Προς το περιεχόμενο

D.I.Y κατασκευή κηθάρας από το 0


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.......

 

Όλα άρχισαν που λέτε ένα απόγευμα καθώς εγώ G_V_K και o φίλος μου hamerouxlas καθώς απολαμβάναμε ένα απογευματινό καφεδάκι στα πάτρια εδάφη (βλέπε Σύρος) συζητούσαμε για πλάκα πάντα πως θα είχε πολύ πλάκα να φτιάχναμε μία κιθάρα από το 0.

Μετά από πολλά αστεία μας μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά πως γιατί όχι θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε!

 

Και έτσι έγινε! Αρχίσαμε λιπών να σκεφτόμαστε ποιο σοβαρά την κατασκευή (το ίδιο βράδυ όλα αυτά έτσι..) αποφασίζοντας να χρησιμοποιήσουμε ένα έτυμο μπράτσο από μία παλιά Washburn που είχε ο rouxlas παροπλισμένη και να κατασκευάσουμε ένα σώμα μόνοι μας!

 

Στάδιο 1: Να βρούμε ξύλο.

 

Φύγαμε αμέσως από την καφετέρια και πήγαμε να προλάβουμε ανοικτό ένα κοντινό επιπλοποιείο που φανταστήκαμε πως όλο και κάνα ρεταλάκι από κάποιο καλό ξυλαράκι θα παίζει

Πήγαμε εκεί και αρχίσαμε να ρωτάμε για διάφορα ξύλα που βρίσκαμε! Αφού λιπών βρήκαμε ένα κομμάτι από μαόνι από ότι μας είπε το μαστόρι το πήραμε και μάλιστα σε μηδενική τιμή ( 0 ¤ ) . Αμέσως αρχίσαμε να σχεδιάζουμε διάφορα σχέδια κιθάρων έχοντας ιπόψιν το φυσιολογικό μέγεθος μίας ηλ. Κιθάρας αφήνοντας πάντα περιθώρια! Και έτσι το πρώτο στάδιο της εύρεσης ξύλου είχε φτάσει στο τέλος του.!!!

 

stadio%201.JPG

 

Στάδιο 2: Να κάνουμε το ξύλο τουλάχιστον να αρχίσει να μοιάζει με κιθάρα!

 

Αφού αλλάξαμε διάφορες γνώμες μεταξύ μας για το σχήμα της κιθάρας και καταλήξαμε σε ένα σχέδιο που αν και ήταν βασισμένο σε κλασικό Stratocaster σχέδιο από το μυαλό μας πάντα είχε πολλές διαφορές, και αφού λιπών αρχίσαμε να πριονίζουμε το δεύτερο στάδιο ήταν ήδη στα μισά!

 

stadio%202%20(a).JPG

 

Συνεχίσαμε τρώγοντας τα χέρια μας τρίβοντας μα 80άρι κατά κύριο λόγο γυαλόχαρτο και αραιά και που 120άρι το υποτιθέμενο ακόμα σκάφος μας με μανία να έρθει να μοιάζει με αληθινή κιθάρα και ξαφνικά είχαμε κάτι σαν και αυτό:

 

stadio%202(b).JPG

 

Σειρά είχε το μπράτσο! Έπρεπε να ταιριάξει το μπράτσο και να μπει όσο ποιο καλά γίνεται! Επιστρατεύτηκαν τα σκαρπέλα μας και μετά από ντούκου ντάκα και μπόλικο ντουκόχαρτο είχαμε κάτι σαν και αυτό:

 

stadio%202%20©.JPG

 

Στάδιο 3 : Σκαψίματα και τέτοια

 

Η πρώτη ιδέα ήταν να γίνει με γέφυρα τύπου Gibson και πίκαρντ αλλά αυτό απορρίφθηκε σαν ιδέα στην πορεία διότι ψηθήκαμε να βάλουμε και τρεμολάκι Stratocaster φάση αλλά στο θέμα μαγνητών θέλαμε να κάνουμε κάτι ψιλοασυνήθιστο και έτσι αποφασίσαμε διπλό κάτω στην γέφυρα και έναν μονό Reverse στο neck.Εδώ έπεσε πολύ ντάμα ντούκα και γρούτσου γρούτσου και το αποτέλεσμα ήταν...αυτό!:

 

 

stadio%203%20(a).JPG

 

Σειρά είχαν οι θέσεις των μαγνητών και μετά α κι άλλο ντάκα ντούκα έγιναν! Μετά γυαλόχαρτα ξανά στόκος και καλό τελικό τρίψιμο με ντουκόχαρτα και ετοιμασία για το στάδιο 4.

 

stadio%203(b).JPG

 

Στάδιο 4 : Βαφή!

 

Ήρθε η ώρα της βαφής! Εδώ ειπώθηκαν πολλά αλλά λόγω ανωτέρας βίας αποφασίστηκε η βαφή της κιθάρας με ακριλικό σπρέι ματ μπογιάς και έπειτα βερνίκι αφού βέβαια περαστεί με βελατούρα και τριφτεί για άλλη μια φορά με ντουκόχαρτο!

 

stadio%204(a).JPG

 

Μετά την βελατούρα χράτσα χρούτσα με ντουκόχαρτο και μπογιά

 

stadio%204(b).JPG

 

Α! Ξέχασα να πω το χρώμα που επιλέξαμε ήταν το πορτοκαλί. Χεχε!!!

 

Στάδιο 5 : Συναρμολόγηση σετάρισμα και δοκιμή! ( Επιτέλους )

 

Αφού λιπών στέγνωσε την πήραμε και μετά από βιδώματα ισιώματα μπράτσων κολλητήρια και άλλα τέτοια την συναρμολογήσαμε και εν τέλει είχαμε κάτι σαν και αυτό!! :

 

 

picture00290.jpg

 

picture00291.jpg

 

Έπειτα μπήκαν χορδές ξαναρίθμισμα και να ο hamerouxlas σε μια πόζα με το δημιούργημα μας.:

 

picture035.jpg

 

Μετά από αρκετό κόπο είχαμε πραγματοποιήσει αυτό που λέγαμε για πλάκα εκείνη την μέρα που πίναμε καφέ! Η κιθάρα θέλω να πω πως παίζει κανονικότατα και με τον νόμο καθώς και με τον καιρό όλο και στρώνει καλύτερα! Αυτά λιπών από την κατασκευή ελπίζω να σας άρεσε το θέμα και να ασχοληθεί και κάποιος άλλος από εσάς με αυτού του είδους τις κατασκευές γιατί πάνω απόλα είχε πλάκα!!!

 

fun while making......:

 

bonus%20stadio.JPG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χε! Χε! thanx !!!

κλιπάκι παιδιά λίγο δίσκολο γιατί κανείς από εμάς δεν έχει κάπια καλή κάρτα ήχου!!!

Αλλά κάτι θα βρούμε στην πορία! :P :P :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπραβο παιδια!!

 

Ξεχασατε ομως το σημαντικοτερο!

 

ΝΑ ΚΟΥΡΔΙΣΕΤΕ ΤΑ ΞΥΛΑ!!!!! :lol: :lol: :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου