Προς το περιεχόμενο

Midi Keyboard Controller (καλό synth action) - Προτάσεις;


manos_m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας,

 

Θέλω να πάρω ένα midi keyboard (49 ή 61) με ΚΑΛΟ synth action. (Παράδειγμα του "καλού" το DX7- δυστυχώς έχω την 1η version που το midi out velocity είναι 100 και όχι 127 οπότε δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για midi keyboard)

 

Δεν με ενδιαφέρει να έχει knobs, sliders κλπ. Φυσικά να είναι velocity sensitive + aftertouch.

 

Προτάσεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτα,εχω λειτουργησει 2 midi με synth action:το emu xboard49 και το novation 49sl mkII.Το μεν πλεον φθηνο(παλιο,κατω απο 160) και το δε ακριβο(380-400,τα controllers βεβαια αξιζουν).Το φθηνο emu σε συγκριση με το ακριβο novation εχει καλυτερο action.Κατα τη γνωμη μου παντα. Και εχει και aftertouch και 16 knobs.

Ειμαι της γνωμης να δεις καποια midi σε κανα μαγαζι και να πατησεις τα πληκτρα,δεν ειναι απαραιτητο να παιξεις και με vst,απλα για να δεις την αισθηση.Και το λεω αυτο γιατι δεν περιμενα ενα midi τετοιας αξιας και εταιριας που εχει αμεση σχεση με τετοια προιοντα(novation)να με απογοητευσει.Δεν ειναι κακο το κλαβιε αλλα οχι το αναμενομενο. Μπορεις στο thomann.de ή athensproaudio.gr να παρεις μια πρωτη ιδια του τι παιζει με midi ειτε απο μοντελα ειτε απο τιμες.Τσεκαρε και αυτο:http://www.rolandus.com/products/productdetails.php?ProductId=1095&ParentId=19 πρεπει να ειναι καλο,και το συγκεκριμενο ειναι αναβαθμιση απο προηγουμενης γενιας midi της roland,δεν το εχω χρησιμοποιησει,το ειχα σταμπαρει για καποιο καιρο αλλα τελικα δεν το χτυπησα.Επισης ειναι πλεον τα κυριως πληκτρα που χρησιμοποιει ο Erez Aizen(πολυ καλος performer) απο Infected mushroom αν ειχει κανεις ακουστα...και μαλιστα νομιζω ειναι η προηγουμενη εκδοση,τον εχω δει και live και σε αλλα live απο βιντεο.Αν το βρεις πουθενα ριξε ενα τσεκ.Δεν θα προτεινα maudio.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στάθη σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

 

Στα Novation, λογικά η τιμή είναι υψηλή γιατί το keybed είναι Fatar (τουλάχιστον στο Nocturn) και επίσης λόγω του Automap που από ότι διαβάζω είναι εξαιρετικό feature για άμεσο "learning" των λειτουργιών του software ή του VST. Δεν έχω δοκιμάσει. Θα ψάξω να βρω.

 

To emu και το roland φαίνονται επίσης ενδιαφέροντα. Θα ψάξω και τα βίντεο του Aizen.

 

Thanks again!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου