Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια στην επιλογή λαμπάτου ενισχυτή!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

Εδώ και πολύ καιρό διαβάζω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτό το απαραίτητο μουσικό φόρουμ στα ελληνικά δεδομένα! Ήρθε η ώρα λοιπόν να ανοίξω το πρώτο μου θέμα και να ζητήσω την άποψη σας, καθώς ξέρω ότι υπάρχουν αρκετά "τέρατα" γνώσεων και εμπειρίας.

  Αποφασισα πρόσφατα να προβώ στην αγορά ενός  λαμπάτου ενίσχυτη.Αρκετό καιρο χρησιμοποιούσα ενισχυτές μόνο ως ηχεία της πεταλιέρας μου(Zoom G7 1ut).Φυσικά αυτή ηταν μια προσωρινή λύση(βόλευε και την θεωρούσα απαραίτητη για live) η οποία λόγω υποχρεώσεων έγινε μόνιμη για κάποια χρόνια.Αυτο που έχω τώρα στο μυαλό μου είναι να πάρω έναν αξιοπρεπή λαμπάτο ενίσχυτη,ούτως ώστε να χρησιμοποιώ το δικό του drive και απο την πεταλιερα να χρησιμοποιώ μονο εφέ τύπου chorus/delay κλπ (Μέχρι να την αντικαταστησω απο πεταλάκια).

  Με την μπάντα μου παίζουμε απο ξύλινα σπαθιά-τρύπες μεχρι iron maiden Οπότε χρειάζομαι ένα ευέλικτο μηχάνημα. Προσωπικά λατρευω τον ήχο του Steve morse όπως επίσης και του Dave Murray. Παίζω με μια schecter hellraiser C1-FR η οποία φοράει EMG 81/89. Επίσης, το budget μου βρίσκεται στο μέγιστο στα 600€( Οπότε θα με ενδιέφερε και μεταχειρισμένο μηχάνημα). Απο ότι έχω καταλάβει δύσκολα βρίσκεις κάτι αξιόπιστο σε αυτά τα χρήματα καθώς σχεδόν όλα είναι made in china. Ψάχνω λοιπόν την "χρυσή τομή". Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε συμβουλή η πρόταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 41
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλως ορισες!

 

Εγω θα σου προτεινω κατι ευελικτο,εντος των οριων τιμης που εθεσες, αλλα made in china (μιας και το ανεφερες),αλλα απο οσο διαβαζω εχει ξεπερασει ως εταιρια πληρως καποιες "παιδικες αρρωστειες" και εχει πλεον αγοραστες που δηλωνουν ευχαριστημενοι.

 

http://www.thomann.de/gr/bugera_333xl212_infinium.htm

 

Ριχτου ενα αυτι αν τον βρεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολυ!

Τον Έχω ακούσει σε πολλά βιντεακια στο youtubi και είναι αρκετά καλός(μου φαίνεται λίγο πιο μεταλο απο αυτο που θέλω, δίχως να τον Έχω ακούσει live). Όμως απο πολλούς διάβασα ότι είναι εντελώς αναξιόπιστη εταιρεία και επίσης πως οι λάμπες θέλουν αλλαγμά κατευθείαν καθώς οι εργοστασιακές είναι μαπέξ.(Απο bugera μου είχε αρέσει πολυ επίσης ο 1960 ,δυστυχώς 1 κανάλι όμως). Τώρα θα μου πεις είναι και το οικονομικό θέμα στην μέση, ότι πληρώνεις παίρνεις. Μου άρεσαν αρκετά οι ενισχυτές της Vox όπως και οι blackstar μου φαίνονται αρκετά ευέλικτοι. Για τους Marshall απ ότι κατάλαβα πρέπει να πας σε κατηγορία >1000€ για να πάρεις MARSHALL.  Επίσης θέλω να ακούσω και τον πολυσυζητημένο στο φόρουμ Bogner alchemist. Πραγματικά πάντως είμαι πολύ μπερδεμένος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ οτι διαβαζω τα σχολια περι αναξιοπιστιας της bugera εχουν εκλειψει εδω και αρκετο καιρο.

Παλιοτερα οντως ηταν αρκετα.

Το να τυχει καπου καποια ελαττωματικη λυχνια νομιζω οτι μπορει να συμβει σε ολους.

 

Τον alchemist που ανεφερες τον εχω αλλα ηδη θα εχεις διαβασει πολλα εδω γι αυτον οποτε δεν τον αναλυω.

 

Φυσικα τακτικα εμφανιζονται στις αγγελιες σαφως ανωτεροι ενισχυτες στα λεφτα που θετεις οπως πχ

 

http://smart.noiz.gr/details.php?id=72613

 

ή λιγο παραπανω πχ

 

http://smart.noiz.gr/details.php?id=31974 (ΟΚ, θελεις και μια καμπινα)

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα φίλε Steve Morse, σου παραθέτω και μερικές ακόμα επιλογές.

 

http://www.thomann.de/gr/fender_super_champ_x2_hd.htm

http://www.thomann.de/gr/vox_nighttrain.htm

http://www.thomann.de/gr/orange_tiny_terror.htm

 

Και μερικές ακριβότερες αλλά πάλι μέσα στο χρηματικό όριο...

http://www.thomann.de/gr/bogner_alchemist_hd.htm

http://www.thomann.de/gr/hugheskettner_tubemeister_18_head.htm

 

Δεν ξέρω βέβαια αν σε ικανοποιούν τα watt των ενισχυτών. Αν όχι εδώ είμαστε να προτείνουμε κι άλλους, δόξα τω Θεώ υπάρχουν μπόλικοι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικα θα θελεις combo ενισχυτη ετσι?Θες να ειναι πολλα watt?

Υπαρχουν πολλες λυσεις φιλε μην ανησυχεις ;)

Took A Jump Through Mississippi...Well,Muddy Water Turned To Wine...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν θα με ενδιέφερε κυρίως κομπο και να μην ξεπερνάει τα 50 watt καθώς θα τον ήθελα και για εξάσκηση στο σπίτι. Φυσικά θα πήγαινα και σε καμπίνα αν μου άρεσε ιδιαίτερα κάποια κεφαλή. Οι orange μου άρεσαν αρκετά και απο την σειρά terror νομίζω πιο πολυ αξίζει ο dual terror. Τον nighttrain τον έχει φίλος και μπορώ να τον δοκιμάσω. Οι fender έχουν πανέμορφα καθαρά αλλά με το drive τους τι γίνεται; Επίσης θα μπορούσα ίσως με μια βοήθεια να πάρω και κάποιο μεταχειρισμένο Marshall μηχάνημα η ENGL. Ο Dave Murray παίζει με JCM2000 και ο Morse έχει Φυσικά τον signature της ENGL(άπιαστο όνειρο).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή ρωτάς για Marshall, στις αγγελίες κατά καιρούς σκοτώνονται με 400 και 450€ αρκετοι JCM2000 (dsl 401 αλλά και άλλοι). Από τα καινούρια μοντέλα της θα πρότεινα ανεπιφύλακτα τον haze του οποίου είμαι ευτυχισμένος κάτοχος την τελευταία 3ετία  8)

 

ΥΓ Επίσης άποψή μου θα ήταν να ξεπεράσεις τα "κομπλεξ" made in china κτλ κτλ. Η αξιοπιστία τέτοιων χωρών κατασκευής και τέτοιων εργοστασίων έχει αλματώδη άνοδο τα τελευταία χρόνια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ ότι με λίγη υπομονή και ψάξιμο μπορείς να βρεις μεταχειρισμένους Marshall σε πολύ καλές τιμές. Παλιότερα εβλεπές συχνα στις αγγελίες JVM κομπο κοντά στα 600-650 ευρώ. Είδικά αν ψαξεις στο ebay μπορείς να πάρεις βαρβάτο stack με λιγότερο από 800-900 ευρώ. Αν θες κόμπο μια καλή λύση είναι και ο blackstar HT 40 που έχει πολύ καλό καθαρό κανάλι και πολύ ωραίο και παραμετροποιήσιμο drive και τον πέτυχα στις αγγελίες πρόσφατα στο 500αρικο. Γενικά θελει ψάξιμο το πράγμα οπότε μη βιαστείς.

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν  εχεις τα λεφτα κανε υπομονη και χτυπα ενα peavey 30 ειναι μια χαρα και καθαρα και γκαζια.ΜΗΝ παιρνεις μεγαλυτερο σε βατ δεν θα μπορεις να τον ανοιξεις πουθενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου