Προς το περιεχόμενο

Sonor Essential Force Stage S ή Tama Superstar Hyper?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μου γεννήθηκε μια απορία καθώς κοίταζα για καινούργιο kit,μιάς και μια αναβάθμισει θα ήταν ό,τι καλύτερο. :)

Αρχικά λοιπόν με κλειστά μάτια έλεγα tama.Κοιτάζοντας όμως λιγο ακόμα και εκτός απο tama έπεσα επάνω στα sonor.Για αυτό και ήθελα να πάρω και γνώμη απο άλλους

 

(http://www.thomann.de/gr/sonor_essential_force_green_stage_s.htm)

 

(http://www.thomann.de/gr/tama_sk62hzbns_sgw_superstar_hyper.htm)

 

να αναφέρω πως έχω σκεφτεί και για pearl vision,αλλά δεν ξέρω.Με ενδιαφέρει ένα στιβαρό kit το οποίο θα αντέξει στο χρόνο και δεν θα έχει θέμα αξιοπιστίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.thomann.de/gr/pearl_vba_special_edition_snow_flava.htm

 

Υπάρχει και αυτή η επιλογή, μιας που το ανέφερες για τα vision. το χρωματάκι ειναι groovy!

 

Οι ομοιότητες σε διαστάσεις και ξύλα μεταξύ των 2 που ανέφερες κάνουν την επιλογή θέμα λεπτομέρειας.Η κύρια διαφορά που βλέπω είναι οτι η σονορ έχει πιο βαθύ ταμπούρο(14Χ6,5), διπλό γερανό (οι άλλες έχουν μια ίσια και ένα γερανό) και πιο βαθιά κάσα, 22Χ20.

εγω θα διάλεγα την σόνορ, γιατι to hardware ειναι σχετικά ζόρικο όπως και της pearl(τουλάχιστον απο δική μου εμπειρία) και το φινίρισμα δεν είναι ξεχωριστό φύλλο εξωτερικά όπως στα άλλα 2. Βέβαια, το ταμπούρο της τάμα έχει χυτά στεφάνια που είναι σχετικά θετικό, αλλά στο ταμπούρο μπορείς να(και ενδεχομένως θα) επενδύσεις ξεχωριστά στο μέλλον.

στους κυκλους θετικης ανατροφοδοτησης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι πως και εγώ την διαφορά που εντόπισα ειναι το ταμπούρο το οποίο και θα αλλαχτεί σε βάθος χρόνου.Από εκεί και πέρα δεν ήξερα ποιά θα είναι η "σμπεροφορά" του hardware.Την προκειμένη στιγμή τείνω πρός σονορ μεριά και λιγότερο ταμα.Δηλαδή είμαι κάπου στο 60-65% με 35-40% υπέρ σονορ.Οπότε κάπου εκεί με βλέπω να καταλήγω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίος! Επίσης,τα τομ είναι σχετικά ρηχά και με συνδυασμό της συμήδας θα έχεις αρκετό attack και κοντρολαρισμένο ήχο, στα επίπεδα που σου επιτρέπειτο επίπεδο του σετ!

Και το χρωματάκι είναι πολύ καλό!

στους κυκλους θετικης ανατροφοδοτησης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν καταλαβαινετε οτι σε αυτες τις τιμες οι διαφορες ειναι πολυ μικρες ? και οι λεπτομερειες χανονται απο τα κακα κουρδισματα κτλπ . Και σε λαιβ να το παιρνεις (που δεν νομιζω) παλι δεν θα ακουγεται οπως θελεις κατα 90% γιατι οι ηχοληπτες δεν ειναι και τοσο καλοι. Συμπερασμα= παρε ενα με 500 ευρω να τελειωνεις και κρατα τα λεφτα σου μιας και ειμαστε σε περιοδο κρισης ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χαχα!!Σωστό τα περί κρίσης,αλλά σκεφτόμουν να πουλήσω τα τύμπανα που ήδη έχω για να πάω σε κάτι καλύτερο! :P...θα το σκεφτώ σίγουρα λίγο ακόμα γιατί το χρήμα δεν ρέει κιόλας. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες αργότερα...

Ξεθάβω το θέμα γιατί απλά τώρα το πήρα χαμπάρι.. Δεν ξέρω αν διάλεξες τελικά, πάντως μπορώ να σου πω την άποψη μου ως κάτοχος της TAMA, για τη Sonor δεν έχω ιδέα.. Εγώ τα έσκασα χοντρά πέρσι το καλοκαίρι και πήρα μια Superstar Hyper δίκασση, συν ένα 8ρι τομ..Τη χρησιμοποιώ τόσο στο studio όσο και σε μερικά lives που έχει χρειαστεί.. Για τη μουσική που παίζω εγώ (prog rock/blues/folk...) το σετ είναι πραγματικά αστέρι, οι κάσσες είναι 22x20 και αποδίδουν πάρα πολύ καλά (να φανταστείς έχω κάνει κανονική ηχογράφηση χωρίς να αλλάξω καν τα δέρματα, μόνο με muffling μέσα) τα "ρηχά" τομ έχουν πολύ κοντρολαρισμένο ήχο και στο κούρδισμα είναι πολύ εύκολο να πέσεις ακριβώς στον ήχο που θέλεις. Προς το παρόν έχω Remo Ambassador σε όλα τα tom (αναμένεται να αλλαχθούν με Aquarian) και ανάλογα το είδος που θέλω να παίξω ή να γράψω βάζω και moongels.. Δε με έχει ικανοποιήσει πολύ το ταμπούρο βέβαια, αλλά ούτως ή άλλως το χρησιμοποιώ χωρίς "χορδιέρα", σαν κύριο προς το παρόν έχω ένα Tama 12x5,5..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Phillip94 καλως ηρθες (δεν εχω ξαναδει ποστ δκο σου ..μπορει και να κανω λαθος )

Ειμαι αρκετα παλιος επαγγελματιας (35 χρονια περιπου ) ντραμμερ και τεχνικος σε πιανα (rhodes /fender Rhodes) .Επισης ασχολουμαι με το εμποριο 38 χρονια τωρα .

ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ μιας tama Grand star (full birch )custom made in japan απο το 1996 και ειναι σαν καινουργια .Το hardware ειναι απο τα καλυτερα που εχω χρησιμοποιησει ,ο ηχος παρ' οτι ειναι και προσωπικο θεμα ειναι εξαιρετος και γενικα ειμαι ευχαριστημενος απ'ολες τις πλευρες.

ΑΛΛΑ α) ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΘΗΚΕΣ σκληρες ,β) καθε χρονο γινεται γινεται service απο εμενα προσωπικα (λαδωμα ,καθαρισμα ,αν χρειαστει λυσιμο και ξαναμονταρισμα σε καποιο εξαρτημα ,αλλαγη δερματων ,και φυσικα κουρδισμα ) .ΚΑΙ γενικα την προσεχω γιατι ετσι πρεπει .

Επισης η αντιπροσωπεια ΕΔΩ στην Ελλαδα ειναι αψογη και φιλικη παρ'οτι δεν εχω αγορασει απο αυτην το σετ (αλλα απο τον προηγουμενο κατοχο ) .Επισης  ανταλλακτικα  υπαρχουν αλλα και οτι ωρα θελω παω εκει ,δοκιμαζω διαφορα σετ και γενικα εχω την μεγιστη δυνατη εξυπηρετηση .

Η ταπεινη μου γνωμη ειναι να πας να δοκιμασεις το σετ που θελεις (αν εισαι απο Αθηνα η εδω κοντα) ,επισης να πας και στον gabriel /Γαβριλο οπου θα βρεις μεγαλη ποικιλια απο σετ για ολα τα πορτοφολια .Αλλη επισκεψη  απαραιτητη στο drumstore /εξαρχεια & στο ΝΑΚΑ  .Τωρα αν εισαι καπου μακρυα και δεν μπορεισ να κατεβεις ...thomann και ο θεος Βοηθος .Οχι οτι το μαγαζι δεν ειναι καλο αλλα θα ψωνισεις κατι που δεν θα εχει ακουσει και θα επιλεξεις ακουγοντας τη γνωμη καποιου αλλου (πχ εμενα ) ο οποιος εχει διαφορετικα κριτιρια ,αλλο πορτοφολι,αλλες μουσικες εμπειριες και καμια φορα εμπαθεια εναντιον καποιου μαγαζιου η μαρκας τυμπανων .Γι'αυτο ΖΥΓΙΣΕ  ΚΑΛΑ και κανε τις κινησεις σου χωρις να βιαζεσαι .

Ενα παραδειγμα παραλληρισμου ''κανεις λογικος και εξυπνος ανθρωπος δεν αγοραζει αυτοκινητο ,ρουχο ,εργαλειο (και δεν παντρευεται γυναικα) αν δεν τα δοκιμασει .ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΓΟΡΑ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου