Προς το περιεχόμενο

Kιθάρα ή πετάλι???


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω εδώ και δύο χρόνια μια squier fat strat καλή δεν λέω αλλα στοχεύω για μία explorer gibson.

To θέμα είναι όμως οτι θα ήθελα και κανα πεταλάκι. Έχω εναν Marshall MG50DFX o οποις έχει πάνω του flanger, delay,chorus,reverb και chorus/delay καθως και option καθαρό/βρώμικο.

Τι να κάνω? Την explorer ή με τα ίδια λεφτα κανα τριαρι πετάλια?Metallo.jpg

matallo%20mikro.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν νομιζεις οτι μπορεις να περιμενεις για την κιθαρα χτυπα τα πεταλακια σου!βασικα γιατι λες στα ιδια λεφτα?νομιζω οτι η κιθαρα κανει πολλα παραπανω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστά βασικά μιά Gibson Explorer δεν μπορεί καμιά 1200-1600€ θα τά χει, πιστεύεις ότι με 3 πετάλια των 500€!!!!!!! θα κάνεις κάτι?

 

Η μάλλον ας το πάρουμε αλλιώς, για θα βρούμε καρότσα που λένε. Τι ακριβώς παίζεις και που περίπου φίλε μου σκοπεύεις να προσομοιώσεις ηχητικά τις απαιτήσεις σου. Ας ξεκινήσουμε απε κεί! :wink:

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτά που θέλω να παιζω ειναι στυλ Pantera, BLS kai KoRn,System of a down,Static -X,Fear Factory. Κυριως θα χρειαστω wah-wah, flanger, πεταλι για καλιτερο και πιο βαρυ οverdrive. Βασικά πραγματι 1680ευρό δεν κανουν τρια πεταλια απλως δεν ξερω τι να κάνω γιατι ή το ένα η το άλλο και μετα απο καιρο συζηταμε για οτι μεινει. Το πεταλια που θέλω να παρω ειναι η GNX-4 ths digitech=750ευρό και το πεταλάκι τησ Digitech DDM=70ευρό

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δική μου πρόταση, (αν και θα φωνάζει ο Abraxas :wink: ) είναι, να σκεφτείς το θέμα ενισχυτή πρώτα απ'όλα μιας και τα είδη μουσικής που επέλεξες είναι, όπως και πολλά άλλα, ιδιαίτερα απαιτητικά και όσο να'ναι μια καλή κιθάρα σε ένα μέτριο ενισχυτή θα ακουστεί μέτρια, ενώ μια μέτρια κιθάρα σε έναν καλό ενισχυτή θα ακουστεί καλά....Συν το ότι η βάση του ήχου μας είναι ο ενισχυτής....Τέλος πάντων....

 

Εναλλακτικά για να απαντήσω και σ'αυτό που ρώτησες άμεσα θα πρότεινα πετάλια σε πρώτη φάση (2-3 βασικά) και μετά κιθάρα.

 

Βέβαια εσύ μιλάς για πεταλιέρα οπότε ρίξε μια ματιά στις GNX-4 όπως και είπες. Στη VOX Tonelab SE, Boss GT-8 και POD XT Live.

 

Καλό ψάξιμο!

..there's too much panic in this town...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ σωστά, ο ενισχυτής είναι το ήμισυ του παντός και για εμένα. Αν και δεν έχω "πείρα" σε τέτοια ακούσματα, θα σου πρότεινα να εξετάσεις το θέμα ενισχυτή από πιό κοντά και με άλλη ματιά.... πρόσεξε περίπου τι ενισχυτή-ες χρησιμοποιούν όλοι αυτοί οι μουσικοί - bands που ανέφερες, μιας και από ότι βλέπω η κιθάρα διαθέτει και διπλό μαγνήτη άρα όγκο - γκάζια θα στα δώσει, συνεπώς ψάξου ίσως για έναν καλό ενισχυτή πρώτα από όλα γύρω στα 500-800 ευρώ και πάνω σε αυτόν ψάξε 1-2 πετάλια που να "κολάνε" στο ύφος καθώς και ένα αντίστοιχο Wah. Ο ενισχυτής που έχεις δεν είναι άσχημος αλλά λόγω κατασκευής του (solid state) θα σε "παιδέψει" να "στήσεις" κάποια καλά πετάλια θα απογοητευτείς και ενώ θα ψάχνεσαι με τα φρένα και τα γκάζια στην ουσία θα πταίει η "βάση".

 

(tip : ότι πετάλια δοκιμάσεις καλό θα είναι να έχεις και την κιθάρα σου μαζί, και άαααν είναι δυνατόν στο κατάστημα να διαθέτουν τον ενισχυτή σου να απαιτήσεις να τα ακούσεις πάνω σε αυτόν, ή ΄πάνω στον μελοντικό amp :wink: )

 

ενημερωτικά και μόνο αν και τα έχουμε λιώσει αυτά τα θέματα ενισχυτές arround 500-800€ είναι οι Laney LC15-30/Peavy Classic 30/Marshall JCM2000/Fender HRD/Fender Jounior. Πιθανολογώ κάποιοι από τους παραπάνω να σε "φτιάξουν" :wink:

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ σωστά' date=' ο ενισχυτής είναι το ήμισυ του παντός και για εμένα. Αν και δεν έχω "πείρα" σε τέτοια ακούσματα, θα σου πρότεινα να εξετάσεις το θέμα ενισχυτή από πιό κοντά και με άλλη ματιά.... πρόσεξε περίπου τι ενισχυτή-ες χρησιμοποιούν όλοι αυτοί οι μουσικοί - bands που ανέφερες, μιας και από ότι βλέπω η κιθάρα διαθέτει και διπλό μαγνήτη άρα όγκο - γκάζια θα στα δώσει, συνεπώς ψάξου ίσως για έναν καλό ενισχυτή πρώτα από όλα γύρω στα 500-800 ευρώ και πάνω σε αυτόν ψάξε 1-2 πετάλια που να "κολάνε" στο ύφος καθώς και ένα αντίστοιχο Wah. Ο ενισχυτής που έχεις δεν είναι άσχημος αλλά λόγω κατασκευής του (solid state) θα σε "παιδέψει" να "στήσεις" κάποια καλά πετάλια θα απογοητευτείς και ενώ θα ψάχνεσαι με τα φρένα και τα γκάζια στην ουσία θα πταίει η "βάση".

 

(tip : ότι πετάλια δοκιμάσεις καλό θα είναι να έχεις και την κιθάρα σου μαζί, και άαααν είναι δυνατόν στο κατάστημα να διαθέτουν τον ενισχυτή σου να απαιτήσεις να τα ακούσεις πάνω σε αυτόν, ή ΄πάνω στον [b']μελοντικό amp [/b] :wink: )

 

ενημερωτικά και μόνο αν και τα έχουμε λιώσει αυτά τα θέματα ενισχυτές arround 500-800¤ είναι οι Laney LC15-30/Peavy Classic 30/Marshall JCM2000/Fender HRD/Fender Jounior. Πιθανολογώ κάποιοι από τους παραπάνω να σε "φτιάξουν" :wink:

 

Συμφωνώ 100% με τον taq. Η εμπερία μου με αυτούς τους μάρσαλ είναι άσχημη. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σκ..α ακούγονται τα καλύτερα πετάλια πάνω τους! Και το λέω από προσωπική εμπειρία γιατί έχω και έναν. Σε κάποια στιγμή θα αναρωτιέσαι τι στο καλό φταίνε αυτα τα πετάλια και δεν ακούγονται σωστά, όμως δεν φταίει τίποτε άλλο από τον ίδιο τον ενισχυτή. πχ το boss dd 20 που έχω δεν μπορείς να φανταστείς πόσο παραμορφωμένο ακούγεται, και φυσικά μη ρωτήσεις τι συμβαίνει με το wah μου!

 

Με έναν από τους ενισχυτές που προτείνει ο taq + ένα μεταλοπετάλι (εξαιρείται ο jcm) είσαι κύριος!

Ένα στουντιάκι στην Οίτη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα πρότινα να ξεκινήσεις με την κιθάρα που σου ταιριάζει στο παίξιμο και κοντά στον ήχο που θες. Ύστερα θα συνεχίσεις με τα υπόλοιπα της αλυσίδας. Ένας λογος που στο προτείνω αυτό είναι οτι αν θα πας να παίξεις σε ένα studio, σε live ή σε ηχογράφηση το στανταρ σου είναι η κιθάρα. Ξεκίνα λοιπόν από εκεί για να δημιουργήσεις το rig σου. Οτι δεν σου κάνει από κει και πέρα το αλλάζεις.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη το βασικότερο είναι η πηγή του σήματος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρε την explorer. Με τον ίδιο ενισχυτή/πεταλάκια θα έχεις περισσότερο όγκο/sustain. Η squier όσους διπλούς και να έχει δεν θα την φχαριστηθείς σε αυτά που θέλεις να παίξεις. Η explorer είναι και γαμώ. Θα βγάλεις και 5-6 γκομενάκια στο χαλαρό. ¶κου με και δεν θα χάσεις. Και η epiphone explorer αξίζει, με ένα σετάκι duncan ή emg είναι πολύ καλή. Τέλος.

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου