Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για Treble Bleed


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα,

κανοντας μια αναζητηση στο φορουμ και βρισκοντας μονο υπαινιγμους και μισολογα ειπα να ανοιξω ενα καινουριο θεμα κανοντας την εξης ερωτηση:

Το Treble bleed mod (το απλο, αυτο με ΜΟΝΟ ενα πυκνωτη και χωρις την προσθηκη αντιστασης) επιρρεαζει (πριμαρει?) τον ηχο της κιθαρας ακομη και οταν το volume pot βρισκεται στο 10? Καταλαβαινω οτι θεωρητικα κατι τετοιο δεν θα επρεπε να συμβαινει, αλλά διαβαζοντας διαφορες τετοιες αναφορες, και ακουγοντας και εγω ο ιδιος ενα αποτελεσμα που αυτη την εντυπωση μου αφησε, ειπα να ρωτησω και τη γνωμη των ειδημονων εδω μεσα.

 

Ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι,το treble bleed υπαρχει για να μην χανεις πριμα οταν χαμηλωνεις το volume της κιθαρας.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ότι επηρεάζει ελάχιστα τον ήχο, και στο 10, αληθεύει. Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι τρόποι για wiring ώστε να αποφύγεις το treble bleed χωρίς να χάνεις τα πρίμα όταν χαμηλώνεις το volume. Το πιο γνωστό είναι το 50's Gibson style wiring ή 50s Vintage Wiring.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα δεν με ενδιαφερει το μοντ αυτο καθεαυτο, απλα εχω στην κατοχη μια κιθαρα που ο προηγουμενος ιδιοκτητης το ειχε κανει και προσφατα την συνεκρινα με μια ιδια χωρις το μοντ αυτο και η διαφορα στα πριμα ηταν παραπανω απο εμφανης (εννοειται με το volume pot στο 10) με δυσαρεστα για τα αυτια μου αποτελεσματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλό θα είναι να κάνεις τη σύγκριση στην ίδια την κιθάρα σου για να βγάλεις σωστά συμπεράσματα. Η διαφορά στα πρίμα μπορεί να οφείλεται σε ένα σωρό άλλους παράγοντες, χορδές, ύψος μαγνητών, set up, κτλ.

 

Αν θες πάντως να αφαιρέσεις το treble bleed στην κιθάρα είναι πάρα πολύ εύκολο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου