Προς το περιεχόμενο

Moυσική και video games


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Mετά από μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον freemind και καθότι βλέπω οτι υπάρχει μεγάλη έχθρα για ta video games,θέτω τα παρακάτω προς συζήτηση.

 

Είναι γνωστό οτι η βιομηχανία των video games,όπως κάθε τεχνολογικό επίτευγμα, απολαμβάνει θετικές και αρνητικές κριτικές.Όλα είναι θέμα προσωπικών απόψεων,αλλά θέλω να σταθώ στην αντικειμενική πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει στη μουσική η ύπαρξη τους.

 

Έχετε προσέξει πόσο καλές μουσικές γράφονται πλέον?Και από γνωστά ονόματα,πχ Amon Tobin!Mάλιστα πολλά soundtracks παιχνιδιών κυκλοφορούν πλέον και σε δισκοπωλεία και τείνουν να δημιουργήσουν μια νέα "κατηγορία" στη μουσική.Κατηγορία η οποία σε μερικούς μοιάζει βασισμένη σε συνταγή και στρατευμένη,όπως πχ η μουσική για διαφημίσεις,ενώ άλλοι την αντιμετωπίζουν σαν ολοκληρωμένη δημιουργία,εφάμιλλη των αντίστοιχων soundtrack για ταινίες.

 

Μουσική που περιλαμβάνει απ'όλα τα ιδιώματα και κατά τη γνώμη μου στην καλή τους μορφή . Ηλεκτρονική μουσική, κλασσικίζοντα στοιχεία,ανατολίτικα με ηλεκτρικές κιθάρες κλπ μετρημένα ανάλογα με το είδος ,το ύφος και την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού,ακριβώς όπως στις ταινίες.

 

Και πηγαίνοντας σε πιο παλιές εποχές,ανακαλώντας στη μνήμη μου μουσικές από vintage παιχνιδομηχανές (Atari 2600),μου δίνεται η εντύπωση οτι έχει ασκηθεί μια κάποια επιρροή στην μεταγενέστερη pop-electronica.

 

Τι άποψη έχετε εσείς?Έχετε κολλήσει ποτέ με το πόσο καλή είναι η μουσική που ακούτε σε ένα παιχνίδι,τόσο ώστε να αναρωτηθείτε αν στέκεται και μόνη της?

 

Και μερικά links:

 

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/browse/-/466578/103-4211076-5783041

http://en.wikipedia.org/wiki/Video_game_music

http://www.live365.com/stations/orangelounge

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μουσική σε ένα βίντεο γκέιμ είναι μεγάλη υπόθεση. Επηρεάζει μεχρι και τις αντιδρασεις του παίκτη εκτός από το να δίνει ρυθμό ή απλώς για να μην ακούγεται κενό το παιχνιδι. Κατα καιρούς, ακόμη και σε παλιά βιντεοπαιχνίδια, έχουν γραψει μερη του soundtrack γνωστοί μουσικοι, πχ ο Vinnie Moore και νομιζω ο Gilbert αλλά και άλλοι που δεν μου ερχονται τώρα.

 

Μια από τις πιο ωραίες μουσικές σε video game που έχω ακούσει και την ακούω ξεχωριστά είναι του sonic 1 της sega.

 

Πάντως τα soundtrack των τωρινών βιντεοπαιχνιδιών τείνουν πλεον να ακουγονται και αυτοτελώς. Και αυτο είναι καλό κατα την αποψη μου, γιατι είναι άλλη μια πηγη καλής μουσικής και το κυριωτερο διαφορετικης απο το mainstream.

Ένα στουντιάκι στην Οίτη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μέσα απο τα video games έχω ανακαλύψει άγνωστες μπάντες που όμως μου φάνηκαν πολύ αξιόλογες ώστε να αναζητήσω περαιτέρω υλικό τους

You are wrong f**ked and overatted...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ακούστε και τις progressive εναλλαγές της εισαγωγής του tekken 5 - playstation 2, από την electro rock εισαγωγή και μετά το φοβερό rock κομμάτι

 

εχω πορωθεί φοβερά, και το ακούω συνέχεια

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και σε παιχνίδια του στύλ Tony Hawk PRo Skater....και κάτι τέτοια με bmx και skates, η μουσική ταιριάζει απόλυτα....Παίζουν κάτι τραγούδια punk και hip-hop που είναι ότι πρέπει για τέτοια παιχνίδια...

Time is just a fraction of the sine.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου