Προς το περιεχόμενο

DIY καμπινα 1χ12 για Fender Champion 600


mixlad41

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας συμφορουμιτες,

παει αρκετος καιρος που εχω να γραψω στο νοιζ, αλλα επανερχομαι με νεα και ερωτησεις...

Στη διαρκεια των τελευταιων 2 μηνων αγορασα μια Τελε BAJA, η οποια ειναι υπεροχη btw, κ εναν Fender Champion 600 στον οποιο εχω αλλαξει τις λυχνιες, τη 12AX7 με 12AT7,  κ την 6V6 με 6L6 και το Κινεζικο Φεντερ με ενα Jensen 6", τωρα για να μην ειναι μονος του ηθελα να φτιαξω μια καμπινα 1χ12 open back, κ μεσα θα βαλω ενα Jensen MOD 12" στα 4ohm που βγαζει κ ο ενισχυτης. Εδω θα ηθελα τη συμβολη σας οποιος εχει ορεξη, η εχει κανει παρομοιο προτζεκτ, εχω βρει καποιες διαστασεις κλπ, αλλα θα ηθελα να μου πείτε τι πιστευετε κ εσεις για διαστασεις, ειδος ξυλου, κ κανα 2 πραματα για την κατασκευη... Α, κ αν καποιος ξερει τι κοστος περιπου θα εχουν αυτα τα ξυλα.Ευχαριστω εκ των προτερων, και θα ανεβασω κλιπς οταν το ολοκληρωσω ;)

Αι έϊντ νο σέϊντ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θες να κανεις την κατασκευη μονος σου τοτε δε μπορω να βοηθησω. Μαλλον θα σου βγει φθηνοτερα απο οτι προτεινω.

 

Εγω θα κρατουσα τον ενισχυτη στην καμπινα του για την ευκολια της μεταφορας και θα αγοραζα μια εξωτερικη καμπινα απο εδω http://www.tube-town.net/ttstore/index.php/cat/c427_TTC-Lemberg-Native.html Εχουν καμπινες σε λογικες τιμες απο πευκο, το ξυλο που ηταν κατασκευασμενες οι Fender καμπινες τις πρωτες δεκαετιες. Παλι θελει δικια σου επεμβαση σε βερνικι και hardware αλλα η δυσκολη δουλεια εχει γινει απο αυτους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Το έχω δοκιμάσει και μάλιστα με αυτό το μεγάφωνο. Δες το αποτέλεσμα εδώ:

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=169260.msg337262#msg337262

 

 

Δεν με έχει ικανοποιήσει γενικά. Κατά τη γνώμη μου πρέπει πρώτα να ακούσεις τον 600 σε 12άρα καμπίνα και μετά να αποφασίσεις αν αξίζει τη φασαρία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα ναι, δε θα πειραζα τον 600 ετσι κ αλλιως :P Αμαρτια ειναι να τον χαλασω, ειναι πολυ ομορφος, απλα θα εφτιαχνα μια εξωτερικη καμπινα για να τον συνδεω εδω στο σπιτι η σε καμια ηχογραφηση κλπ κλπ.

Harilatron τον εχω ακουσει και σε 1χ12 κ σε 2χ12, 2χ12 ειναι καλυτερα, αλλα κ η 1χ12 μου αρεσε, εκεινες ηταν με celestion βεβαια απο LINE6, οποτε πιστευω οτι θα αυτη που θα φτιαξω θα ειναι καλυτερη.

Αι έϊντ νο σέϊντ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου