Προς το περιεχόμενο

Max MSP: ο Μεγάλος εφιάλτης: Που να βρω loopers / Effects ?


asgartha

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι γνωρίζουν το Max, εγώ προσωπικά δεν το είχα ΚΑΝ ακούσει, και με πιάνει μία απελπισία στη σκέψη οτι δεν θα μου απαντήσει κανένας.

 

Εχω ένα μάθημα live electronics όπου πρέπει να κάνω μία live performance χρησημοποιόντας το Max. (σε 3 βδομάδες ενώ βρίσκομαι στο μηδέν)  Καταλαβαίνω πως για όποιον το "καταλαβαίνει" το Max μπορεί να είναι θησαυρός, αλλά για εμένα αυτή τη στιγμή είναι απλά ένας ατελείωτος γρίφος.

 

Μην έχοντας βοήθεια από τον καθηγητή μου, (εκτός από τη "συμβουλή" μπές στο forum ths cycling74 και ψάξε) στρέφομαι στην κοινότητα.

 

Το ευχάριστο είναι πως δεν χρειάζεται καν να τα κατασκευάσω τα patches που χρειάζομαι, μπορώ να τα "κλέψω" από τα ήδη έτοιμα εργαλεία του Max ή όπου αλλού.

 

Το θέμα είναι πως δεν καταλαβαίνω ΤΙΠΟΤΑ για πρώτη φορά στη ζωή μου ένα software δεν βγάζει κανένα νόημα.

 

Τέλος πάντων, η ιδέα μου είναι ότι θέλω να δουλέψω με λούπες, τόσο έτοιμες όσο και άλλες που θα ηχογραφήσω εκείνη την ώρα live.

 

Θέλω λοιπόν ένα looper με πολλά "κανάλια"  (που να παίζει πολλέεεες λούπες παράλληλα δλδ)  και που να μπορώ την κάθε λούπα ξεχωριστά να την επεξεργαστώ με μία σειρά από εφέ (flanger, chorus, harmoniser, octaver, reverb κ.α.)

 

Επειδή θα χρησιμοποιώ τη φωνή μου για να ηχογραφίσω τις live λούπες (και θα έχω προηχογραφημένο πιάνο και τύμπανο) θέλω το κάθε κανάλι να το τροποποιήσω σε τέτοιο βαθμό που στην ουσία να ακούγεται σαν να πρόκειται για διαφορετικές φωνές.

 

Η ιδέα έρχεται από το performance της Imogen Heap- Just for now εδώ .... 

 

Κάτι τέτοιο θέλω να αναπαράγω μέσα στο Max.

 

Από το forum της cucling βρήκα πληροφορίες για ένα software το Kenaxis και είδα πως διάφοροι έλληνες το χρησιμοποιούν, και πως ένας καθηγητής από το Ιόνιο πανεπιστήμιο το προτείνει....

 

Το κατέβασα λοιπόν το trial αλλά προσπαθώντας να φορτώσω ένα mp3 και ένα wav για να δοκιμάσω να δω εάν όντως μου κάνει, κάθε φορά κρασάρει και μου βγάζει παράθυρο "το Max MSP den ανταποκρίνεται".

 

ΕΠίσης ότι άλλα έτοιμα patches βρήκα μέσω του forum h  δεν ξέρω πως να τα κατεβάσω, ή δεν καταλαβαίνω καν την διάλεκτο που μιλάνε οι άνθρωποι στα μηνύματα... Μου φαίνονται όλα κινέζικα.

 

 

Τι να πω, όποιος μπορεί να βοηθήσει του χρωστώ big time....   

 

Ευχαριστώ

“Never give a sword to a man who can't dance.”

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

googleαρε και θα βρεις?Εγώ το δούλευα για το παν/μιο και είχα βρει αρκετά απο το google!

 

για το Ιόνιο Παν/μιο το χρειάζεσαι? ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπα , μακάρι να ήμουνα στο Ιόνιο.... φαντάζομαι οι καθηγητές είναι επιβοηθητικοί, και έχοντας κατά νου 2 καθηγητές του Ιονίου και μόνο για αυτούς αξίζει. Είμαι στο Brunel, London και η υπόθεση εδώ είναι αυτο-μάθηση

“Never give a sword to a man who can't dance.”

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι ήμασταν καλά η αλήθεια είναι.Φαντασία θέλει και αγάπη πάνω σ'αυτό που κάνεις...

Όσοι ασχολούνται με προγράμματα σαν το max msp δεν ήμαστε και στα πολύ καλά μας...ΧΑΧΑΧΑ ;D

 

Καλές σπουδές και κουράγιο... ;)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι στο Brunel, London και η υπόθεση εδώ είναι αυτο-μάθηση

 

Αυτομάθηση είναι βασικά και η υπόθεση της MAX MSP. Είναι ένα πρόγραμμα που μέσω των παραδειγμάτων που σου δίνει όταν πατάς το "help" σε κάθε object που χρησιμοποιεί μπορείς να το "μάθεις" σε λίγο χρόνο με την προυπόθεση οτι θα ασχοληθείς και θα δουλέψεις πάνω στο πρόγραμμα.

 

Εγώ δεν θα έψαχνα καν στο νετ, αλλά στο πρόγραμμα το ίδιο. Σου δίνει ένα φάκελο στην εγκατάσταση με lessons στην ΜΑΧ που εξηγεί μέσα στο πρόγραμμα με comments απο πιο τα πιο απλά και βασικά πράγματα μεχρι αρκετά πιο εξηζητημένες εφαρμογές. Ξεκίνα και φτιάξε λοιπόν ένα απλό delay και ένα chorus. Αν ξέρεις τη φιλοσοφία που ακολουθείται για να δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο εφέ δεν θα έχεις προβλήμα στην υλοποίηση του.

 

Δε λέω οτι η MAX MSP είναι απλή , μη ξεχνάμε ότι είναι στην ουσία μια object oriented γλώσσα μουσικού προγραμματισμού (που να έκανες και CSound δηλαδη).

Είναι όμως εξαιρετικά εύχρηστη και σε βοηθά να τη μάθεις μόνος σου σιγά σιγά.

Μη τα περιμένεις λοιπόν όλα ουρανοκατέβατα. Ακόμα και να βρείς τα patches ετοιμά για ένα live looper και μερικά άλλα για εφφέ κτλ. πως περιμένεις μετά αν δεν ξέρεις τίποτα να τα συνδυάσεις σωστα μεταξύ τους και να τα ρυθμίσεις με βάση το δικό σου live setup?

 

Ξεκίνα λοιπόν με τα lessons και ασχολήσου και σε 3 βδομάδες πιστεύω θα είσαι ΟΚ.

Good Luck!

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ένα βαθμό όλα τα προγράμματα είναι ζήτημα αυτοδιδαχής, αλλιώς χρειάζονται ατέλειωτες ώρες διδασκαλίας για να σου δείξει κάποιος όλες τις δυνατότητες. Ακόμη περισσότερο στο Max που τίποτα δεν είναι standard.

 

Δεν περιμένω να συνδέσω μόνη μου το τελικό Patch. Μου υποσχέθηκε ο καθηγητής πως εάν βρω τα μεμονομένα κομμάτια, θα μου στήσει το σύνολο ο ίδιος.  Οσο για να φτιάξω το delay από την αρχή  ένα object box τη φορά, όσο ελκυστικό και να ακουγέται χρειάζεται μάλλον 3 βδομάδες μελέτης μόνο για να μάθω την λογική λειτουργείας όλων των εφέ πριν καν να πιάσω το Max.

 

Δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί κανένα εφέ με την εξαίρεση του flanger και αυτό το γνωρίζω πολύ απλά γιατί κάποιος μου το εξήγησε. Υπάρχει θεωρώ περιορισμένος αριθμός γνώσεων που μπορεί να αφομιώσει ένας άνθρωπος σε ένα Χ χρονικό διάστημα.

 

Τελικά και τα VST τα χρησιμοποιώ χωρίς να ξέρω τη λογική πίσω από αυτά. Αλλά τα χρησιμοποιώ μία χαρά. Νομίζω πως είναι αφελής κατασπατάληση ενέργειας το να κατασκευάσω από την αρχή κάτι που μπορώ να βρώ ήδη έτοιμο.

 

Πάνω στην αρχή αυτή, λειτουργεί σήμερα όλο το εμπόριο, γιατί θεωρητικά τα πάντα μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας, σπίτια, ρούχα, ψωμιά και software τελικώς.  Αλλά τα αγοράζουμε έτοιμα συνήθως.

 

Νομίζω πως το Max στηρίζεται στην γονιδιακή ανδρική ανάγκη να φτάσουν στον πυρήνα της δημιουργίας και να καταλάβουν τις αρχές λειτουργίας.... Πράγμα που βρίσκω και η ίδια διασκεδαστικό ίσως, αλλά όχι τόσο αναγκαίο.  Ούσα γυναίκα, μου αρκεί να χρησιμοποιήσω ένα gadget (ή στην προκειμένη περίπτωση ένα Patch) που απλά δουλεύει ακόμη και εάν δεν έχει την υπογραφή μου.

 

Είμαι σίγουρη πως εκεί έξω υπάρχουν σοβαρότεροι προγραμματιστές από όσο θα μπορούσα ποτέ να γίνω εγώ, έτσι και αλλιώς.

 

“Never give a sword to a man who can't dance.”

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1

 

 

http://www.audiooo.com/jp/software/index.html

 

http://www.sfu.ca/~eigenfel/software.html

 

http://www.bbjames.com/maxMspPatches.html

Ρίξε μια ματια στα downloads.Aν θες και άλλα πες μου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που ζητάς γίνεται με την εντολή (object) groove~ ... αναλυτικά εδώ..

 

http://www.cycling74.com/docs/max5/refpages/msp-ref/groove~.html

 

Αν θέλεις να γίνεται η εκκίνηση ταυτόχρονα φτιάξε και ένα start button συνδεδεμένο με όλες της εισόδους όλων των loop patches..

 

Εναλλακτικά μπορείς να το κάνεις με C sound με "do while" προϋποθέτει όμως να δημιουργήσεις βιβλιοθήκες με τα samples σου..     

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι όπως τα περιγράφεις πάντω φαίνεται οτι ο καθηγητής σας, δεν θέλει να σας μάθει

maxmsp από το οποίο από ότι καταλαβαίνω έχετε μεσάνυχτα , αλλά πως να γκουγκλάρετε.

Κρίμα γιατί το max είναι πάρα πολύ χρήσιμο...

 

ρίξε μια ματιά και εδώ:

maxobjects.com

και κοιτά και στο youtube που έχει άπειρα tutorials.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου