Προς το περιεχόμενο

Gibson Les Paul Custom classic AN.Ποια ειναι η γνωμη σας?


leon7pap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

το οτι εχει αμερικανικα specs ομως ειναι πλεονεκτημα η μειονεκτημα?η καψαλισμενη ταστιερα που λες δεν με απασχολει ιδιαιτερα.να σου πω την αληθεια εχω δει αρκετες υπερεκτιμημενες κιθαρες που κοστιζουν γυρω στα 1600 οπως αυτη.ισως βεβαια κ αυτη να ειναι λιγο υπερεκτιμημενη αλλα ειναι μια αξιοπρεπεστατη κιθαρα πιστευω για εναν τυπο με μετριες γνωσεις στην κιθαρα οπως εγω ο οποιος ομως εχει αρκετη ορεξη να ασχοληθει για να ανεβει επιπεδο.

Επιγραμματικά: όταν κάνουμε level-up, συνήθως τα γούστα μας ξεκαθαρίζουν ώς προς το τί ακριβώς απαιτούμε από ένα όργανο. Ως εκ τούτου, το να αγοράσεις ένα καινούργιο (πειραματικό, εδώ που τα λέμε λόγω baked maple) μοντέλο les paul και μετά από ένα δύο χρόνια να διαπιστώσεις ότι δεν σου κάνει, θα σε βάλει 'μέσα' εαν σκεφτείς το να το πουλήσεις. Αντίθετα, ένα καλό μεταχειρισμένο όργανο, διατηρεί την αξία του (για σένα), καθόσον όταν το πουλάς (εαν χρειαστεί) μένεις με λιγότερη 'χασούρα'. Στην θέση σου, θα αγνοούσα λίγο το ζήτημα χρώματος, και θα έψαχνα για μια καλή μεταχειρισμένη les paul στα ίδια χρήματα.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικα το θεμα μου δεν ειναι αν θα παρω αυτη την κιθαρα αλλα ποια ειναι τα θετικα κ τα αρνητικα της...

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

To αρνητικό της Gibson είναι πως δεν παίρνεις ποτέ κάτι "βάλιου φορ μονευ". Υπάρχει διαχωρισμός στα υλικά που χρησιμοποιούνται και δεν πετιέται τίποτα...Τα top υλικά που πηγαίνουν στις κιθάρες των 5000 ευρώ και από κει και πέρα κατεβαίνουμε σε κατηγορίες μέχρι τα ρετάλια πανβαριων μαονιών και "ψημένα κελεμπέκια" για ταστιέρες που χρησιμοποιούνται στα φθηνότερα μοντέλα.

 

Άρνητικό επίσης στις Gibson είναι ότι αν πηγαίνεις για έναν κλασικό PAF ήχο, όλα αυτά τα υλικά και οι διαφορές στις μεθόδους κατασκευής παίζουν δραματικό ρόλο μιας και οι συγκεκριμένοι μαγνήτες "γδύνουν" κυριολεκτικά το όργανο. Οπότε είναι δύσκολο να βρεις κάτι φθηνό και καλό αν είσαι "πουριτανός" στον ήχο σου.

 

Στα θετικά είναι το τεράστιο mojo που έχει το συγκεκριμένο headstock αλλά και το ότι οι μέθοδοι κατασκευής κρατάνε πάντα κάποια standards. Όλα τα top για παράδειγμα είναι μασίφ, δεν θα δεις τις φλιδες από μαόνι καπλαμά που μπαίνουν σε πολλά αντίγραφα για να δείχνουν όμορφα... Επίσης αν σε ενδιαφέρουν πιο βαριά είδη με high gain μαγνήτες κ.λ.π σίγουρα δε θα σε πειράξει το ότι τα ξύλα της δεν είναι ΑΑΑΑΑ μιας που αυτά σπανίως ακούγονται μόλις μπούν πιο hot μαγνήτες ή ανεβούν τα γκάζια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου