Προς το περιεχόμενο

Ηλίας Ζάϊκος. Ο δικός μας Ηλίας.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολυ ωραια συνεντευξη.Η αρχη του παντος για το Ελληνικο  blues.Καταπληκτικος μουσικος μα πανω απ ολα  καταπληκτικος ανθρωπος.Να ειναι γερος να χαιρομαστε τις μουσικες του.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ωραία συνέντευξη. Ο Ηλίας λέει πολλά σοφά πράγματα.

Ένα από τα πολλά που μου άρεσε ιδιαίτερα είναι και αυτό...

 

Μ.Κ. Πιστεύετε πως τα μουσικά όργανα και εν προκειμένω οι κιθάρες, ακουστικές ή ηλεκτρικές, είναι "ζωντανοί" οργανισμοί; Έχουν ψυχή δηλαδή; Πως νιώθετε όταν κρατάτε ένα μουσικό όργανο στα χέρια σας;

Η.Ζ. Σε ό,τι με αφορά, πάντα ψάχνω τα τραγούδια που κρύβει μέσα του ένα όργανο. Κάποιες φορές τ'ακούω, κάποιες όχι. Κάποιες φορές είναι λυπημένα, κάποιες φορές χαρούμενα. Αν δεν γεννηθούν τραγούδια από τη συμβίωση μας, δεν τα κρατάω. Γενικά ψάχνω, τις φωνές τους, τους ήχους τους, θέλω να γνωρίσω όσα περισσότερα μπορώ. Μερικές κιθάρες για μένα υπήρξαν εκλεκτές. Δεν τις έχω κρατήσει, αισθάνομαι άσχημα να έχω πολλά όργανα και να μην παίζω μ'αυτά. Είμαι μουσικός, όχι συλλέκτης.  

 

 

με το οποίο συμφωνώ απόλυτα.

 

Οι κιθάρες δεν ειναι μπιμπελό!

 

Άσε που τα μπιμπελό είναι μόνο για τις γυναίκες :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακομη και οι λεξεις που χρησιμοποιει στο Λογο του , τα ελληνικα του γενικα , αποπνεουν

μουσικοτητα , σα να ναι blues στιχοι !

 

Έχω μάθει τι σημαίνει να σπέρνεις και να θερίζεις, γνώρισα τη μοναξιά και τον τρόμο που φέρνει κάποτε μαζί της, την παρέα της αμόλυντης φύσης, την απόλυτη ελευθερία και τη σκληρότητα της ζωής σε απομονωμένη μικρή κοινότητα. Ήμαστε μιά φτωχή οικογένεια στα παιδικά μου χρόνια, αργότερα η κατάσταση βελτιώθηκε, σαν παιδί διέθετα ελάχιστα και είχα τα πάντα.

IF THE SHIT FITS    ,  WEAR IT

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Ηλιας Ζαικος, τουλαχιστον για μενα ,αλλα και για πολλους αλλους Ελληνες μουσικους της Blues(ερασιτεχνες η μη)αποτελει  παντα πηγη εμπνευσης και θετικης ενεργειας και συνεχιζει να το αποδεικνυει καθημερινα εμπρακτα.Να ειναι καλα να συνεχιζει να μας καθοδηγει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου