Προς το περιεχόμενο

Fates Warning & Dream Theater


bouzoukleri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν το έχω ακόμα συνειδητοποιήσει.

 

Να είναι καλά και τα δυο συγκροτήματα. Παιχταράδες ναι, αρχιερείς του prog metal ναι.

 

40 ευρώ που άξιζαν μέχρι τελευταίου λεπτού.

 

Ήχος (για τα δικά μου αυτιά) ποιότητας cd. Στα σόλο σαν να ανέβαιναν λίιγο οι στάθμες αλλά no problem. Και μιλάω για τα δυο group. Κεφάτοι και οι δέκα.

Επειδή το μουσικό μου φίλτρο περιέχει μεγάλες δόσεις από αυτά τα συγκροτήματα δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός σε πολλά. Αλλά πραγματικά χθες έπρεπε να έχει τουλάχιστον 5000 κόσμο αντί για 3000 που υπολόγιζαν.

 

Δεν πειράζει πίναμε μπύρες άνετα.

 

 

Να είναι καλά τα παλικάρια.

 

 

 

 

ΥΓ.

 

Ναι ο Jordan Rudess με το Keytar όταν κάνει headbanging μοιάζει του Hetfield    :D :D :D

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έλα, πες μας καμιά κουβέντα παραπάνω για τους Fates (που τους χάσαμε για να μη δούμε τους Theater). ;D ;D

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι Fates Warning ήταν εμφανώς κουρασμένοι μιας που είχε προηγηθεί η Λάρισα.

Είχαν (σε σύγκριση με DT) χαμηλότερη ένταση  ???  αλλά η μπάντα εκεί. Τέμπο παύσεις στακάτα γκάζια και άλλα τερτίπια από ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ.

Επαναλαμβάνω , αν είχαν την ίδια ένταση στα PA με Dream Theater θα ήταν μια ημέρα αναφοράς στην ιστορία του Metal στην Ελλάδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ να πω σε σχέση με την εμφάνιση των Fates Warning στη Λάρισα ότι εάν είσαι ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑΡΑ και έχεις στη "φαρέτρα" σου ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΕΣ αφήνεις τους οπαδούς σου με το στόμα ανοικτό, ακόμα κι αν έχει πολύ ζέστη (κόλαση το clubάκι), ακόμα κι αν ο Alder δεν μπορεί με τίποτα πια να τραγουδήσει όπως παλιά (ήταν όμως αξιοπρεπής), ακόμα κι αν ο ήχος είναι τελείως λάσπη (οι ηχολήπτες στη Λάρισα πρέπει να έχουν τυρί στα αυτιά!). Παρ' όλα αυτά το setlist των Fates ήταν τόσο ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ που άξιζε παρά την ταλαιπωρία του αυθημερόν από Θεσ/νίκη. Τα support acts -δυστυχώς για ακόμα μία φορά- τα ξεχάσαμε με το που πάτησαν στη σκηνή οι Fates. Οι Zeus πολύ κάτω του μετρίου θέλουν πάααρα πολλή δουλειά για να ακουστεί σωστά το "oriental metal" που επιθυμούν να παίξουν, οι δε Innosense ενώ φαίνεται ότι είναι πολύ δουλεμένο συγκρότημα με καλές συνθέσεις (αν και ο τραγουδιστής τους μου φάνηκε σαν ακόμα ένας κλώνος του Geoff Tate), χαντακώθηκαν τελείως από τον απαράδεκτο ήχο και τον ελαττωματικό εξοπλισμό (το ασύρματο μικρόφωνο του τραγουδιστή ήταν χαλασμένο!!!). Όσον αφορά τους Dream Theater το νέο τους single είναι πολύ υποσχόμενο και δείχνει την επιστροφή τους μετά από πολύ καιρό στις καλές μελωδίες... Ας ελπίσουμε να είναι έτσι και το υπόλοιπο άλμπουμ.-   

YouHaveToBeHappyWithWhatYouHaveToBeHappyWith

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού υπάρχει έστω κι ένας που έμεινε ευχαριστημένος με την εμφάνιση των Fates Warning χθες...τί να πω.

(Προφανώς δεν έχω κάτι μαζί σου bouzoukleri.. ;))

Η εμφάνισή τους ήταν σκέτη παρωδία..Στεναχωριέμαι πραγματικά που το λέω αλλά αυτή είναι η αλήθεια.Ο Alder δεν ήταν κακός..ήταν τραγικός.Υπήρχαν παιδιά από τον κόσμο που τραγουδάγανε πιο σωστά τα κομμάτια του από τον ίδιο.Στο 11th hour τραγούδησε μια οκτάβα κάτω και στο eye to eye έκανε δεύτερες από κάτω στον εαυτό του.Παραπάταγε στην σκηνή...Guys,ειλικρινά πικράθηκα,γιατί τους είχα ακούσει στην Parallel Tour πέρσυ και ανυπομονούσα να τους ξαναδώ.Αυτό που τους έσωσε είναι τα υπέροχα κομμάτια τους,τα οποία θα χαιρόμασταν ούτως ή άλλως.Χαρακτηριστικό παράδειγμα αγανάκτησης,ένα παιδί λίγο πιο πίσω μου που φώναζε "σεβάσου την ιστορία σου και τα τραγούδια που αγαπήσαμε"..Και δεν το λεγε με κάφρικη διάθεση...

Επιπλέον ο ήχος ,όπως αναφέρθηκε ήταν "λίγος" και δεν τους βοήθησε αλλά κι εκείνοι δεν βοηθήσαν τους εαυτούς τους.Παίζανε σαν να είναι ο καθένας μόνος του...Απογοήτευση.

Οι Fates είναι από τα συγκροτήματα που οι οπαδοί τους έχουν μια πολύ ιδιαίτερη σχέση μαζί τους και δυστυχώς χθες μας πίκραναν. :'(

 

Για τους Theater,θα ξεκινήσω με το γεγονός οτι ,ίσως και να παίξαν μπροστά στο μικρότερο κοινό ever.Ε και?Παίξανε Τ Ε Λ Ε Ι Α!

Ο ήχος ήταν προφανώς αυτός που περιμέναμε και αντιπροσωπευτικός μιας κορυφαίας μπάντας.Τα παιξίματα...Αν μελετάω χωρίς να κοιμάμαι και βρω και άλλους 3 που να κάνουν το ίδιο τότε μπορεί και να παίξω σαν κι αυτούς.

Η μουσική τους σίγουρα απευθύνεται σε μουσικούς και προσωπικά τουλαχιστον,θεωρώ οτι βάζουν τα όρια στο τί και πώς μπορεί να παίξει μια μπάντα από επαγγελματίες μουσικούς που γουστάρουν να παίζουν.Είτε έχει 3000 ή 30000 κόσμο απο κάτω.

Ο Labrie δεν μ αρέσει αλλά χθες δεν έχασε νότα..

Φύγαμε λες και είχαμε πάει σε συναυλία στο χωριό..χωρίς κίνηση,χωρίς το γνωστό στριμωξίδι στην είσοδο.Λίγοι και καλοί.Είμασταν όμως απλά εκστασιασμένοι από την τελειότητά τους και την πλούσια μουσική τους.Ήμουν fan και έγινα όσο-δεν-πάει-φαν. ;D

 

Υ.Γ:Όσοι είχαν αμφιβολίες για τον Mangini,μετά από αυτό το σόλο που έπαιξε,νομίζω οτι πρέπει να πάνε για εξομολόγηση...Προσέφερε φοβερή ενέργεια και μοναδική δυναμική στο παίξιμο.Είναι κι αυτός ένας από αυτούς και δικαιωματικά,παίζει με την τεχνικότερη και αρτιότερη μπάντα στον κόσμο (για το είδος της). ;) :)

If the house is rocking,don't bother knocking...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιπλέον ο ήχος ,όπως αναφέρθηκε ήταν "λίγος" και δεν τους βοήθησε αλλά κι εκείνοι δεν βοηθήσαν τους εαυτούς τους.Παίζανε σαν να είναι ο καθένας μόνος του...Απογοήτευση.

 

... ακόμα κι αν ο ήχος είναι τελείως λάσπη (οι ηχολήπτες στη Λάρισα πρέπει να έχουν τυρί στα αυτιά!).

 

Τρεις άνθρωποι σημειώνουμε το ίδιο  :-\

Αναρωτιέμαι... μήπως τελικά "ο λίγος ήχος" δεν είναι η αιτία ;

 

Εμένα πάντως μου άρεσαν χθες. Μπορεί να φταίει και η γκ@βλ@ που γούσταρα να δω FW & DT together.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σημειώσω ότι ο ΗΧΟΣ του Petrucci έχει απίστευτα BALLS ακόμα και live!

Σκέτη αμαρτία αυτός ο Mark V!!

 

ΥΓ:Και τα delay του ρε παιδία,αξιοζήλευτα!

it's all about balance...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν βγηκαν οι fates, ειπα "πωπω μαμω τις μπαντες και φοβερος ηχος". Μεχρι να βγουν οι Theater. Πρωτη φορα τους ειδα λαιβ, και ακομα παραμιλαω! Τα παντα τελεια, ο ηχος κρυσταλλο, το παιξιμο φυσικα αψεγαδιαστο (και με ιδιαιτερη ανεση), ο ηχος του Πετρουκιου πραγματικα ασυλληπτος. Καλλιστα θα μπορουσαν να το ειχαν ηχογραφησει για live δισκο.

 

Σεμνοι, χωρις φανφαρες, απολυτοι επαγγελματιες και μουσικαρες παγκοσμιας κλασης. Πραγματικα κορυφαιοι, τα DB σου κουνουσαν τα σωθικα, οχι σαν τους Bonjovi που βγηκαν με ενταση Χατζηγιαννη και ο Sambora δε μπορουσε να παρει τα χερια του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου