Προς το περιεχόμενο

εχθες παρελαβα το KORG pa-50.Need help


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ηταν να αποφασησω μεταξυ YAMAHA psr 1500 και KORG pa-50 και κατεληξα στο korg.Περριτο να πω οτι δεν κοιμηθηκα ολο το βραδυ. Εχω παθει την ψιλοπλακα μου με τον ηχο που βγαζει το οργανο, εσεις τα ξερετε καλυτερα αφου η μηχανη του προερχεται απο αυτην του ΤΡΙΤΟΝ.

 

Μαζι με το οργανο πηρα και ενα ζευγαρι ακουστικα AKG K141 monitor (τα πληρωσα λιγακι παραπανω) αλλα αυτο που ακουω στα αυτουλακια μου δεν περιγραφεται.

 

Τωρα για το NEED HELP.

Οπως ειναι γνωστο το PA-50 δεν διαθετει σκληρο δισκο αλλα ουτε και πορτα USB. Mονο DISK. Αυτη ηταν και η μοναδικη θυσια για να μην παρω το YAMAHA. Και επειδη δεν εννοω να γραφω σε δισκετες θελω να μπω στο τρυπακι του EXTERNAL SEQUENCER.

 

ΣΕ αλλη ερωτηση που ειχα κανει μου ειχαν προτεινει την M-AUDIO firewire 1814 (διαθετω λαπτοπ) αλλα την βρισκω καπως ακριβη.

 

Εγω το μονο που θελω ειναι να συνδεω το αρμονιακι μου για να μπορεσω να γραψω. Ουτε πολλα οργανα ουτε τιποτα. Αντε το πολυ ενα μικροφωνο για να μπορω να βαζω φωνη και εισοδο για ακουστικα. Ζηταω πολλα?

:(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η 1814 είναι η μεγαλύτερη της σειράς firewire της m-audio. Τσέκαρε την 410, το ίδιο ακριβώς πράγμα με λιγότερες εισόδους-εξόδους, ή ακόμα και την audiophile-firewire, αλλά η τελευταία δεν έχει προενίσχυση μικροφώνου. Τσέκαρε τες εδώ:

http://www.m-audio.com/index.php?do=products.list&ID=mobileinterfaces

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

thank you vas_spir ναι τις ειχα υποψη μου αυτες τις καρτες :)

Παντως αν καποιος εχει να προτινει και κατι αλλο πιο οικονομικο (παντα για fireware και USB) ας μιλησει. Οι αναγκες που εχω ειναι πολυ βασικες..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν σε πειράζει το USB θα μπορούσες να επιλέξεις και την M-Audio Fast Track Pro ή την Tascam US-122 που είναι φτηνότερες και παρέχουν όλα όσα θα χρειαστείς (μάλλον) αλλά σε δίαυλο USB και με φτηνότερη τιμή, ειδικά η Tascam. Κάτι πιο οικονομικό από αυτά με αξιοπρεπή ποιότητα μάλλον δεν θα βρείς...

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τις USB έχει φοβηθεί το μάτι μου για χρήση με laptop. Δε συμβαίνει πάντα, αλλά μπορεί να έχεις βόμβο (όχι απαραίτητα, δε θέλω να σε αποθαρρύνω, αλλά ψάχ'το) τον οποίο θα αναγκαστείς ίσως να μειώσεις με κακές πατέντες στη συνέχεια. Συγκεκριμένα ο αδερφός μου βασανίστηκε με μία fast track, όχι την pro, και έναν Acer (σε άλλον υπολογιστή θα δούλευε μια χαρά, είναι θέμα τροφοδοτικού, όχι κάρτας ήχου). Στο τέλος αφήσαμε το laptop χωρίς γείωση για να μπορεί να κάνει δουλειά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τις USB έχει φοβηθεί το μάτι μου για χρήση με laptop. Δε συμβαίνει πάντα' date=' αλλά μπορεί να έχεις βόμβο (όχι απαραίτητα, δε θέλω να σε αποθαρρύνω, αλλά ψάχ'το) τον οποίο θα αναγκαστείς ίσως να μειώσεις με κακές πατέντες στη συνέχεια. Συγκεκριμένα ο αδερφός μου βασανίστηκε με μία fast track, όχι την pro, και έναν Acer (σε άλλον υπολογιστή θα δούλευε μια χαρά, είναι θέμα τροφοδοτικού, όχι κάρτας ήχου). Στο τέλος αφήσαμε το laptop χωρίς γείωση για να μπορεί να κάνει δουλειά.[/quote']

 

Το πρόβλημα συνήθως έχει να κάνει με το πόσο ρεύμα παρέχουν οι θύρες USB ενός laptop, όχι με το τροφοδοτικό αυτό καθαυτό. Οι περισσότερες κάρτες ήχου USB θέλουν παροχή κάπου 500 mA στις θύρες USB αλλά οποιοδήποτε πρόβλημα θορύβου λύνεται με εξωτερική τροφοδοσία στην κάρτα.

 

Για μένα, το πρόβλημα του USB είναι η ασταθής ταχύτητά του. Ενώ θεωρητικά φτάνει τα 480 Mbps, πρακτικά σπάνια πιάνεις τέτοιες αποδόσεις και έτσι το Firewire με τα 400 σταθερά Mbps του είναι αρκετά μπροστά. Αν όμως η κάρτα θα χρησιμοποιείται για εγγραφή MIDI, άντε και 2-3 κανάλια audio, δεν είναι και πρόβλημα...

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίες οι πληροφορίες σου περί ρεύματος, και είχα υπ'όψιν τη λύση με την εξωτερική τροφοδοσία από άλλη εμπειρία με USB κάρτα. Όμως κάποιες κάρτες USB δεν έχουν εξωτερική τροφοδοσία, όπως για παράδειγμα η fast track.

Όσον αφορά την ταχύτητα 480, αυτή αφορά το USB2. Οι περισσότερες κάρτεςε ήχου είναι USB 1. Ακόμα χειρότερα από αυτό που περιγράφεις δηλαδή. Κι εγώ ψηφίζω Firewire.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όμως κάποιες κάρτες USB δεν έχουν εξωτερική τροφοδοσία' date=' όπως για παράδειγμα η fast track.[/quote']

 

fasttrackpro_front-rear.jpg

Στην Pro όμως υπάρχει μια ωραιότατη υποδοχή για τροφοδοσία 9V, απλά το τροφοδοτικό δεν παρέχεται με την αγορά. :wink:

 

Όσον αφορά την ταχύτητα 480' date=' αυτή αφορά το USB2. Οι περισσότερες κάρτεςε ήχου είναι USB 1. Ακόμα χειρότερα από αυτό που περιγράφεις δηλαδή. Κι εγώ ψηφίζω Firewire.[/quote']

 

Σε αυτό έχεις δίκιο, αν και σε ηχογράφηση MIDI με την Tascam US-122 ενός φίλου που ήταν USB 1.1 στο Cubase SX δεν είχα πρόβλημα ούτε με latency ούτε με σταθερότητα. Ίσως κάποια πράγματα να μην χρειάζονται και πολλά για να γίνουν. :roll:

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή είναι η fast track pro' date=' αυτή είναι η fast track:

http://www.m-audio.com/products/en_us/FastTrackUSB-main.html[/quote']

 

Το κατάλαβα και διόρθωσα ανάλογα το post μου. Sorry mate... :oops:

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου