς λόγο χώρου και χρημάτων δεν μπορώ να έχω ΚΑΙ ηλεκτρονικά ΚΑΙ ακουστικά τύμπανα. Αλλα υπάρχει η δυνατότητα για μια roland td-9 (1000-1200) ή για ένα σετ ακουστικών με μετατροπή. (εννοείται ότι λόγο πολυκατοικίας τα ακουστικά δεν θα πεχτούν κανονικά ποτέ μέσα στο διαμερισμα, αλλα μόνο αν τα πάρω σε κάποιο Live)

 

αυτά....λοιπόν;

Give me the freedom to destroy,

Give me radioactive toy.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου