Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά κιθάρας σε αεροπλάνο (2012 version)


ax1ss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

99% μπορείς να πάρεις και δεύτερο carry-on, αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως είναι το μέγεθος, άρα ένα δεύτερο κομμάτι μικρό π.χ. σακίδιο ή θήκη laptop δεν θα τους ενοχλήσει καθόλου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ένα δεύτερο κομμάτι μικρό π.χ. σακίδιο ή θήκη laptop δεν θα τους ενοχλήσει καθόλου.

 

στο ΕΛ.ΒΕΝ που ειναι πιο χαλαροι ισως και να μπορεσει εξω,Γερμανια-Αγγλια με την καμμια ακομα και μια μικρη ναϋλον σακουλα με βιβλια που ειχα με υποχρεωσαν να τη βαλω στο carry on μου αλλοιως θα πληρωνα 50 ευρω .!!

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δυστυχως με τις φτηνες αεροπορικες εταιρες που χρεωνουν ακομα και τον αερα που αναπνεεις χλωμο το βλεπω,βεβαια με την τελικη τιμη που θα φτασει το εισητηριο με τις διαφορες επιπλεον χρεωσεις πας και με Aegean/British με τα ιδια λεφτα.

 

Aυτο ακριβως. Με Ryan δεν υπαρχει περιπτωση να παρεις κιθαρα στην καμπινα. Η Easyjet ειναι τρομερα αυστηρη στις διαστασεις των χειραποσκευων και οι κανονισμοι (οπως ειναι γραμμενοι) δεν ξεκαθαριζουν αν μπορεις να παρεις χειραποσκευη (τσαντα laptop πχ) ΚΑΙ οργανο χωρις χρεωση. Επικοινωνησε μαζι τους για να σιγουρευτεις.

 

Η Aegean και η British σου επιτρεπουν να παρεις μαζι σου κιθαρα σε μαλακη θηκη, χωρις χρεωση. Εφοσον θα μπει σε καποιο ντουλαπακι στην καμπινα η προστασια που προσφερει η μαλακη θηκη ειναι παραπανω απο αρκετη.

 

Η μονη φορα που υπηρξε καποιο μικροπροβλημα ηταν σε μια πτηση της British που ηταν packed και οι μισοι επιβατες σκασανε μυτη με "χειραποσκευη" σε μεγεθος στρατιωτικου σακου/μικρης βαλιτσας. Στην πυλη μου ζητησανε να μπει χαρτακι στην κιθαρα σε περιπτωση που χρειαστει να παει με τις βαλιτσες.

Δεχτηκα αφου τους διευκρινησα οτι

α) Η κιθαρα μου ηταν επιτρεπομενη χειραποσκευη καμπινας, συμφωνα με τους κανονισμους της εταιρειας

β) Το προβλημα το προκαλουσαν επιβατες που παραβιαζαν τους εν λογω κανονισμους οποτε θα περιμενα να παραδωσου αυτοι τις χειραποσκευες τους προτου δωσω εγω τη δικη μου

γ) Η αποσκευη (κιθαρα σε μαλακη θηκη) δεν ηταν καταλληλη για μεταφορα στο baggage bay (σε αντιθεση με τα βαλιτσακια "χειραποσκευες" που κουβαλουσαν αλλοι επιβατες)

δ) Σε περιπτωση που πηγαινε η κιθαρα κατω και γινοταν οποιαδηποτε ζημια, heads would roll

Μετα απο αυτο βεβαια με αφησαν να την παρω μαζι μου στην καμπινα χωρις πολλα πολλα.

 

 

Μια συμβουλη μονο - αν τυχον προκυψει προβλημα, μην πουλησεις τσαμπουκα, εκτος αν εισαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι οι κανονισμοι της εταιρειας ειναι με το μερος σου. Να εισαι διαλλακτικος - διευκρινησε τους οτι η κιθαρα δε θα πιασει ολοκληρο ντουλαπακι, θα μπορουν να βαλουν ανθρωποι αλλες τσαντες απο πανω, στην αναγκη θα φυλαχθει στο ντουλαπακι των αεροσυνοδων κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

30 x 117 x 38cm

Υποθέτω ότι το το 30 είναι το βάθος της θήκης, το 117 το ύψος- μήκος και το 38 το πλάτος. Καλά τα λέω?

 

Ύψος: 109.5 < 117

Βάθος: 12 < 30

Πλάτος: 39 (στο πιο πλατύ της μέρος)> 38 (κατα 1 cm..ελπίζω να μην έχω πρόβλημα).

 

MetalCaster

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με Easyjet δεν θα χεις θέμα αρκεί να πάρεις μια θήκη ώμου...οι σκληρές θήκες περνάνε πιο δύσκολα...Η Easyjet  σου επιτρέπει μια χειραποσκευή οπότε αυτή θα είναι η gibson σου...γενικά αυτό που τους νοιάζει είναι να κρατάς μόνο ΜΙΑ χειραποσκευή...δηλαδή αμα κρατάς και κατι άλλο πχ. σακκούλα με βιβλία θα στην πούνε ακόμα και αν αυτή χωράει μεσα στη χειραποσκευή σου...δεν τους νοιάζει... αρκεί να σε δουν να κρατας μονο ένα...ετσι μου την είχαν πεί μιά φορά και έκανα τις δύο χειραποσκευές μια....η κιθάρα λόγω μάκρους είναι εκτός διαστάσεων αλλά κανείς δεν κάθεται να τσεκάρει τις διαστάσεις (παρόλο που έχουν μια κατασκευή για να δείς αν χωράει μεσα)...ο υπολογισμος γίνεται με το μάτι του υπαλλήλου που θα κάνεις check in...οταν σε ρωτήσει τι χειραποσκευές έχεις λες μονο την κιθάρα μου... που την έχεις στον ώμο....οπότε ούτε που τη βλέπει κι όλας...εγώ ταξίδευα με ακουστική οπότε εσύ με τη gibson θα κάνεις περίπατο...ούτε σε ελλάδα ούτε σε αγγλία είχα πρόβλημα...αλλα χρειάζεσαι θήκη ωμου...για σκληρές θήκες γίνεται αλλα οχι με φτηνοεταιρείες....με καμια british δεν θα χεις πρόβλημα καθώς εκεί τα πράγματα ειναι πιο χαλαρα...μπορείς να εχεις παραπάνω απο μία χειραποσκευές...οπως και με όλες τις κανονικές εταιρίες....Τωρα για Ryanair εκει είναι όλα πολύ πιο αυστηρά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κατα 1 cm..ελπίζω να μην έχω πρόβλημα

 

εγω ειχα για 0,5 ,δεν κανω πλακα.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Τελειως χαζη ερωτηση,αλλα....

 

  Αν με τοσο φτηνα εισητηρια που εχει η ryanair απλουστατα κλεισεις και....δευτερη θεση για το οργανο, δε γινεται?  :D :D Γιατι αν ειναι να πληρωσεις καμμια 30 ευρω τη θεση.... και να τους το πεις βεβαια!

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου