Προς το περιεχόμενο

ΥΑΜΑΗΑ DTX400 απορία


degdekis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα. Μετά απο πολύ ψάξιμο κατέληξα και αγόρασα το άνωθεν ηλεκτρονικό σετ. Ειμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τη ποιότητα των ήχων του, και γενικότερα τις επιλογές που έχει σαν σετ, και παρόλο που δεν έχει οθόνη μπορείς με συνδιασμό κουμπιών να πειράξεις απίστευτα πολλά πράγματα. Τα pads του έχουν πολύ ωραία αίσθηση και επαναφορά και τα 2 silent πετάλια (ειδικά αυτό της μπότας) τα βρήκα πολύ πιο βολικά απο άλλα ακριβότερα σετ που έχω δουλέψει με κανονικά πετάλια μπότας. Γενικά είναι ένα σετ που το προτείνω ανεπιφύλακτα ειδικά για την τιμη τους (440 ευρώ) .Μονο αρνητικό τα πολύ μικρά σε διάμετρο Pads..

 

Στο θεμα τώρα:

Σε μία δοκιμή στο λάπτοπ έγραψα κατευθείαν σε cubase χωρίς να κάνω τίποτα το ιδιαίτερα δύσκολο. Τα 2 μηχανήματα συνδιάστηκαν υπέροχα. Εχω όμως 2 απορίες και θέλω τα φώτα των φίλων που ασχολούνται με τα midi κτλπ.

 

1ον. Το σετάκι συνδέεται με ένα καλώδιο usb στο λάπτοπ. Εβαλα και στο midi in κ στο midi out τα dtx400 και έγραφα ακούγοντας τους ήχους του σετ. Ειχα όμως λίγη καθυστέρηση (όχι σε αυτό που άκουγα στο παίξιμο, καθώς το midi out ήταν ρυθμισμένο σαν dtx400, αλλά στα "σημάδια" στο drum map κατα τη διάρκεια του playback) καθώς σε όλο αυτό δεν παρεμβάλονταν η εξωτερική καρτα ήχου μου (steinberg c1). Πως θα γίνει η σωστή σύνδεσή? Θα συνδέσω πάνω στο λαπτοπ και τα ντραμς στη μία θύρα και στην άλλη θύρα τη κάρτα ήχου και θα ορίσω ως driver τους drivers της κάρτας? Κατι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ.

 

2ον. Υπάρχει καποιος τρόπος αποσυνδέοντας τα τύμπανα απο το λάπτοπ, να "πάρω μαζί μου" στη μίξη τους ήχους του dtx400? Δεν θέλω αναγκαστικά να χρησιμοποιήσω τα software

που έχω (addictive & steven slate drums) καθώς θα σας φανεί πολύ περίεργο, αλλά το 1ο σετ που υπάρχει στη μνήμη του module είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ (ειδικά το ταμπούρο) και βάζει κάτω όλα τα προαναφερθέντα προγράμματα. Με λίγες ρυθμίσεις στο panning και στο trigering ο ήχος που είχα ήταν απλά τέλειος και θα ήθελα αυτόν να έχω στις μίξεις μου. Φυσικα η λύση του να γράψω τα τύμπανα σε ένα στέρεο κανάλι απο την έξοδό τους απορίπτεται καθώς δεν θα μπορώ να παρέμβω σε τίποτα μετα.

 

Αυτά τα λίγα,

Ευχαριστώ!

www.thedamnationproject.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το latency μπορει να οφειλεται σε ρυθμιση που εχεις κανει στο daw σου. Απο το μενου των επιλογων μπορεις να το ρυθμισεις.

Το σετ σου μπορεις να το κανεις export σε midi file απο το daw σου και να το φορτωσεις στο dtx και να αρχισει τα πανηγυρια. Δεν εχω ιδεα απο ηλεκτρονικα ντραμς,αλλα ειναι η βασικη φιλοσοφια του midi,οποιoδηποτε midi instrument μπορει να το κανει. Όπως αντιστοιχα γινεται πχ στα disklavier της yamaha,ριξε μια ματια στο youtube.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις ρυθμίσεις του Cubase βλέπω να αναφέρεται Latency  αλλά δεν ξέρω πως το ρυθμίζω. Χρόνια ηχογραφώ (όχι μίντι) και δεν είχα ποτέ θέμα με καθυστέρηση. Ξέρεις περιπου τι να κοιτάξω στις ρυθμίσεις?

www.thedamnationproject.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Den to ξερω το cubase,αλλα συνηθως εχουν μια καρτελα(ή στην audio settings ή midi settings) που ρυθμιζεις εκει το latency, παρουσιαζεται συνηθως σαν μια μπαρα με μορφη ms(milliseconds) ή kb(kilobyte) για το buffer size. Το ρυθμιζεις είτε μεσα απο το προγραμμα,αλλιως αν δεν το επιτρεπει ο driver της καρτας,τοτε μεσα απο το προγραμματακι της καρτας.Για παραδειγμα αν εχεις asio4all drivers δεν σε αφηνει να το κανεις απο το προγραμμα αλλα πρεπει να ανοιξεις ενα μικρο παραθυρακι που ορτιζεις τα ms,επειτα οριζεται αυτοματα και στο daw.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kάπως έτσι είναι και στο δικό μου. Αλλά όπως κ στις εικόνες που έστειλες, απλά αναγράφει τη καθυστέρηση. Δεν μπορείς να μπεις κάπου να τη διορθώσεις. Με τη μπάρα του buffer γίνεται? ???

 

Βy the way να πω και κάτι άλλο.

Ξεκίνησα να γράφω με τον τρόπο που είχα αποκλείσει...στερεο έξοδο απο το module στη κάρτα ήχου, αναλογικός τρόπος ηχογράφησης. Δεδομένου ότι το σετ νούμερο ένα της dtx είναι ένα καλά ηχογραφημένο maple yamaxa set και το μηχάνημα έχει φοβερή ευαισθησία σε δυναμικες κτλπ, δεν πιστεύω στα αυτιά μου σε αυτό που βγαίνει....βέβαια έκανα δοκιμές αρκετές στις εντάσεις του καθε pad ξεχωριστά, στο panning του κτλπ, αλλά με λίγο "πείραγμα" στη cubase, το αποτέλεσμα είναι 10 φορές καλύτερο απο τα midi τύμπανα που είχα γράψει πριν, με το ποντίκι, γιατί πολύ απλά δεν έχουν καθόλου το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ FEEILING N TOUCH και τις δυναμικές με τις οποίες παίζει ένας άνθρωπος τα τύμπανά του. Στη cubase του βάζω λίγο βάθος, λίγο κομπρέσορα, και δουλεύω αρκετα με τις συχνότητες στο eq και κάνω και λίγο editing ώστε κανα 2 3 χτυπήματα που θα φύγουν λίγο απο το μετρονόμο να έρθουν εκει που πρέπει, και τέρμα. Μία overall μίξη πάλι του κομματιού και σε 2-3 ώρες δουλίτσα έχω αναβαθμίσει αρκετά τα κομμάτια μου. Κάποια στιγμή αν ξεπεράσω τη μυστικοπάθειά μου ίσως ανεβάσω κάτι. ;D

 

Παρόλα αυτά δεν με χαλάει να μάθω να δουλεύω σωστά και το midi για μεγαλύτερη ευελιξία.

www.thedamnationproject.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ρυθμιζεις είτε μεσα απο το προγραμμα,αλλιως αν δεν το επιτρεπει ο driver της καρτας,τοτε μεσα απο το προγραμματακι της καρτας.Για παραδειγμα αν εχεις asio4all drivers δεν σε αφηνει να το κανεις απο το προγραμμα αλλα πρεπει να ανοιξεις ενα μικρο παραθυρακι που ορτιζεις τα ms,επειτα οριζεται αυτοματα και στο daw.

 

;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου