Προς το περιεχόμενο

Rhodes 73 Mark II stage piano plastic keys ανακατασκευη .


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενας ακομα φιλος μου εμπιστευθηκε το Rhodes 73 mark II stage piano του για μια ολοκληρωτικη ανακατασκευη.Ο Γιωργος Λιγνος πληκτρας των mamacita on fire (και ιδιοκτητης του οργανου) ανελαβε την εξωτερικη ανακαινιση του πιανου και εγω την εσωτερικη.

Εγινε αλλαγη στο tolex  ,αλλαγη χρωματος στο καπακι του μηχανισμου ,reverse χρωματα στα πληκτρα ,χρωμιο &νικελ στα μεταλλα. Εσωτερικα εγιναν οι κατωθι εργασιες: καθαρισμος ,αλλαγη grommets,αλλαγη στα σφυρακια (Hammer tips) ,Ευθυγραμμιση tone bars -χορδες, ευθυγραμμιση πληκτρων, καθαρισμα μαγνητων, κουρδισμα και τελος voicing (φωνες)

Ο ηχος του πιανου ρυθμιστηκε ετσι ωστε να εχει funk χροια και το οργανο κυριολεκτικα ''δαγκωνει". Το γκρουπ ( mamacita on fire ) θα εμφανιζεται μετα τις εκλογες στο club ''ΘΑΛΑΣΣΑ" ανοιγοντας το προγραμμα για τον ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ και ερμηνευοντας μαζι του και καποια κομματια.

Εκει μπορειτε να ακουσετε και το οργανο ζωντανα.

1126454981_5.thumb.JPG.ba2abb3b9c376ad699afe96d9e0a1240.JPG

534559264_8.thumb.JPG.2f7c4bdc7209cd13eb6b00834f024677.JPG

1724600654_9.thumb.JPG.e6b008b1d5411f0214eba74b0e40b8b9.JPG

2087093369_17.thumb.JPG.384e2281c4384c4c256db60675bf866d.JPG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πανεμορφο!! 8) Τα reverse χρωματα στα πληκτρα ειναι ολα τα λεφτα, περα απ'τον ηχο του φυσικα. Πως εγινε η δουλεια με τα πληκτρα Περικλη? Ειναι της "μαμας" Fender ή εκανες καποια πατεντα?

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι της μαμας Rhodes και τα φτιαξαμε μονοι μας γιατι ειναι πλαστικα (οποτε βαψιμο με ειδικη μπογια και αρκετες ωρες γυαλισμα ...μπρρρρ ::))

Αυτο το μοντελο εβγαινε μια εποχη με πλαστικα πληκτρα ..τα αλλα με τα ξυλινα για να γινουν πρεπει να....και'γω δεν ξερω τι  πρεπει  να κανεις ???.Εγω δεν τα ειχα σε εκτιμηση ειναι η αληθεια  :oαλλα δουλευοντας το διαπιστωσα πολλα καλα σημεια του εν σχεσει με αυτα που εχουν ξυλινα πληκτρα.Βασικα ειναι θεμα χεριου και συνηθειας  8)Ο ηχος ειναι ιδιος ,το service πιο ευκολο και λιγοτερο βαρος στο κουβαλημα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περικλή μπράβο πολύ καλη δουλεια!

Συμφωνω και γω όλα τα λεφτά τα reverse πλήκτρα :D

Απο ότι βλέπω  εχει απο μέσα μηχανισμό σαν κλασικό πιάνο και τα σφυράκια χτυπάνε μεταλικές μπάρες αντί χορδών και ο ήχος απο μαγνήτες?

Εξη χορδές και ειναι πολλές

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαλησπέρα nasokosm ,τα σφυράκια κτυπάνε τις χορδές όχι τις μεταλλικές μπάρες.Οι μεταλλικές μπάρες απλά κρατάνε την νότα.Το σύστημα δουλεύει σαν ένα διαπασών.Δηλαδή η ταλάντωση που υφίσταται η χορδή μεταδίδεται στις μεταλλικές μπάρες και τότε έχουμε νότα.ΑΝ δεν υπήρχαν οι μπάρες πάνω από τις χορδές δεν θα είχαμε. Το σύστημα ειναι απλό αλλά θέλει πολύ μεγάλη υπομονή στην ρύθμισή του και στο κούρδισμα του.Ο ηχος μεταδίδεται -αναπαράγεται με μορφή ηλεκτρομαγνητικής τάσης από τους μαγνήτες (δεν υπάρχει προενισχυτής το stage μοντέλο ειναι passive.)Μόνο το suitcase έχει προενισχυτή και μερικά παλιά που είχαν και τρέμολο .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanks Nestora !!Εκεινο που θελω να ακουσω τωρα ειναι το οργανο στο live .Εκει θα δω αν ο κοπος μου αξιζε (οχι μονο εμενα αλλα και του Γιωργου ) Αυτος σαν παιχτης ειναι εξαιρετος αλλα μεσα στον ''ορυμαγδο'' του club την ωρα του live δεν ξερω πως θα ακουστει.Ειδομεν ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου