Προς το περιεχόμενο

Roland Fantom G7 ή Kurzweil PC3;



Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγορά μεταχειρισμένου.

Ποια θα ήταν η επιλογή σας για το βασικό σας workstation ανάμεσα σε αυτά τα 2.

Η αμεσότητα στο live. Η ποιότητα στα ηχητικά του δείγματα.

Το πόσο ''άνετα'' στέκεται μέσα σε live ανάμεσα σε overdrives,mesa boogies,πετάλια, κιθάρες και κρουστά.

Η ικανότητα του editing.

Αν μπορούσα θα αγόραζα και τα 2.Αλλά μπορώ μόνο ένα.

H φιλικότητα του editor.

 

 

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμμμ.... Έχω Fantom G6 αλλα και Kurzweil pc1x. Για βασικο workstation σε κλασσική διασκευομπάντα ποπ-ροκ κτλ νομιζω ότι θα σου φανεί πιο εύκολο κ άμεσο το ρόλαντ. Αν δεν φοβάσαι την μικρή οθόνη του PC3 τοτε γκόου φορ ιτ!!

Εκτός αν χρειάζεσαι σάμπλερ και σίκουενσερ... νομίζω οτι το απλό PC3 δεν διαθέτει σαμπλερ. Ξέρεις βέβαια, οτι απλα πας κ τα παίζεις κ τα 2 κ διαλεγεις αυτο που γουστάρεις περισσότερο!  ;D

 

Βέβαια, τώρα που είδα το έντιτ που έκανες στο ποστ σου, προτείνω απλά το ρόλαντ, καθαρά για το ότι στο κλασσικό χαοτικό ηχοτοπίο που επικρατει στα λαιβ στην ελλάδα το όργανο αυτό, ενώ δε σου γεμίζει το αυτί στο σπιτι (σε μέτρια ακουστικά ή σε απλά multimedia ηχεία...γιατι σε μόνιτορ χιλιάδων ευρώ αρκετοί το κράζουν...άποψή τους...) στο λάιβ, σε οποιοδήποτε λάιβ απλά "κόβει" στη μίξη κ ακούγεται εκεί που πρέπει κ όπως πρέπει κ χωρίς πολλά πολλά! τα πιάνα του δεν μου άρεσαν κ πολυ...βεβαια ισως φταίει το οτι εχω το 6 κ δεν εχω το κλαβιέ του 8. αυτά!

Everybody lies...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκτός αν χρειάζεσαι σάμπλερ και σίκουενσερ... νομίζω οτι το απλό PC3 δεν διαθέτει σαμπλερ.

Κάτσε να το ψάξουμε κι αυτό.

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Πίστεψέ με είναι μεγάλο δίλημμα, ειδικά για το live.

Πρώτα απ'όλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις ότι σου κάνουν - σε καλύπτουν οι εργοστασιακοί ήχοι του Α ή του Β μηχανήματος, όχι μόνο σ'αυτό που θες να κάνεις τώρα αλλά και μελλοντικά.

 

Επίσης εξαρτάται τι ζητάς και μέχρι ποιό σημείο θα φτάσεις από πλευράς προγραμματισμού και γρήγορου χειρισμού, ειδικά για το live.

 

Σημαντικότατο είναι τα πόσα γνωρίζεις από πλευράς προγραμματισμού γενικότερα συμπεριλαμβανομένου του Midi section. Αν γνωρίζεις, πίστεψέ με το ανάλογο μηχάνημα θα σου δώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Αν είναι να βγείς στα φόρουμ και να ρωτάς για το πως γίνεται αυτό και πως γίνεται το άλλο, τότε ξέχνα το.

 

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν σου μιλάω σαν "Roland-άκιας" αλλά σαν προγραμματιστής.

Προσωπικά δεν μπορώ να με φανταστώ στο live χωρίς Fantom-G κλαβιέ - controller και τουλάχιστον ένα Kurzweil κλαβιέ ή έστω σε rack για ευνόητους λόγους. Το control του Fantom-G για μένα είναι το πιό ευέλικτο μέχρι στιγμής και κάνω σχεδόν τα πάντα. Μιλάω τόσο για ξένο όσο και για λαϊκό πρόγραμμα, με τους επιπλέον δικούς μου ήχους (πέραν των εργοστασιακών ήχων), τα backing tracks (midi & audio), κλίμακες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς (arpegiators, patterns κλπ), σε real time πάντα.

 

Επαναλαμβάνω, να ξεκαθαρίσεις εσύ μέχρι που θες να φτάσεις, όχι μόνο για τώρα αλλά και για μελλοντικά. Εσύ αποφασίζεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μανώλη σε ευχαριστώ.

Ειλικρινά είμαι σε μεγάλο δίλημμα.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως την απάντήση σου και μένω στην τελευταία πρότασή σου :

Επαναλαμβάνω, να ξεκαθαρίσεις εσύ μέχρι που θες να φτάσεις, όχι μόνο για τώρα αλλά και για μελλοντικά. Εσύ αποφασίζεις.

 

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύω ότι το Fantom G είναι πιο ολοκληρωμένο μηχάνημα. Με σύγχρονο user interface, με sampler, με audio tracks, κλπ κλπ. Αν έπρεπε να δουλέψω σε κάποιο από τα δύο για να φτιάξω ένα track, με κλειστά τα μάτια θα πήγαινα στο Roland.

 

Από την άλλη μου αρέσουν τα kurzweil πολύ. Ο μόνος λόγος όμως που θα το προτιμούσα σε σχέση με το Roland θα ήταν η VAST και γενικά ο ήχος του.

 

Οπότε, αν θέλεις το όργανο καθαρά για να παίζεις με κάποιους ήχους, το Kurzweil ίσως να είναι καλύτερη επιλογή. Αν το θέλεις όμως γενικότερα σαν workstation, να φτιάχνεις ολοκληρωμένα κομμάτια και έτσι, πιστεύω το Roland είναι πολύ πιο... full extra, είναι πολύ πιο κατάλληλο.

 

Φυσικά IMHO, YMMV και τα τοιαύτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως αν καταληξεις στο Kurzweil και τα 76 πληκτρα δεν ειναι κατι το standard για την αγορα σου και μπορεις να πας και για την 61 keys εκδοση, και συμφωνα παντα με τα 1200 ευρω που ειπες οτι διαθετεις για αγορα μεταχειρισμενου, να σου πω οτι στο Music Store υπαρχει ακομα το PC3 61 στην τιμη των 1100 ευρω περιπου, ιδιαιτερα κατεβασμενη τιμη επειδη θελουν να διωξουν το στοκ τους και να προωθησουν τη νεα σειρα PC3Κ.

1100 ευρω για καινουργιο PC3 61 ειναι μια πολυ καλη τιμη απ'οπου και να το δεις. Εδω υπαρχουν ακομα τυποι που το πουλανε μεταχειρισμενο στην ιδια ή μεγαλυτερη τιμη. 8)

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ Waterfall -K.

Διαβάζοντας χτες το βράδυ και τα 2 μάνιουαλ (κάψιμο)....κατέγραψα τα + και τα -, και σήμερα Κυριακή καθαρό μυαλό θα επανέλθω με τις σκέψεις μου.

Το 73αρι μου είναι βασικότατο.

Ήδη γέρνω προς το PC3 απο πλευράς προγραμματισμού.

Ευχαριστώ όσους μπήκαν στο θέμα μου,με διάβασαν και τους ''ταλαιπώρησα''.

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα! Να πω και εγώ την ταπεινή μου γνώμη; Θα την πω.. ;D

 

Εδώ και δύο βδομάδες είμαι ένας πανευτυχής κάτοχος ενός Kurzweil PC3 61 και έχοντας παίξει και το Fantom πιστεύω πως έχω μια σφαιρική εικόνα για τα δύο όργανα. Το Kurzweil το πήρα από το Musicstore όπως προανέφερε ένας συμφορουμίτης στα 1.100 ευρώ καινούργιο ενώ με ένα πρόχειρο ψάξιμο το Fantom G6 κυμαίνεται στα 2.500 ευρώ. Μεταχειρισμένο δεν ξέρω πόσο χαμηλά μπορείς να το βρεις αλλά πιστεύω πως ακόμα και μεταχειρισμένο θα είναι ακριβότερο απ' ότι το Kurzweil καινούργιο. Και τώρα στο θέμα: Πιστεύω πως το Kurzweil είναι η καλύτερη επιλογή (γι' αυτό ακριβώς και το αγόρασα), κυρίως για τους ήχους του. Για εμένα τίποτα δεν συγκρίνεται μαζί του (κατά την γνώμη μου πάντα): τα πιάνα (το διάσημο Triple Strike), τα Organs (με την ανανεωμένη KB3 μηχανή εξομοίωσης και τη βελτιωμένη Leslie), τα EPs (με την προεγκατεστημένη Vintage Keys ROM), τα ορχηστρικά (με την επίσης προεγκατεστημένη Orchestral ROM), τα synth (με την τρομερή VA1 Virtual Analog μηχανή ενσωματωμένη) είναι ό,τι καλύτερο έχω ακούσει από Hardware. Φυσικά, αυτό είναι πολύ υποκειμενικό και μην αφήσεις κανέναν να σου πει ότι κάτι ακούγεται καλύτερα από κάτι άλλο επειδή το λέει αυτός. Πιστεύω όμως πως πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί μου, οι ήχοι είναι το μεγάλο χαρτί του PC3. Το Fantom από την άλλη έχει το interface. Αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις σαν workstation με την πλήρη έννοια της λέξης τότε πιστεύω πως το Fantom είναι μονόδρομος, με την τεράστια οθόνη και τη δυνατότητα σύνδεσης ποντικιού κλπ περνάει έτη φωτός το Kurzweil. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το Kurzweil υστερεί σε χρηστικότητα: μέσα σε 5 μέρες που το είχα στην κατοχή μου κατάφερα να φτιάξω δικούς μου ήχους, να προγραμματίσω τα sliders και πεντάλ να κάνουν ό,τι θέλω και να ετοιμαστώ για live. Και όλα τη στιγμή που είναι το πρώτο μου synth/workstation και ίσα που άνοιξα το manual.. ;) Οπότε μην νομίζεις πως θα είναι δύσκολο να το χειριστείς σε live, το layout του είναι πολύ λογικό και πολύ εύχρηστο. Απλά υστερεί λίγο στον τομέα της οθόνης και στην σύνθεση ήχων από το μηδέν, που πάλι με τον καταπληκτικό editor που έχει είναι ισάξιο (αν όχι καλύτερο) απ' οποιοδήποτε VST της αγοράς. Για τον editor του Fantom δεν μπορώ να μιλήσω, δεν τον χρησιμοποίησα ποτέ. Άσε που καμιά φορά προτιμούσα να δουλέψω με το interface του Kurzweil παρά με τον editor, βρίσκω ότι η οθόνη και το ποντίκι μου χαλάνε το λεγόμενο "workflow".

 

Επίσης, σημαντική είναι και η υποστήριξη από την εταιρία. Η Kurzweil σε μία βδομάδα θα βγάλει το OS 2.1 Update για το PC3 και σε κάνα δυο μήνες το πολύ βγάζει και το ROM Expansion με διάφορους ήχους ενώ η Roland, απ' ό,τι ακούω, έχει παρατήσει εντελώς το Fantom και δεν ενδιαφέρεται να λύσει τα προβλήματα του. Έχει επικεντρωθεί περισσότερο στο Jupiter μου φαίνεται.. Πρόσεξέ το αυτό, η Kurzweil φημίζεται για το customer support της και είναι μεγάλη υπόθεση να ξέρεις ότι μπορείς να ζητήσεις κάτι από την εταιρεία και να γίνει. Κάποιος είχε γράψει στο forum της ότι η Leslie στην KB3 ήταν άθλια και σε δυο τρεις μήνες βγήκε το OS 2 που έχει μια απ' τις καλύτερες Leslie που έχεις ακούσει σε non-dedicated clonewheel.. ;)

 

Οπότε, συμβουλή μου είναι να τα δοκιμάσεις και τα δύο, να δεις πρώτα από ποιό ικανοποιείσαι περισσότερο σε θέμα ήχων ανάλογα με το είδος της μουσικής που θέλεις να παίζεις και μετά να δεις ποιό σου "κάθεται" καλύτερα σε επίπεδο interface.

 

Αυτά, και συγνώμη για το (αρκετά) μακροσκελές ποστ μου, ελπίζω να μην σε κούρασα πολύ! Πάντως ότι και να πάρεις να θυμάσαι, ο βασικός σκοπός σου είναι να παίζεις μουσική... ;)

 

Καλές αγορές!

Δημήτρης

'Cause I was Raised on Rock...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου