Προς το περιεχόμενο

Fender Bassman TV Fifteen


fleamail

Προτεινόμενες αναρτήσεις

bassman-main-460-80.jpg

 

Μόλις απέκτησα αυτό το μικρό θηρίο μετά από 3 χρόνια αναζήτησης του ιδανικού ενισχυτή για studio και θέλω να δηλώσω κατενθουσιασμένος! Πρόκειται για έναν πανάλαφρο combo 350w με ένα 1χ15 μεγάφωνο και χωρίς ίχνος tweeter, ναι ευτυχώς δεν έχει ούτε για δήγμα! Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής με ροδάκια που μπαινοβγαίνουν πανεύκολα και δεν τρίζουν όπως σε πολλές 15άρες καμπίνες.  Σε γενικές γραμμές και μετά από χρόνια αναζήτηση μπορώ να πω ότι είναι ότι ποιο κοντά στον holy grail των studio ενισχυτών ampeg b15 χωρίς τη δυσκολία να βρεις έναν και το υψηλό κόστος απόκτησης και συντήρησης. Από την άλλη αν ψάχνεις έναν ενισχυτή για σλαπ και γκλιγκι γκλαγκ σολιστικό ήχο μακριά από εδώ, η fender δε στο κρύβει από την αρχή πρόκειται για έναν ενισχυτή με classic "vintage" ήχο. 

 

Τα θετικά του:

 

- Είναι πανάλαφρος! Μόλις 31 κιλά, ιδανική περίπτωση για τους ταλαιπωρημένους μπασίστες, με όσο βάθος χρειάζεται για να κινεί αρκετό αέρα! Plus έχει και ροδάκια που κάνουν την μετακίνηση ακόμη ποιο εύκολη.

- Basic route ηχάρα χωρίς φαμφάρες και περιττά πράγματα, ότι ακριβώς χρειάζεται το 90% των παικτών και στο studiο αλλά και σε πρόβα/live

- Είναι πανέμορφος με άψογη ποιότητα κατασκευής

- Το preamp tube section του στο τέρμα παραμορφώνει όσο ακριβώς χρειάζεται για ατελείωτο sustain και λίγο βρόμικο ήχο. Οι μπλουζάδες θα το λατρέψουν!

- Έχει το κλασσικό κύκλωμα του bassman στο eq section με την λογική του cut/boost. Τα μπάσα και πρίμα είναι boost only και τα μεσαία cut only δίνοντας έτσι μια πληθώρα επιλογών και ήχων σε έναν ενισχυτή που δεν φαίνεται καθόλου ποικιλόμορφος με την πρώτη ματιά. Το αγαπημένο μου setting μέχρι τώρα είναι όλα στο τέρμα!  ;D

- Όλα πάνε μέχρι το 12, enough said!  8)

 

Αρνητικά:

 

- Το ανεμιστηράκι που έχει από πίσω είναι αρκετά θορυβώδες, πρέπει να αντικατασταθεί για να πούμε ότι είναι ο τέλειος recording amp!

- Θα προτιμούσα να έχει δυο χερουλάκια στο πλάι όπως οι vox ac30 για να κρατήσει την ομορφιά και να είναι ακόμη ποιο εύκολος στο κουβάλημα. Το ένα στο κέντρο είναι λίγο άβολο για το μέγεθος του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου