Προς το περιεχόμενο

Ακουστική διαμόρφωση χώρου ή όχι; Αξίζει;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στο Home studio 4,20 χ 2,30 ηχογραφώ ακουστικές και κλασικές κιθάρες καθώς και φωνές. Επισης μιξάρω. Οι τοίχοι του δωματίου είναι όλοι, εκτός από το ταβάνι, καλυμένοι με acoustic foam. Απευθύνθηκα στην εταιρία vicoustic και μου πρότεινε κάποια πράγματα για το συγκεκριμένο χώρο μου.

Απευθυνόμενος στην προσωπική σας εμπειρία πιστεύετε ότι μια ακουστική διαμόρφωση, θα γίνει αντιληπτή σε μένα, τον μέσο ακροατή και ερασιτέχνη ηχολήπτη και θα βοηθήσει κατά την μίξη αλλά και και την ηχογράφηση οργάνων και φωνών;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα φίλε!Είμαι κατά 99% σίγουρος οτι διαφορά θα υπάρξει!ίσως όχι τεράστια,αλλά μάλλον θα γίνεται κατανοητή.Επίσης θα βοηθήσει στην μίξη,ηχογράφησΗ,γιατί όπως είχε πει και ο μεγάλος Quincy ηχογράφηση με πολύ καλή ακουστική και χωρίς εξωτερικούς θορύβους=σχεδόν άριστο αποτέλεσμα(άφησε κάτι για ηχολήπτες,μουσικούς κλπ:P).Αν σε πάιρνει και οικονομικώς τότε ψάξ'το...Καλή επιτυχία!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι τοίχοι του δωματίου είναι όλοι, εκτός από το ταβάνι, καλυμένοι με acoustic foam.

 

Θα σου απαντήσουν πολύ περισσότερο έμπειροι από εμένα, αλλά το παραπάνω μου φαίνεται υπερβολή. Έχεις έναν τελείως dead χώρο δηλαδή; Για ποιο λόγο;;

 

Για να ΑΚΟΥΣ σωστά το πρώτο που πρέπει να προσέξεις είναι η θέση των monitors και του... κεφαλιού σου.  ;) Έχω και εγώ μικρό χώρο και σίγουρα υπάρχει πρόβλημα με την επιλογή των μόνιτορ. Όσο καλύτερα μπορείς να αντέξεις οικονομικά.

 

Πέραν αυτού απαραίτητο είναι να καλύψεις τις επιφάνειες του first reflection και πρέπει να ψαχτείς για μπασσοπαγίδες. Χαλί στο πάτωμα φαντάζομαι υπάρχει, οπότε το να τοποθετήσεις διαχύτη στο ταβάνι μάλλον περιττό.

 

Όλα τα παραπάνω αφορούν τη μίξη. Και ναι σίγουρα θα δεις διαφορά, αρκετά ως πολύ σημαντική.

 

Τώρα για την ηχογράφηση, το acoustic foam δεν κάνει και πολλά για ηχομόνωση. Αν θέλεις να αποφύγεις εξωτερικές πηγές, πας για ΠΟΛΛΑ λεφτά (εξαρτάται και που βρίσκεται ο χώρος σου, κλπ). Για φωνές και ακουστικά όργανα θα βολέψει ένα screen μικροφώνου.

 

Διάβασε και τα άρθρα σχετικά με ηχογράφηση που υπάρχουν στην ενότητα "Άρθρα" του φόρουμ, καθώς είναι γραμμένα από σοβαρούς επαγγελματίες και γνώστες.  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου