Προς το περιεχόμενο

Guitar Recording σε home Studio


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα. Μιας και ολοενα ασχολουμαι περισσοτερο με τις ηχογραφησεις στο σπιτι εχω στο μυαλο μου να βελτιωσω τον ηχο μου.

 

Απο τον ενισχυτη (Fender BJ) + τα λιγα πεταλια μπορω και ειμαι ικανοποιημενος εως εναν μεγαλο βαθμο για blues καθαρα. Ομως ειναι σχετικα περιορισμενες οι δυντατοτητες.

 

Για αυτον τον λογο οταν για παραδειγμα θελω να γραψω κατι σε pink floyd η τελος παντων κατι που διαφερει πολυ απο τον εξοπλισμο μου χρησιμοποιω το amplitube και με την βοηθεια σας στο παρελθον καταφερα να βελτιωσω σημαντικα την ποιοτητα.

 

Το βασικο μου θεμα ειναι πως οταν θελω να γραψω κατι χωρις κομπρεσορες η παραμορφωση στο aplitube εξακολουθει να μην αποδιδει σωστα και οταν ανεβασω απο τον μικτη την ενταση βρωμιζει.

 

Ετσι λοιπον σκεφτομαι ειτε να παρω καποια προενισχυση (λαμπατη) για να βελτιωθει προφανως ο ηχος στο Amplitube ειτε να παρω την Line6 HD (μαλλον την 500).

 

Η δευτερη λυση ειναι νομιζω πιο βολικη αν και αρκετα ακριβη αλλα μπορει να χρησιμοποιηθει και σε καποιο gig για διευκολυνση και μπορει να αντικαταστησει το DAW(νομιζω).

 

Θελω την γνωμη σας διοτι δεν ειμαι σιγουρος. Μπορω να πω πως η λυση της πεταλιερας μου ειναι λιγο πιο σιγουρη ως προς το προσδοκομενο αποτελεσμα. Καθε συμβουλη θα ειναι χρησιμη ωστε να καταληξω και σαφως ειμαι ανοιχτος σε αλλες προτασεις αρκει να δινουν αυτο που ζηταω. Τωρα για budget ας πω 400-500 γιουρα αλλα μπορω να βαλω και αλλα σε βαθος χρονου μιας και δεν βιαζομαι.

 

Ευχαριστω για το χρονο και με συγχωρειται αν εγινα κουραστικος.

We are the Sultans Of Swing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Waveterminal 2496. Πιθανον να κανω λαθος στο μοντελο. Μου εχουνε πει πολλες φορες τα παιδια να την αλλαξω. Οποτε απο οτι φανταζομαι η pod HD θα κανει αυτη την δουλεια?

We are the Sultans Of Swing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΟΚ.

 

Πιστεύω ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μια κάρτα ήχου με instrument εισόδους. Θα είναι πολύ πιο απλό να τη χειριστείς. Έτσι και αλλιώς η κάρτα ήχου που έχεις δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

 

Αν παρόλα αυτά θέλεις να μείνεις ως έχεις, χτύπα ένα D.I.

 

Αν βέβαια προτιμάς να πάρεις μια πεταλιέρα, πάρε. Το Amplitube πάντως κλείνει σπίτια  ;D και με μια καλή κάρτα ήχου θα δεις μεγάλη διαφορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν γνωριζω τι ειναι το DI. εκτος και αν σημαινει digidal interface. Τωρα η ιδεα της hd μου ακουγεται καλη. Απο youtube βλεπω πως κανει αξιολογη δουλεια. Απο οτι μου ειπε καποιος την χρησιμοποιει ως καρτα ηχου. + οτι μπορω να την χρησιμοποιησω και εκτος σπιτιου. Με βαση αυτα προτιμω την pod hd. Αλλα ειλικρινα ειμαι απειρος και δεν γνωριζω τι μπορει να γινει με την αλλη επιλογη. Δηλαδη να λειτουργησω διαφορετικα το amplitube .

Ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον

We are the Sultans Of Swing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου